Μια συνταγή για μελιτζάνες με άρωμα Μαρόκου
Η απόλυτη παραδοσιακή Μαροκινή συνταγή για Μελιτζάνες γεμάτες γεύση και άρωμα ανατολής
Όταν είχα επισκεφτεί το Μαρόκο δοκίμασα την πιο νόστιμη παραδοσιακή συνταγή βασισμένη σε 4 υλικά συν τα μπαχαρικά.
Μου την έμαθε μια Μαροκινή Κυρία και οφείλω να ομολογήσω είναι πεντανόστιμη. Όσες φορές την έχω φτιάξει έχει συνεπάρει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Τα υλικά είναι :
7 Μελιτζάνες
5 ντομάτες μεσαίο μέγεθος
5 σκελίδες σκόρδο ξυσμένες
μια χούφτα γενναία Κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κσ Λάδι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1κγ αλάτι
2/3 κγ πιπέρι
1κγ κύμινο τριμμένο
1κγ γεμάτη γενναία Πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες :
Τις ντομάτες και τις μελιτζάνες τις αγόρασα από την Λαϊκή Βιολογική ( κάνουν διαφορά για εμένα)
Στις φωτογραφίες πιο κάτω θα δείτε βήμα βήμα την διαδικασία
Kόβετε τις μελιτζάνες και τις σωτάρετε ελαφρά σε ένα μεγάλο τηγάνι και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα και τις ξεκουράζετε σε ένα μπολ εναλλάξ μέχρι να είναι όλες έτοιμες. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, όπως στην φώτο, και τις βάζετε με το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το τριμμένο σκόρδο και τον κόλλιανδρο και ανακατεύετε. Ρίχνετε και την πάπρικα, κόβετε τις μελιτζάνες στα 4 και τις προσθέτετε. Ανακατεύετε και ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μετά το κύμινο. Μετά από κανένα 20λεπτο, με το μάτι θα το δείτε ότι είναι έτοιμο, το πιο νόστιμο Μαροκινό φαγητό το οποίο τρώγεται και σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως.
Καλή επιτυχία..
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :