ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

και δεν ξέρεις πού να ρωτήσεις...

Υπάρχει -τελικά- οδηγός μονογαμίας;

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης η ερχόμενη Δευτέρα και στο Coverstories του Queen.gr θα μπορέσεις να διαβάσεις μερικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν, έστω και λίγο ελπίζουμε, για να αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου. Αφιέρωσε λίγα λεπτά από το χρόνο σου και θέσε νέους στόχους για τη χρονιά που έρχεται!

Διάσημες πουπαραδέχτηκαν πως έκαναν έκτρωση και το μετάνιωσαν

Η άμβλωση είναι η πλέον δυσάρεστη διαδικασία για μια γυναίκα, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Εκτός από δυσάρεστη όμως είναι και επικίνδυνη. Πολλές γυναίκες παρουσίασαν επιπλοκές βραχυπρόθεσμα, μετά την άμβλωση αλλά και μακροπρόθεσμα αντιμετώπισαν προβλήματα αναπαραγωγής. Ωστόσο, υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις κατά τις οποίες η άμβλωση είναι μονόδρομος και η απόφαση παίρνεται, όσο δύσκολη και αν είναι. Υπάρχουν και άλλες όμως που η άμβλωση απλά μοιάζει με μοναδική επιλογή... Σε παρόμοιους μονόδρομους, είτε πραγματικούς είτε όχι, έχουν βρεθεί και αρκετές διάσημες. Κάποιες δεν το μετάνιωσαν και έχουν τους λόγους τους. Κάποιες άλλες όμως...

Γνώριζες ότι η Marilyn Monroe έκανε 12 αμβλώσεις ως το 29ο έτος της ηλικίας της σύμφωνα με τον φωτογράφο της Milton Greene; Μάλιστα, έφυγε από τη ζωή χωρίς παιδιά. Εκείνη που μας σόκαρε με την παραδοχή της ήταν η γνωστή τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου όταν ομολόγησε πως έχει κάνει 15 φορές άμβλωση! Θα πρέπει να ξέρεις πως οι επιπτώσεις στην υγεία της ήταν σημαντικές αφού πέρασε στην εμμηνόπαυση πολύ νέα. Οι Βάσια Τριφύλλη και Λίτσα Γιαγκούση έχουν παραδεχτεί πως μετάνιωσαν οικτρά όταν αποφάσισαν να κάνουν δύο φορές έκτρωση η κάθε μία. Μεταξύ άλλων, και η Καίτη Γαρμπή παραδέχτηκε σε συνέντευξή της πως έκανε μια φορά άμβλωση και πως η κίνηση αυτή την εμπόδισε από το να συλλάβει φυσιολογικά τον γιο της.

Όπως αναφέραμε, η άμβλωση κάποιες φορές είναι μονόδρομος και κάποιες όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια τραυματική εμπειρία η οποία μπορεί να αποφευχθεί λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. Είτε μιλάμε για οικογενειακό προγραμματισμό, προβλήματα υγείας, προστασία κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης σε μικρή ηλικία, λύσεις όπως το αντισυλληπτικό χάπι είναι αναγκαίες. Στηρίζουμε το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή όμως οι γυναίκες σήμερα, ιδιαίτερα με την εμφάνιση των αντισυλληπτικών χαπιών νέας γενιάς, δεν χρειάζεται να βρεθούν σε μονόδρομο αρκεί να είναι ενημερωμένες και προνοητικές. Το οφείλουμε όλες στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Υπάρχει οδηγόςμονογαμίας;

Στο ζωικό βασίλειο οι σχέσεις ανάμεσα στα φύλα δεν είναι στην πλειονότητά τους μονογαμικές. Γνωρίζουμε για περιπτώσεις ειδών όπως ο κύκνος, που διαλέγουν το ταίρι τους και παραμένουν μαζί του για όλη τη ζωή τους, όμως αυτές δεν αποτελούν παρά ένα μικρό ποσοστό του συνόλου. Το ίδιο ισχύει και στους ανθρώπους. Οι σχέσεις ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες στη σύγχρονη εποχή δεν θα μπορούσαν επί της ουσίας να χαρακτηριστούν ως μονογαμικές. Το να παραμείνει σεξουαλικά πιστός ένας άνδρας ή πιστή μια γυναίκα στον ή την σύντροφό του είναι πλέον μια δύσκολη υπόθεση όμως αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη φύση.

Η δυναμική ανάμεσα στα ζευγάρια έχει αλλάξει και σε αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό η έλλειψη μονογαμίας στην εποχή μας, γεγονός που μας οδηγεί στο ερώτημα: Υπάρχει οδηγός για τη μονογαμία; Η απάντηση είναι όχι. Όχι, με την αυστηρή τουλάχιστον έννοια του οδηγού.

Η «λύση» στο πρόβλημα της απιστίας ή μάλλον, ο τρόπος για να υπερισχύσει η μονογαμία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι η συνεχής προσπάθεια και από τα δύο μέρη. Η πρώτη φλόγα του έρωτα, το συναρπαστικό συναίσθημα που κάνει το έτερον μας ήμισυ μοναδικό για εμάς στον κόσμο είναι αυτό που πρέπει να διατηρηθεί κι έτσι αναπόφευκτα θα υπάρξει μονογαμία. Όταν και από τις δύο πλευρές υπάρχει προσπάθεια για να κρατήσει ο έρωτας, τότε και οι δύο πλευρές μπορούν αντίστοιχα να απολαύσουν τις πραγματικές χαρές της μονογαμίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Η ομορφιά βγαίνει από μέσα, αποφάσισε για εσένα

H ομορφιά είναι μια έννοια η οποία δεν περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Ναι, όταν μιλάμε για ομορφιά, αυτόματα το μυαλό μας πηγαίνει στο κάλλος, σε ένα όμορφο ζευγάρι μάτια, σε ένα καλλίγραμμο σώμα... H ομορφιά ωστόσο σημαίνει πολλά περισσότερα. Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας, από την ψυχή και το χαρακτήρα μας. Λέγεται πως «τα χαρούμενα κορίτσια είναι ταπιο όμορφα» και πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια. Πριν λοιπόν σπεύσεις να παρατηρήσεις και να βάλεις στο μικροσκόπιο όλες σου τις ατέλειες, φρόντισε τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω.

Όταν εσύ η ίδια νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο της ζωής και του σώματός σου, όταν φροντίζεις το σώμα σου και του προσφέρεις το καλύτερο, αυτόματα νιώθεις πιο όμορφη και αυτό σε κάνει να ακτινοβολείς. Η αυτοπεποίθηση και ο αέρας μιας γυναίκας που έχει τον έλεγχο της ζωής της είναι απλά ακαταμάχητη! Πως θα πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου; Δεν χρειάζεται κόπο αλλά θέληση από την πλευρά σου.

Βάλε τη ζωή σου σε σειρά και ακολούθησε πρόγραμμα στην καθημερινότητα σου. Προσπάθησε να αποβάλλεις πράγματα και ανθρώπους που νιώθεις πως σε κρατούν πίσω και ελαχιστοποίησε το άγχος σου. Αν νιώθεις πως αυτή τη στιγμή πρέπει να συγκεντρωθείς στην καριέρα σου και όχι στη δημιουργία οικογένειας, δράσε! Μίλα με το γιατρό σου, ενημερώσου και ξεκίνα μια αγωγή αντισύλληψης. Εσύ αποφασίζεις για την πορεία της ζωής σου και οι κανόνες ή οι προσδοκίες των άλλων δεν πρέπει να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποφάσεις σου.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Οι 5 παράπλευρεςωφέλειες των αντισυλληπτικών

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι από τα πιο μελετημένα φάρμακα. Είναι εύκολα στη χρήση και συνιστούν μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης καθώς, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, προσφέρει πάνω από 99% προστασία από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Είναι μια αντισυλληπτική μέθοδος που αποφασίζεται αποκλειστικά από τη γυναίκα και δεν επηρεάζεται από τη συναίνεση ή μη του συντρόφου της. Το αντισυλληπτικό χάπι δεν επηρεάζει τη γονιμότητα της γυναίκας. Χάρη στο χάπι νέας γενιάς σήμερα εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο ζουν τον έρωτα χωρίς το φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν συνειδητά αν και πότε θα αποκτήσουν παιδί (οικογενειακός προγραμματισμός). Τα αντισυλληπτικά αποτελούν μία από τις πιο επαναστατικές ανακαλύψεις του περασμένου αιώνα με σημαντικά πλεονεκτήματα και ευεργετικά οφέλη όπως:

1. Αντισύλληψη

Το σημαντικότερο όφελος είναι ότι προσφέρουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί, αποφυγή δηλαδή μίας εγκυμοσύνης. Όταν λαμβάνονται με σωστό τρόπο, η πιθανότητα αποτυχίας είναι λιγότερο από 1% ανά έτος και αποτελούν την πιο αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης. Στην περίπτωση που ο τρόπος λήψης δεν είναι ιδανικός, η πιθανότητα εγκυμοσύνης με τα αντισυλληπτικά παραμένει κάτω από το 10% ανά έτος, (σταθερά και σημαντικά μικρότερη από την πιθανότητα αποτυχίας άλλων μεθόδων αντισύλληψης όπως το προφυλακτικό).

2. Ρυθμίζουν απόλυτα την περίοδο σε γυναίκες ή έφηβες και μειώνουν σημαντικά τον πόνο της περιόδου

Τα αντισυλληπτικά έχουν σημαντικές θετικές επιδράσεις στην περίοδο. Η πιο άμεση και εμφανής είναι ότι κάνουν πιο σταθερό τον κύκλο και μειώνουν τη ροή του αίματος. Επίσης καταπολεμούν σε σημαντικό βαθμό τους πόνους της περιόδου.

3. Έχουν ευεργετική δράση στην περίπτωση της ακμής

Η ακμή είναι ένα συχνό δερματικό πρόβλημα στις νέες ηλικίες και εμφανίζεται κυρίως λόγω της επίδρασης των ανδρογόνων. Στον ίδιο λόγο οφείλεται συχνά και η εμφάνιση τριχόπτωσης ή αυξημένης τριχοφυΐας. Η λήψη ειδικών αντισυλληπτικών έχει θετική επίδραση στα προβλήματα αυτά, διότι τα αντισυλληπτικά έχουν την ιδιότητα να μπλοκάρουν τη δράση των ανδρογόνων.


Διαβάστε περισσότερα εδώ