ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΜΑ

ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΜΑ

Ο σωστός προγραμματισμός

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης η ερχόμενη Δευτέρα και στο Coverstories του Queen.gr θα μπορέσεις να διαβάσεις μερικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν, έστω και λίγο ελπίζουμε, για να αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου. Αφιέρωσε λίγα λεπτά από το χρόνο σου και θέσε νέους στόχους για τη χρονιά που έρχεται!

Οπρογραμματισμός της νέας (σχολικής) χρονιάς

Σεπτέμβριος σημαίνει οργάνωση, τάξη και ασφάλεια. Κάθε νέα σεζόν, τέτοιες ημέρες, προετοιμάζετε το μικρό σας για το σχολείο, κάνετε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προμηθεύεστε σχολικά είδη... Βρίσκεστε στις επάλξεις και σίγουρα στέκεστε στο... ύψος των περιστάσεων προκειμένου να βρίσκονται όλα στην εντέλεια και προγραμματίζετε όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες του μικρού ή της μικρής σας με οργάνωση και προσοχή. Μια μητέρα οφείλει να προγραμματίζει τα πάντα και να έχει λύσεις για το κάθε τι, πόσο μάλλον αν είναι εργαζόμενη. Άλλωστε κάθε σας μέρα είναι «απαιτητική» και γεμάτη, τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας. Το πρόγραμμα και η τάξη βοηθούν το παιδί να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα και είναι καλό να γνωρίζει τι το περιμένει αλλά και να μην παρεκκλίνει συχνά από αυτό. Επίσης, σημαντικό είναι να έχει κενά για παιχνίδι και χαλάρωση καθώς και να συμπληρώνει 8 ώρες ύπνου.

Οργάνωση παντού

Τυπώστε ένα πρόγραμμα και τοποθετήστε το στο δωμάτιό του και άλλο ένα σε κοινό χώρο στο σπίτι όπου μπορούν να το βλέπουν όλοι π.χ. με ένα μαγνητάκι στο ψυγείο. Επιβραβεύστε το παιδί όταν ακολουθεί πιστά και εφαρμόζει το πρόγραμμά του και κάντε το να καταλάβει πόσο σημαντικά το βοηθά η οργάνωση στο διάβασμά του αλλά και στις εξωσχολικές του δραστηριότητές. Με τον ίδιο τρόπο που θα οργανώσετε το παιδί και θα σας απαλλάξετε από περιττά άγχη, προγραμματίστε και τη ζωή σας! Με λίγα λόγια, αν δε, νιώθετε έτοιμη για να διευρύνετε την οικογένειά σας, λάβετε τα μέτρα σας και φροντίστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο! Η αποτροπή μιας ανεπιθύμητης σύλληψης και η παρεμπόδιση μιας εγκυμοσύνης είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας και δεν πρέπει να αισθάνεστε καμία ενοχή. Πόσο μάλλον αν αισθάνεστε ότι η οικογένειά σας έχει ολοκληρωθεί ή προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να προστεθεί νέο μέλος σε αυτήν. Ο στόχος είναι, να απολαμβάνετε το σεξ με τον σύζυγό σας χωρίς δεύτερες σκέψεις και μετρώντας αγχωμένη ημέρες.

Σύγχρονες αντισυλληπτικές μέθοδοι, πλέον σε πολύ εξελιγμένη μορφή, προσφέρουν την προστασία που ζητάτε και την απόλαυση στην ερωτική πράξη και εγγυώνται σωστό προγραμματισμό, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο. Οργανώστε τη ζωή σας και τη μελλοντική απόκτηση ενός (ακόμα) παιδιού και μην αφήνετε το άγχος να σας καταβάλλει. Μην «κλειδώνετε» το μυαλό σας με κλισέ που αφορούν στην ηλικία μιας γυναίκας και στο πότε πρέπει να τεκνοποιήσει. Το πιο σημαντικό είναι να είστε έτοιμη!


Διαβάστε περισσότερα εδώ


Το αγόρι μου δεν θέλει να φοράειπροφυλακτικό

Τι συμβαίνει όμως όταν έχεις μία σχέση σταθερή και θέλεις να απολαύσεις τον έρωτα αλλά το άλλο σου μισό αρνείται να πάρει τις απαιτούμενες προφυλάξεις; Η ερωτική συνεύρεση με το σύντροφό σου είναι κάτι σχεδόν μαγικό. Είναι η στιγμή που οι δύο σας γίνεστε... ένα, όμως, όσο μαγικό και αν είναι το να ζεις τη στιγμή, τόσο σημαντικό είναι να έχεις στο μυαλό σου το τι θα συμβεί μετά... Αν βρίσκεσαι σε μια μόνιμη σχέση, ο σύντροφός σου πιθανότατα να σου ζητήσει να βρεθείτε ερωτικά χωρίς να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό, ίσως να το θέλεις και εσύ η ίδια. Όντας ερωτευμένη και σίγουρη για το δεσμό σου, σκέφτεσαι να συναινέσεις και να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτού του είδους την προφύλαξη... Πριν το κάνεις, όμως, πρέπει να σκεφτείς: Είσαι έτοιμη να έρθεις αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης; Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μπορεί να φέρει ρήξη στη σχέση σας, να φρενάρει τα όνειρά σου και να σε βάλει στις πλέον δυσάρεστες διαδικασίες, εκτός εάν από κοινού είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε στο μεγάλο βήμα και να μεγαλώσετε την οικογένειά σας.

Μπορεί το αγόρι σου να πρότεινε να αφήσετε το προφυλακτικό και να συμφώνησες, όμως εσύ είσαι εκείνη που θα υποστεί το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών μιας εγκυμοσύνης. Αν, λοιπόν, η εγκυμοσύνη είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου, αλλά παράλληλα νιώθεις αρκετά ασφαλής στη σχέση σου, ώστε να μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, τότε πρέπει να εξετάσεις τις επιλογές σου. Αν και οι δύο είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας και τις συνέπειές τους, η προφύλαξη ενάντια σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη φέρνει την ευθύνη στα χέρια σου. Αυτό διότι, η εξωτερική εκσπερμάτιση δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση ασφάλεια ενάντια στην σύλληψη διότι ΔΕΝ αποτελεί μέθοδο αντισύλληψης. Το αγόρι σου, αν δεν θέλει να φορά προφυλακτικό, δεν έχει πολλές, αξιόπιστες λύσεις για το θέμα της αντισύλληψης. Συνεπώς, εφόσον υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ σας και το προφυλακτικό αποφασίσατε, από κοινού, πως δεν θέλετε να είναι η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε, τότε έρχεται η σειρά σου να πάρεις την κατάσταση πάνω σου και να εξετάσεις τις επιλογές σου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Η «άλλη» στάση στο σεξ δεν είναι ασφαλής

Το τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και συγκεκριμένα στο κρεβάτι του κάθε ζευγαριού δεν είναι υπόθεση κανενός άλλου παρά μόνο των ίδιων. Η δυναμική και οι προτιμήσεις διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι και όσο μιλάμε για δύο συναινούντες ενήλικους, όλα επιτρέπονται συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε κανέναν και τίποτα. Ωστόσο, τελευταίες έρευνες έδειξαν πως, ζευγάρια που βρίσκονται σε μόνιμο δεσμό, ολοένα και συχνότερα καταφεύγουν στο πρωκτικό σεξ, την εξωτερική εκσπερμάτιση και άλλους ευφάνταστους τρόπους με άλλοθι την ασφάλεια... Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η εξωτερική εκσπερμάτιση σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται ασφάλεια και προστασία ενάντια στη σύλληψη καθώς είναι δεκάδες οι εγκυμοσύνες που προκύπτουν κάθε χρόνο από τα προσπερματικά υγρά ή και χωρίς να έχει προηγηθεί διείσδυση στον κόλπο. Ομοίως, το πρωκτικό σεξ δεν αποτελεί ασφαλή μέθοδο αντισύλληψης, καθώς ο κίνδυνος επαφής με τα προσπερματικά υγρά ή και με το σπέρμα είναι μεγάλος και όπως προαναφέραμε, η φύση βρίσκει τρόπο -αν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Επιπλέον, πολλά είναι τα «γιατροσόφια» τα οποία συνιστώνται κυρίως στο διαδίκτυο και από στόμα σε στόμα ως μέσο αντισύλληψης (όξινος κόλπος με τη βοήθεια λεμονιών κλπ) αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως ουδεμία ασφάλεια παρέχουν. Αντιθέτως, μπορούν να προκαλέσουν περεταίρω προβλήματα τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα και φυσικά στο ζευγάρι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ξεπέρασε το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, υπάρχουν τρόποι!

Ο διάσημος εξπρεσιονιστής ζωγράφος, Edvard Munch, απεικονίζει στον πασίγνωστο πίνακά του «Η κραυγή», έναν άνθρωπο με το στόμα ανοιχτό -παγκόσμιο εικαστικό σύμβολο για το άγχος- γιατί η αίσθηση ότι παίρνω ανάσες αλλά ο αέρας δεν μου αρκεί- είναι κι αυτό, μεταξύ άλλων, ένα σύμπτωμα της αγχώδους διαταραχής. Το άγχος είναι μια δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση που συνοδεύεται από ψυχοφυσιολογικές μεταβολές σαν απάντηση σε αναμενόμενο κίνδυνο. Δυστυχώς, όλο και περισσότερες γυναίκες καταβάλλονται από άγχος με διαφορετικές αιτίες, είτε παθολογικές είτε ψυχολογικές. Όταν έχουμε άγχος, αυτό οφείλεται σε ένα ερέθισμα που μας προκαλεί φόβο και ένα αίσθημα αδυναμίας. Μερικές γυναίκες δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα αίτια του άγχους που βιώνουν ή πάσχουν από διαταραχές άγχους που απορυθμίζουν τη ζωή τους. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι φοβίες και το άγχος εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη της ζωής ενός ατόμου.

Απολαύστε το σεξ! Αν σας αγχώνει μία εγκυμοσύνη, μπορείτε να προγραμματίσετε τη ζωή σας με αντισυλληπτικά μέσα (χάπια, σπιράλ, δακτύλιο κ.ά.) και να μειώσετε μία σημαντική πηγή άγχους. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το άγχος σας, συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Και μην ξεχνάτε: «Το σεξ είναι ένας από τους εννέα λόγους για μετενσάρκωση. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι άνευ σημασίας» (Henry Miller).

Διαβάστε περισσότερα εδώ