Τα spa εμπνέουν: Αναζωογονητικό λούσιμο προετοιμασίας

Τα spa εμπνέουν: Αναζωογονητικό λούσιμο προετοιμασίας

Ακολουθήστε κάποιες απλές κινήσεις στην τελετουργία του λουσίματος με τη βοήθεια του Pantene Pro-V Spa, και θα αλλάξει η καθημερινότητα σας.

•Ενώ είστε ακόμα στο κρεβάτι, ξαπλώστε ανάσκελα, πάρτε μια βαθιά εισπνοή και σηκώστε τα χέρια σας πάνω από τους ώμους σας. Εκπνεύστε και τεντώστε πόδια και χέρια προς αντίθετες κατευθύνσεις, μετρώντας ως το τρία. Αφήστε τον αέρα να βγει αργά και επαναλάβετε τρεις φορές.

•Σηκωθείτε και βουρτσίστε τα μαλλιά σας απαλά, γέρνοντας το κεφάλι σας κάτω και επάνω για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

•Ενώ βρίσκεστε στο ντους, λουστείτε με το σαμπουάν Pantene Pro-V που είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας. Απλώστε το ανάμεσα στα δάχτυλά σας και κάντε μασάζ στο κεφάλι και τα μαλλιά σας αργά. «Αυτό είναι το κλειδί. Πάρα πολλοί άνθρωποι λούζουν τα μαλλιά τους με πολύ γρήγορες και άγαρμπες κινήσεις. Αυτό δεν είναι μόνο κακό για τα μαλλιά, αλλά αποτελεί και ένα λάθος μήνυμα για τον ψυχισμό σας: ότι θα πρέπει να βιαστείτε και ότι δεν έχετε χρόνο να επικοινωνήσετε με τον εαυτό σας», λέει η Beata Aleksandrowicz: Mία από τις κορυφαίες θεραπεύτριες μασάζ στην Αγγλία και ιδρύτρια του «Pure Massage» στο Λονδίνο. Ξεβγάλτε καλά.

•Απλώστε conditioner κατά μήκος των μαλλιών. Στη συνέχεια, προωθήστε το με τα δάχτυλά σας στις ρίζες των μαλλιών και δουλέψτε το λίγο σε όλο το τριχωτό. Ασκώντας αρκετά σταθερή πίεση, κάντε μικρούς κύκλους, ενώ παίρνετε βαθιές εισπνοές. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους δείκτες και τα μεσαία δάχτυλα και των δύο χεριών σας, πιέστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές του ινιακού οστού (βρίσκεται στο πίσω μέρος στη βάση του κεφαλιού), κάνοντας μικρούς και αργούς κύκλους. Δουλέψτε από το κέντρο προς τα έξω. Αυτό είναι πολύ χαλαρωτικό.

•Ξεβγάλτε τα μαλλιά με πιο δροσερό νερό, αν είναι δυνατό, για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Με τον καιρό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ολοένα και πιο δροσερό νερό στο λούσιμο. Μη βιαστείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε εξαρχής κρύο νερό. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι ευχάριστη, όχι επώδυνη.

•Στεγνώστε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα, ταμπονάροντας για να αποφύγετε τη φθορά. Στη συνέχεια, κάντε ένα γρήγορο μασάζ στα αυτιά, ξεκινώντας από τον λοβό του αυτιού προς τα έξω ως τις άκρες και πάλι πίσω. Ακολούθως, τραβήξτε λίγο τους λοβούς.

•Τέλος, τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας πάνω στους ώμους σας και κάντε μια κυκλική κίνηση με τα χέρια για να δουλέψετε το πάνω μέρος των ώμων. Θα νιώσετε να ζεσταίνεστε ευχάριστα και να γεμίζετε ενέργεια. Τώρα είστε έτοιμες για τη διαμόρφωση του χτενίσματός σας.