Υποφέρεις από ακμή; Έχουμε τα τέλεια tips για το μακιγιάζ σου!

Κάππη Μελίνα
Υποφέρεις από ακμή; Έχουμε τα τέλεια tips για το μακιγιάζ σου!

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να καμουφλάρεις με ασφάλεια τις ατέλειές σου!

Οι περισσότερες γυναίκες λόγω εφηβείας, ορμονών ή άγχους έχουμε περάσει ή περνάμε ακόμα περιόδους που το δέρμα μας ταλαιπωρείται από ακμή. Πριν ξεκινήσουμε να αναφερόμαστε στο πως το μακιγιάζ θα σε βοηθήσει να καλύψεις αισθητικά την ακμή σου η κυριότερη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου ο οποίος θα σου συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

humphrey muleba NfpkqJ9314E unsplash

Όπως πάντα όταν αναφερόμαστε σε μακιγιάζ το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι ένα καθαρό και καλά ενυδατωμένο δέρμα. Ξεκινώντας, χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου χωρίς σαπούνι το οποίο ερεθίζει το δέρμα και στη συνέχεια άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα η οποία θα πρέπει να είναι εξειδικευμένη για λιπαρά δέρματα με ατέλειες. Με τον τρόπο αυτό ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου, εξισορροπώντας την λιπαρότητα και δημιουργώντας την κατάλληλη βάση για το μακιγιάζ.

Extra tip: αρκετές ενυδατικές είναι σχεδιασμένες ειδικά για να λειτουργούν και ως primer ρώτησε σχετικά πριν αγοράσεις τη δική σου!

Στη συνέχεια, επέλεξε ένα καλυπτικό oil-free φον ντε τεν αλλά χωρίς βαριά υφή κατάλληλο για την απόχρωση του δέρματος σου.Ένα από τα βασικότερα λάθη είναι ότι στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τα σημάδια και τις ατέλειες τα τονίζουμε ακόμα περισσότερο όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα με πολύ βαριά σύνθεση. Μια εναλλακτική ειδικά αν δεν έχεις πολύ έντονο πρόβλημα είναι να αντικαταστήσεις το μεικάπ με μια ενυδατική με χρώμα!

Και τώρα ας περάσουμε στο προϊόν-κλειδί που δεν είναι άλλο από το concealer! Εδώ είναι σημαντικό να γίνει πολύ σωστή επιλογή της απόχρωσης καθώς δε θέλουμε ούτε κάτι σκούρο αλλά ούτε και κάτι πολύ ανοιχτό. Η ερυθρότητα που προκαλεί η ακμή κάνει συχνά την αντίθεση του concealer κάτω από τα μάτια με το υπόλοιπο πρόσωπο ακόμα πιο έντονη κάτι που σαφώς θέλουμε να αποφύγουμε. Να θυμάσαι ότι πριν επιλέξεις απόχρωση στα καλλυντικά σου καλό θα ήταν να δεις πως είναι πάνω σου σε φυσικό φως είναι το πιο σίγουρο και αντιπροσωπευτικό. Η χρήση του concealer όμως δεν περιορίζεται στο να καλύψει τους μαύρους κύκλους! Χρησιμοποίησε το τοπικά όπου το έχεις περισσότερη ανάγκη.Ένα προϊόν που ίσως δεν γνωρίζεις ή δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα είναι το concealer σε πράσινη απόχρωση το οποίο μπορείς να το εφαρμόσεις τοπικά πριν το μεικάπ σου ώστε να εξουδετερώσει την ερυθρότητα!

Ολοκλήρωσε και σταθεροποίησε το μακιγιάζ σου με μια διάφανη πούδρα η οποία θα σου προσφέρει το φινίρισμα που θες!

element5 digital ceWgSMd8rvQ unsplash

Last but not least! Αν χρησιμοποιείς πινέλα να θυμάσαι ότι πρέπει πάντα να είναι καθαρά το ίδιο και τα χέρια σου αφού οι ανοιχτές πληγές που μπορεί να έχει το δέρμα σου είναι πολύ εύκολο να μολυνθούν.

Όπως σου αναφέραμε και στην αρχή η ακμή αποτελεί ένα πρόβλημα του δέρματος το οποίο χρειάζεται τη συνδρομή του δερματολόγου σου για να αντιμετωπιστεί σωστά και μόνιμα. Μην το αμελείς και σε καμία περίπτωση μην το αφήσεις να σε επηρεάσει ψυχολογικά!

Διάβασε ακόμα: Λιπαρή επιδερμίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις