Έχεις ακμή; Θα λατρέψεις αυτές τις μάσκες

Κάππη Μελίνα
Έχεις ακμή; Θα λατρέψεις αυτές τις μάσκες

Μία δοκιμή θα σε πείσει να μην τις αποχωριστείς ποτέ




Το δέρμα με ακμή έχει τεράστια ανάγκη από σωστό και βαθύ καθαρισμό ώστε να απομακρύνονται το σμήγμα και οι ρύποι από την επιδερμίδα και να μην φράσσονται οι πόροι.



Λόγω της υπερβολικής λιπαρότητας το πρόσωπο σου έχει ανάγκη από μάσκες που βοηθούν στην εξισορρόπησή της και έχουν αντισηπτικές ιδιότητες.Οι παρακάτω μάσκες είναι οι αγαπημένες μας και περιέχουν όλες τους ευεργετικά συστατικά που θα σου χαρίσουν καθαρότερο δέρμα και θα καταπραΰνουν την ακμή και την ερυθρότητα που αυτή προκαλεί.

nika-akin-NaWwG6ABSoE-unsplash (1).jpg


1.Μάσκα αργίλου



Η άργιλος έχει αντισηπτική δράση, βοηθάει στην επούλωση και άρα είναι κατάλληλη για δέρματα με ακμή! Επιπλέον, είναι καταπραϋντική με αντιγηραντικές ιδιότητες. Η καταλληλότερη είναι η πράσινη την οποία μπορείς να βρεις σε φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών σε έτοιμες μάσκες ενώ μπορείς εύκολα να φτιάξεις τη δική σου με άργιλο σε μορφή σκόνης που θα βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.



Σε κάθε περίπτωση το δέρμα σου αμέσως μετά την εφαρμογή θα είναι πιο μαλακό, αποτοξινωμένο και καθαρό ενώ σταδιακά θα δεις την ακμή σου να υποχωρεί.



humphrey-muleba-NfpkqJ9314E-unsplash.jpg




2.Μάσκα πρόπολης



Η πρόπολη αποτελεί το ισχυρότερο φυτικό αντιβιοτικό για αυτό και χρησιμοποιείται σε πληθώρα θεραπευτικών σκευασμάτων. Για το δέρμα τη βρίσκεις σε σαπούνια, κρέμες και φυσικά σε μάσκες! Δεν θα αφήσει στο δέρμα σου την ίδια αίσθηση με την άργιλο καθώς δεν σταθεροποιείται ενώ στεγνώνει και έτσι είναι πολύ πιο εύκολη και άνετη τόσο η εφαρμογή όσο και η αφαίρεσή της. Σου προτείνουμε να τη δοκιμάσεις ειδικά αν υποφέρεις από βαριάς μορφής ακμή όπως είναι η κυστική!



bee-naturalles-jzuFImyw-yU-unsplash.jpg


3.Ασπιρίνη



Ναι σωστά διάβασες το χάπι που βρίσκεις παντού και σε ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο από εδώ και πέρα θα αποκτήσει ακόμα μια χρήση! Ίσως δε γνωρίζεις ότι περιέχει σαλικυλικό οξύ το οποίο χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την αντιμετώπιση της ακμής για αυτό και εμπεριέχεται σε πολλές θεραπευτικές κρέμες. Πώς θα την χρησιμοποιήσεις; Σε ένα κουταλάκι του γλυκού με νερό, διάλυσε μια ασπιρίνη και στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο σου!Άφησε το για 10-15 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό!



Καλό θα ήταν να μην υπερβάλλεις ως προς την συχνότητα εφαρμογής τους καθώς οι μάσκες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και να έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Αρκέσου στις 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για το δέρμα σου και θα δεις σύντομα τη διαφορά!



Μην ξεχνάς ότι σε σοβαρές περιπτώσεις ή όταν η ακμή επιμένει πρέπει να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου που θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις οριστικά χωρίς να σου αφήσει σημάδια!



Διάβασε ακόμα: Sunday Nailspiration! Δέκα μανικιούρ που θα σε εμπνεύσουν αυτή την Κυριακή