Το τέλειο κολπάκι που μου έλυσε τα χέρια στην εβδομαδιαία ρουτίνα του make-up!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Το τέλειο κολπάκι που μου έλυσε τα χέρια στην εβδομαδιαία ρουτίνα του make-up!

Φτιάξτο μόνη σου κι εσύ

Καλημέρα κορίτσια μου,

Μερικές φορές αναρωτιέμαι -για εσένα που με διαβάζεις- ακολουθείς άραγε τις συμβουλές μου; Όταν σου είχα γράψει για τα πινελάκια του make-up και το πόσο σημαντικό είναι να τα πλένεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το έβαλες στην εβδομαδιαία σου ρουτίνα; Γιατί όπως είχαμε πει, το πιο βολικό είναι να το ρυθμίσεις εκεί, γύρω στην Κυριακή, για να βεβαιωθείς πως δε θα το αμελείς ποτέ.

Σήμερα βέβαια ήρθα να σου το κάνω ακόμη πιο εύκολο! Το φανταστικό τρικ που δοκίμασα και θα σου λύσει κι εσένα τα χέρια, πραγματικά θα το λατρέψεις! Γιατί φαντάζομαι θα πλένεις, όπως κι εγώ, τα πινέλα σου με σαπουνάκι ή σαμπουάν τρίβοντάς τα στα χέρια σου για να καθαριστούν και να κάνουν αφρό. Και φυσικό κι επόμενο να μας παίρνει λίγη ώρα να καθαριστούν και ακόμη περισσότερο για να ξεπλυθούν ακόμη και οι εσωτερικές τρίχες τους με άφθονο νεράκι. Θέλεις να το κάνεις κι εσύ σε χρόνο μηδέν;;; Πάρε χαρτί και μολύβι και κράτα σημειώσεις!

Αγόρασε ένα μικρό πλαστικό δίσκο/επιφάνεια κοπής λαχανικών (από τα γνωστά πολυκαταστήματα με παιδικά παιχνίδια που βρίσκεις τα πάντα, θα το αγοράσεις με λιγότερο από 1 ευρώ).

IMG 0651

Επίσης θα χρειαστείς ένα πιστολάκι σιλικόνης (συνήθως σε όλα τα σπίτια υπάρχει ένα;)

IMG 0643

Τώρα ξεκίνα να σχεδιάζεις γραμμές, ζιγκ ζαγκ, κουκίδες, ή ότι άλλο σχέδιο σου αρέσει σε όλη την επιφάνειά του. Δε θα σου πάρει πάνω από 5' και θα το βρεις τρομερά δημιουργικό και fun! Μόλις τελειώσεις άφησέ το μερικά λεπτά να στεγνώσει και έχεις έτοιμο τον πιο χρήσιμο πινελοκαθαριστή του κόσμου!

IMG 0655

Ρίχνεις το σαπουνάκι ή σαμπουάν σου απευθείας στο πινελάκι ή στο δίσκο και με λίγες σταγόνες νεράκι το τρίβεις πάνω στην επιφάνεια που έχεις φτιάξει. Τα εξογκώματα που δημιούργησες περνάνε ανάμεσα στα τριχάκια και τα καθαρίζουνε σε μισό χρόνο από ότι αν το έκανες με το χέρι. Θα το καταλάβεις γιατί τρίβοντας το πινελάκι θα σταματήσει να βγάζει βρώμικο αφρό πολύ πιο γρήγορα! Αντίστοιχα αν το τοποθετήσεις κάτω από τη ροή της βρύσης και συνεχίσεις να το τρίβεις, θα δεις ότι ξεπλένεται σε χρόνο μηδέν.

Γιατί λοιπόν να αγοράσεις τα ειδικά πιατελάκια ή γάντια για πλύσιμο πινέλων; Φτιάξτο μόνη σου με σχεδόν μηδενικό κόστος!

IMG 0653
IMG 0653

Εμένα με έχει ενθουσιάσει και είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείς κι εσύ όταν το δοκιμάσεις! Αναμένω γνώμες!!

xx,

Ισμήνη