Το σχέδιο «Άνοιξη», που βάζω πάντα σε εφαρμογή όταν ο Μάρτης-γδάρτης κάνει την εμφάνισή του

Ισμήνη Νταφοπούλου
Το σχέδιο «Άνοιξη», που βάζω πάντα σε εφαρμογή όταν ο Μάρτης-γδάρτης κάνει την εμφάνισή του

Σε «ρίχνει» κι εσένα ο αυτός ο μουντός καιρός; 

Καλημέρα, καλημέρα!

Φαντάζομαι θα ξύπνησες κι εσύ και το πρώτο πράγμα που θα αντίκρυσες έξω από το παράθυρό σου θα ήταν αυτός ο μουντός, γκριζοκίτρινος, σκοτεινός ουρανός που βλέπω κι εγώ... Μα, για μισό λεπτό! Χθες βράδυ μόλις αλλάξαμε την ώρα. Είμαι πιο έτοιμη από ποτέ να υποδεχτώ την ανοιξιάτικη καλοκαιρία, και φυσικά μετά το Πάσχα να πάμε βοοουρ για καλοκαιράκι! Και με αυτή την τέλεια διάθεση, ξυπνάς Δευτέρα πρωί και βλέπεις φθινοπωρινό ουρανό, με τόσο μειωμένη θερμοκρασία (στο μπαλκόνι μου αυτή τη στιγμή δείχνει μόλις 12 βαθμούς) και ατμόσφαιρα γεμάτη κίτρινη σκόνη και γύρη; Και ο ήλιος; Πού είναι ο ήλιος; Ο-Ε-Ο;

Σε ρίχνει κι εσένα ο μουντός καιρός σήμερα; Λοιπόν, νομίζω δε πρέπει να το βάλουμε κάτω! Εγώ, έβαλα σήμερα σε εφαρμογή το σχέδιο "άνοιξη" και το μοιράζομαι μαζί σου για να διαβάσεις κι εσύ τα 10 tips που ακολουθώ κάθε φορά που αισθάνομαι έτσι! Και γιατί όχι, να τα δοκιμάσεις σήμερα κιόλας! Moodchanger, θα με θυμηθείς!

1. Ξεκίνα τη μέρα σου με μία βόλτα στον πιο κοντινό σου (κατά προτίμηση υπαίθριο) ανθοπώλη. Αγόρασε φρέσκα λουλούδια και βάλτα στα σημεία του σπιτιού σου που περνάς περισσότερο χρόνο!

2. Κανόνισε για το απόγευμα ένα μανικιούρ-πεντικιούρ. Επέλεξε από τώρα ποιο παστέλ και σούπερ-ανοιξιάτικο χρώμα θα χρησιμοποιήσεις και σέτταρε τα ρούχα της δουλειάς σου με αυτό! Ναι, ναι, πριν πας!

3. Άνοιξε τη ντουλάπα με τα καλοκαιρινά σου και φόρα κάτι έντονο εμπριμέ ή φλοράλ κάτω από το παλτουδάκι, ή το μπουφάν σου (που σίγουρα δε το γλιτώνεις για σήμερα).

4. Στο πρώτο διάλειμμα που θα κάνεις στη δουλειά, μπες online και κάνε μια πολύ μικρή αγορά -την πρώτη σου λίγο πιο καλοκαιρινή επένδυση-. Επέλεξε ένα ωραίο bucket bag, ένα κλασικό σανδάλι, ή ακόμη και το τέλειο μαγιό! Και δε χρειάζεται να είναι καθόλου ακριβό... Για τη διάθεσή μας δουλεύουμε σήμερα!

5. Αμέσως μετά, ψέκασε δύο φορές από το ανοιξιάτικό σου λουλουδάτο άρωμα (πρέπει να είναι ήδη στην τσάντα σου από το πρωί). Μερικές φορές λειτουργεί και το αντηλιακό προσώπου, ο άντρας μου π.χ. μου υπενθυμίζει από Φεβρουάριο που αρχίζω να το φοράω πως όταν το μυρίζει νιώθει σα να ήρθε το καλοκαίρι!

6. Όταν γυρίσεις σπίτι, πριν αρχίσεις τα μαγειρέματα, το συμμάζεμα, τυχόν πλυντήρια κλπ, βάλε να παίζει το playlist των πιο αγαπημένων διακοπών σου, τραγούδια που σου υπενθυμίζουν χαλάρωση, διακοπές του Πάσχα, ή γιατί όχι και το τέλειο καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά!

Extra tip, άναψε και μερικά ανοιξιάτικα κεριά (πχ με άρωμα λουλουδιών ή εσπεριδοειδών) για να "δέσει" καλύτερα η ατμόσφαιρα!

7. Άλλαξε το φόντο του κινητού και του υπολογιστή σου σου με μια εικόνα από ΕΔΩ.

8. Αν τολμάς (εγώ δεν το τολμώ συχνά), ανανέωσε το κούρεμα ή το χρώμα των μαλλιών σου σε κάτι πιο light και ανάλαφρο που θα σου φωτίσει και το πρόσωπο αλλά και τη διάθεση. Αφέλειες, νέα highlights, ή ό, τι άλλο έχεις βάλει "στο μάτι" για τη φετινή σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι.

9. Βάλε κάτω τα χαρτιά σου και κάνε από τώρα seasonal plans τόσο για τις διακοπές του Πάσχα, όσο και λίστες με μέρη που θα ήθελες ιδανικά να επισκεφθείς το καλοκαιράκι που έρχεται. Και μη σκέφτεσαι με τη λογική. Ακόμη και τα πιο απρόσιτα μέρη, τα πιο ονειρεμένα σου. Βάλτα στη λίστα σου ακόμη κι αν ξέρεις πως είναι πολύ δύσκολο να τα επισκεφτείς όλα αυτά! Επίσης, μην ξεχάσεις να εκτυπώνεις έγχρωμες φωτογραφίες, δίπλα στο κάθε μέρος. Θα νιώσεις σα να είσαι εκεί!

10. Τελευταίο και καλύτερο. Moodboard! Εσύ φτιάχνεις ποτέ moodboards; Ξεκίνα από σήμερα. Βρες σε Instagram και Pinterest τις πιο αγαπημένες σου φωτογραφίες από τα πιο τέλεια spring outfits και συγκέντρωσέ τες σε ένα κολάζ για να σου υπενθυμίζουν καθημερινά πως αυτή είναι η ωραιότερη εποχή αλλά και για να παίρνεις έμπνευση για τα looks σου κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να πας κάπου!

Άκου μουντός καιρός;; Η άνοιξη είναι εδώ (μη σου πω και το καλοκαίρι) και με τα παραπάνω tips δε μας πτοεί τίποτα σου λέωωω!! :)

Περιμένω τα σχόλια-ερωτήσεις σου για επόμενα θέματα ΕΔΩ

Καλή μας εβδομάδα! ♥

xx,

Ισμήνη