Μικροβίωμα του δέρματος: Σε λίγο καιρό θα το ακούς συνέχεια!

Κάππη Μελίνα
Μικροβίωμα του δέρματος: Σε λίγο καιρό θα το ακούς συνέχεια!

Μάθε πρώτη τι είναι!

Ακούσαμε πρώτη φορά τον όρο μικροβίωμα όταν αυτό σχετιζόταν με το έντερο, ωστόσο νέες έρευνες απέδειξαν ότι υπάρχει και το μικροβίωμα του δέρματος το οποίο μάλιστα είναι ιδιαίτερο και μοναδικό για τον κάθε άνθρωπο όπως το δαχτυλικό του αποτύπωμα.

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε αποκτούμε το δικό μας μικροβίωμα από τη μητέρα μας και το όξινο pH της επιδερμίδας μας φροντίζει ώστε να αναπτυχθούν τα σωστά βακτήρια, αυτά δηλαδή που θα λειτουργήσουν για το δέρμα μας ως μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος!

nika-akin-NaWwG6ABSoE-unsplash.jpg

Ιδιαίτερα για παθήσεις όπως το έκζεμα και η δερματίτιδα η ύπαρξη των καλών βακτηρίων είναι μέγιστης σημασίας τόσο για την πρόληψη όσο και για την θεραπεία αυτών των παθήσεων του δέρματος.

Αυτό που οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε είναι ότι το μικροβίωμα μας διαταράσσεται από το πολύ ζεστό νερό που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο, το χλώριο στο νερό, τα σκληρά σαπούνια που αφυδατώνουν το δέρμα αφήνοντάς το εκτεθειμένο και φυσικά τα συντηρητικά που σκοτώνουν τα καλά βακτήρια.

Προκειμένου, λοιπόν, να προστατέψουμε το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, το δέρμα, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα καλλυντικά, τις κρέμες και τα σαπούνια που επιλέγουμε ώστε να σέβονται την επιδερμίδα μας και να μην διαταράσσουν τη φυσική της ισορροπία. Πλέον ολοένα και περισσότερες εταιρείες κάνουν έρευνες και έχουν ήδη αρχίσει να διαθέτουν στην αγορά ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα φιλικά στο μικροβίωμα της επιδερμίδας.Μια σύντομη επίσκεψη στο κοντινότερο φαρμακείο ή σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών θα σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό για εσάς.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε το δερματολόγο μας ο οποίος θα μας δώσει τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων!

Περιμένω τη γνώμη σου, τις ερωτήσεις σου και ό,τι άλλο θες να μοιραστείς μαζί μου στο προσωπικό μου account sto Instagram

Διάβασε ακόμα:Οι 9 κορυφαίες τροφές για ενίσχυση του ανοσοποιητικού (εικόνες)