Η Κυριακάτικη beauty ρουτίνα μου, που δεν ξεχνώ ποτέ!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Η Κυριακάτικη beauty ρουτίνα μου, που δεν ξεχνώ ποτέ!

Εφάρμοσε κι εσύ κάθε Κυριακή αυτά τα 3 beauty tips 

Καλημέρα, καλή μας εβδομάδα!

Σήμερα αποφάσισα να σου γράψω για την Κυριακάτικη beauty τελετουργία μου.Τα 3 μικρά tips που δεν ξεχνώ ποτέ να εφαρμόζω τις Κυριακές.

Μπορούν να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη αλλά και να σε κάνουν ομορφότερη, αρκεί να σου γίνουν συνήθεια και να μην τα ξεχνάς ποτέ :)

1. Καθαρά πινέλα όλη την εβδομάδα

Όλες θέλουμε καθαρό και λαμπερό δέρμα, άραγε όμως φροντίζουμε γιαυτό; Ένα καλό καθαριστικό προσώπου και μία πλούσια ενυδατική μάλλον δεν είναι αρκετά.. Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, οι περισσότερες ατέλειες στο δέρμα μας (σπυράκια, στίγματα) προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες και μικρόβια και φυσικά ο πιο εύκολος τρόπος να περάσει σκόνη ή βρωμιά μέσα στους πόρους μας, είναι μέσα από τις φαινομενικά αθώες τρίχες των πινέλων μας κατά τη διάρκεια του καθημερινού μας makeup.. Πολύ σημαντικό λοιπόν, πρέπει να φροντίζουμε τα πινέλα μας να είναι πάντα πολύ καθαρά, αλλά -μεταξύ μας- πόσο εφικτό είναι αυτό με τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας; Θα προλάβαινες να απολυμαίνεις τα πινέλα σου κάθε μέρα; Επειδή εγώ δεν προλαβαίνω ποτέ και όσες φορές το αφήνω χωρίς πρόγραμμα πάντα περνάει μήνας που το έχω αμελήσει, θα σου αποκαλύψω τι κάνω! Έχω βάλει στο πρόγραμμά μου κάθε Κυριακή να απολυμαίνω με ευλάβεια όλα μου τα πινέλα, και μάλιστα με αντισηπτικό σαπούνι και όχι με σαμπουάν, όπως προτείνουν οι make up artists, γιατί έτσι αισθάνομαι πως είναι πάντα πιο καθαρά. Αφιέρωσε λοιπόν 10 λεπτά το πρωί της Κυριακής για να ξέρεις πως όλα σου τα πινέλα θα είναι πεντακάθαρα και αυτή την εβδομάδα!

Extra tip: Άπλωσε σε καθαρό -στεγνό- πρόσωπο μια λεπτή στρώση μέλι όση ώρα πλένεις τα πινέλα σου και αφαίρεσέ το με μπόλικο χλιαρό νεράκι όταν τελειώσεις. Το μέλι έχει φανταστικές ιδιότητες σα μάσκα στο πρόσωπό μας και γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτά τα 10 λεπτά; Θα με ευχαριστήσεις αργότερα!

2. Έξτρα περιποίηση χειλιών

Πόσες και πόσες φορές δε σου έχω πει το μυστικό μου για απαλά χείλη; Ένα σούπερ γρήγορο και εύκολο τρικ που κάνω και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη, νομίζεις όμως πως προλαβαίνω να το κάνω καθημερινά;; Ούτε που το θυμάμαι τις καθημερινές μέσα στη βιασύνη μου. Γιαυτό το έχω βάλει κι αυτό στην 20 λεπτη τελετουργία της Κυριακής μου. Κάθε Κυριακή, κι έτσι δεν το ξεχνώ ποτέ!

Χρειάζεσαι μόνο 3 λεπτά. Όταν πλένεις τα δόντια σου -και πριν τα ξεβγάλεις- τρίψε απαλά για μερικά λεπτά όλη την επιφάνεια των χειλιών σου με την οδοντόβουρτσά σου. Θα αισθανθείς πιθανότατα ένα μικρό μούδιασμα-πρήξιμο και αυτό είναι το σημάδι πως το έχεις κάνει σωστά! Μην ξεχάσεις και την περιοχή του περιγράμματος, διότι εκεί είναι που πολλές φορές συσσωρεύονται μικρά μικρά μαύρα στιγματάκια. Μόλις τελειώσεις, ξέπλυνε καλά και εφάρμοσε το αγαπημένο σου lip balm. Μία φορά κάθε Κυριακή είναι αρκετή για να έχεις τέλεια χείλη όλη την εβδομάδα!

3. 10 λεπτά μόνο για μένα

Τώρα πιθανότατα να αναρωτηθείς τι σχέση έχει αυτό το κομμάτι με τα beauty tips που δεν ξεχνώ κάθε Κυριακή. Μπορεί να μην πρόκειται αμιγώς για κάτι που θα κάνεις για το πρόσωπό σου ή την εξωτερική ομορφιά σου, πάντως εγώ βρίσκω πως κάθε Κυριακή που το εφαρμόζω, με κάνει να αισθάνομαι λίγο πιο χαρούμενη και ευγνώμων για τη ζωή και συνεπώς πιο λαμπερή καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Γιατί η ομορφιά μας πηγάζει από μέσα και είναι πολύ σημαντικό να το δουλεύεις κι αυτό με όποιο τρόπο βρίσκεις πως δουλεύει για εσένα!

Εγώ θα σου πω το δικό μου μυστικό και μπορείς να το δοκιμάσεις, ίσως με δικές σου προσθήκες ή αλλαγές!

Κάθε Κυριακή, μαζί με τα δύο παραπάνω, ζητάω από τον εαυτό μου 10 λεπτά που να μπορώ να μην κάνω τίποτα. Αποτραβιέμαι από όλα και βάζω τις σκέψεις μου να μου υπενθυμίσουν να μη δίνω -όσο γίνεται- τεράστια βαρύτητα στα όποια προβλήματα και άγχη της καθημερινότητας, και να μην ξεχνώ ποτέ το πόσα ωραία πράγματα μας προσφέρει αυτή η ζωή και πόσο ευτυχισμένος μπορείς να είσαι αν τα αναγνωρίζεις και είσαι πάντα ευγνώμων! Δε μιλάω για μεγαλεία. Τα απλά πράγματα, και όμως, τα πιο σημαντικά. Για παράδειγμα, η υγεία μας. Μήπως την έχεις λίγο δεδομένη; Σκέψου για πόσο μεγάλη ευλογία μιλάμε! Επίσης, η οικογένειά μας. Η αγάπη και η εκτίμηση των γύρω μας. Ρωτάω τον άντρα μου εδώ και χρόνια κάθε Κυριακή αν είναι χαρούμενος. Και μου δίνει τρομερή χαρά που μου χαμογελάει πλατιά. Και που τον παροτρύνω κι εκείνον να πάρει μερικά λεπτά να σκεφτεί τι του δίνει χαρά, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνει. Είναι αυτές οι μικρές στιγμές... Είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που ζεις; Ευχαριστείς ποτέ το Θεό;

Προσωπικά, κάθε Κυριακή φροντίζω αυτά τα 10 λεπτά να συγκεντρώνω όλες αυτές τις ωραίες σκέψεις και να τις βάζω σε ένα κουτάκι στο μυαλό μου για να μου δίνουν δύναμη όλη την εβδομάδα. Κι έτσι είσαι πιο όμορφη και εκ των έσω. Κι αυτό φαίνεται στα μάτια σου όταν χαμογελάς. Δοκιμασμένο.

Βάλε κι εσύ τα tips αυτά στην Κυριακάτική σου ρουτίνα και θα είσαι πιο όμορφη, inside-out, θα με θυμηθείς..

Περιμένω τα σχόλιά σου ΕΔΩ :)

xx,

Ισμήνη