Να ακολουθήσω το νέο fashion trend, ή όχι;

Ισμήνη Νταφοπούλου
Να ακολουθήσω το νέο fashion trend, ή όχι;

Q&A με την Ισμήνη 

Καλημέρα κορίτσια μου,

Να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά, και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει φως, υγεία και αγάπη στις ζωές μας!

Κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα αναρωτήθηκα, γιατί άραγε να μην έχω κρατήσει όσα μηνύματα μου έχουν στείλει τόσα κορίτσια κατά καιρούς με διάφορα requests για θέματα που τις απασχολούν και θα ήθελε η καθεμία να μοιραστώ μαζί σας; Και πώς γίνεται να μην έχω καταγράψει κάπου όλα αυτά τα ερωτήματα;;; Πολύ στενοχωρήθηκα, όπως καταλαβαίνεις, που δε σου έκανα τη χάρη να γράψω για το θέμα σου και αποφάσισα να σε ξαναρωτήσω… Συγκέντρωσα λοιπόν μερικές από τις απαντήσεις που έλαβα για το τι θέλεις να αναλύσουμε σε επόμενα posts και έχω ήδη γεμίσει ιδέες, τις οποίες σου υπόσχομαι πως πολύ σύντομα θα διαβάσεις!

Θα ξεκινήσω, με μία “πάσα” που μου έδωσε η όμορφη Δήμητρα, με ένα θέμα που γνωρίζω πως βασανίζει τις περισσότερες γυναίκες γύρω μου. Άραγε είναι σωστό να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας; Σε ρούχα, παπούτσια, makeup; Γιατί μας αρέσει να υπερβάλουμε με ότι καινούριο κυκλοφορεί σε trend και γιατί όλα αυτά δεν αρέσουν συνήθως στους άντρες;

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως από παιδί, ανακαλύπτοντας τη ντουλάπα της μητέρας μου, αγάπησα νωρίς τη μόδα και τις τάσεις και πέρασα στη ζωή μου στυλιστικές φάσεις που δε χαίρομαι και τόσο όταν τις θυμάμαι… Ήμουν το κορίτσι που ήθελε πάντα να ανακαλύπτει και να υπερβάλει με τις νέες τάσεις. Σε ηλικία 16 ετών πέρασα τη φάση που φορούσα στο χέρι δύο ρολόγια μαζί, στα 17 τη φάση που πήγαινα σχολείο με διαφορετικό χρώμα παπούτσι στο κάθε πόδι και που τελειώνοντας το λύκειο έβαζα πορτοκαλί χρώμα κραγιόν στο άνω χείλος και φούξια στο κάτω. Ναι ναι, ήμουν αυτή η “αστεία” προσωπικότητα. Με τη σοβαρή έννοια της λέξης. Φυσικά χωρίς καμία λογική, κολακευόμουν τόσο πολύ να νιώθω το it-girl της παρέας μου, να εντυπωσιάζω (όχι πάντα με την καλή έννοια) φορώντας πρώτη ότι πιο κουλό έβλεπα στα περιοδικά και να βλέπω τον ενθουσιασμό στα μάτια των φίλων μου που από την επόμενη ημέρα έτρεχαν να μου πούνε “ααα το έκανε και η τάδε μετά από εσένα”. Πόσο επιφανειακό. Πόσο ανούσιο.

Ωριμάζοντας, ευτυχώς, πολύ γρήγορα έβαλα μυαλό! Κατάλαβα πως οι τάσεις της μόδας είναι μία μόνιμη αλλαγή, κάτι που ανακυκλώνεται συνεχώς για να μη βαριόμαστε και να δημιουργείται η ανάγκη για κάτι νέο. Κυρίως από πλευράς marketing, για να μπορούνε και οι εταιρείες της βιομηχανίας αυτής να πουλάνε πάντα τα καινούρια τους προϊόντα. Κατέληξα στο ότι φυσικά μας αρέσει να ενημερωνόμαστε και να ακολουθούμε τις νέες τάσεις, είναι πολύ σημαντικό όμως να το κάνουμε με μέτρο. Πρέπει εμείς να “εκμεταλλευόμαστε” τη μόδα για δικό μας όφελος και όχι η μόδα να “εκμεταλλεύεται” εμάς. Αν δεν είσαι fashion stylist ή beauty editor λοιπόν, φρόντισε -από όσα λανσάρονται- να επιλέγεις μόνο τα κομμάτια εκείνα που σε κάνουν μεν να δείχνεις fashionable και cool αλλά δε φωνάζουν “απελπισία” και “ανάγκη επιβεβαίωσης”.

Επίσης, το ίδιο ισχύει για τις τάσεις σε μαλλιά και makeup. Πάντα μπορείς να τις ακολουθείς αλλά γιατί αυτό να γίνεται κατά γράμμα;

Η συμβουλή μου; Αυτό που πάντα κάνω κι εγώ. Πάντα ενημερώνομαι για τα όλα τελευταία trends και, λόγω δουλειάς, συνήθως δοκιμάζω τα περισσότερα από αυτά. Κρατάω όμως μόνο αυτά που μπορώ πραγματικά να υποστηρίξω ή παίρνω μία πολύ extreme τάση και την “προσγειώνω” όσο γίνεται πιο κοντά στο στυλ και στην καθημερινότητά μου. Για παράδειγμα, μία από αυτές τις extreme τάσεις θα σου δείξω και στο επόμενο θέμα μου. Τεράστιο trend που είδαμε στο τελευταίο Paris Fashion Week και που ακολούθησαν πολλοί stars σε red carpet looks έκτοτε. Εγώ βέβαια θα σου τη δείξω ακριβώς όπως φορέθηκε στις πασαρέλες. Εσύ δε χρειάζεται να την εφαρμόσεις στην υπερβολή της! Πάντα να προσπαθείς να φέρνεις τις τάσεις στα μέτρα σου και σε ένα γενικότερο κλίμα ενός πιο καθημερινού look!

Η απάντησή μου στην ερώτηση της Δήμητρας λοιπόν είναι πως όχι, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, ούτε και οι άντρες δε θέλουν να βλέπουν την υπερβολή επάνω μας. Μας προτιμούν φυσικά φρέσκιες και στη μόδα αλλά όχι όταν την ακολουθούμε τόσο πιστά ώστε να μας “υπνωτίζει”. Γι’ αυτό φρόντισε πάντα να είσαι ενημερωμένη για όλες τις τάσεις, και παράλληλα να καταφέρνεις να επιλέγεις μόνο εκείνες που μπορείς να “ευθυγραμμίσεις” με το προσωπικό σου στυλ και δε σε κάνουν να φαίνεσαι “θύμα”.

Όσο πιο άνετη και ανεπιτήδευτη νιώθεις, τόσο πιο όμορφη θα δείχνεις!

Σε φιλώ πολύ!
Ισμήνη