Τα top-5 must-have της παραλίας για να απολαύσεις το Καλοκαίρι

Γωγώ Φούντα
Τα top-5 must-have της παραλίας για να απολαύσεις το Καλοκαίρι

Ανέμελες βόλτες, δροσερές βουτιές, τζιτζίκια που «τραγουδούν», γεύσεις καλοκαιρινές, μυρωδιές θαλασσινές. Προτού το καταλάβεις, βρέθηκες ήδη στην «καρδιά» του Καλοκαιριού και ένα βήμα πριν τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Ακόμη κι αν δεν επισκεφτείς φέτος κάποιο από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας, αξίζει να είσαι «φουλ» εξοπλισμένη για την παραλία, διότι το σίγουρο είναι ότι τις εξορμήσεις σου στις πλαζ θα τις κάνεις. Υπάρχουν πολλά items και προϊόντα που μπορείς να πάρεις στην παραλία και να βάλεις στην τσάντα θαλάσσης ή το backpack σου (αν είσαι πιο αθλητικό κορίτσι), ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές. Λίγα και καλά πράγματα αρκούν για να σε βοηθήσουν να περάσεις καλά και εμείς στα παρουσιάζουμε.


Φόρεσε, λοιπόν, το boho καφτάνι σου, βάλε το ψάθινο καπέλο σου, μελέτησε τη λίστα μας και φύγε για παραλία!


1. Το νεσεσέρ για προστασία στο «φουλ»

Το βασικό σου μέλημα στην παραλία πρέπει να είναι η φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών σου. Γνωρίζεις πολλά σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, για αυτό δεν επιτρέπεται να μην μεριμνήσεις για την προστασία σου. Αντηλιακά προσώπου και σώματος, μια after-sun κρέμα, λαδάκι και αντηλιακό για τα μαλλιά είναι «must».

Extra tip: Για να μην ταλαιπωρήσεις πολύ τα μαλλιά σου φέτος το Καλοκαίρι, φρόντισε να τα ξεπλένεις με λίγο νερό έπειτα από κάθε βουτιά. Αν δεν υπάρχει ντους στην παραλία, καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Το αλάτι της θάλασσας βλάπτει την τρίχα, όπως ακριβώς και ο καυτός ήλιος. Βουτιά, ξέπλυμα, λαδάκι. Αυτή είναι η διαδικασία για μεταξένια μαλλιά.

2. Το ψυγειάκι για τις cool βουτιές

Καλό είναι να αγοράσεις, επιτέλους, αυτό το ψυγειάκι για την παραλία. Κάθε χρόνο λες στους φίλους σου πόσο πολύ το χρειάζεσαι, αλλά το αμελείς. Φρόντισε να είναι μικρό, για να μην σε κουράζει και βάλε μέσα όλα τα απαραίτητα, ξεκινώντας από το νεράκι το δροσερό και τον πάγο. Αν θέλεις μπορείς να πάρεις μαζί σου και μερικά φρούτα διότι, όπως, ξέρεις, η θάλασσα «ανοίγει» την όρεξη

3. Η παγωμένη σου απόλαυση

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς καφέ δίπλα στη θάλασσα δεν γίνεται. Τον θέλεις, τον χρειάζεσαι και για αυτό θα φροντίσεις να πάρεις μαζί σου ό,τι πρέπει για να τον ετοιμάσεις. Μπορεί να μη βρεις beach bar στην παραλία για αυτό βάλε τον Nescafé Frappé στη τσάντα θαλάσσης σου και φέτος το Καλοκαίρι. Μόνο το άκουσμά του ονόματός του, ξυπνά μέσα σου τόσες αναμνήσεις. Παρέες, γέλια, παιχνίδια στην άμμο, γνωριμίες. Εδώ και 60 καλοκαίρια αυτός ο καφές μας φέρνει κοντά!

«Must» για τις φετινές σου, καλοκαιρινές εξορμήσεις είναι και το νέο αυθεντικό ποτήρι του Nescafé Frappé! Δεν γίνεται να μην το έχεις εσύ! Εμάς μας έκανε να χαρούμε πολύ γιατί «ξύπνησε» μέσα μας απίστευτες καλοκαιρινές αναμνήσεις αλλά κυρίως, διότι είναι ένα ποτήρι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει maximum απόλαυση ενός παγωμένου καφέ!

4. Το δεύτερο μαγιό

Φυσικά, δεν πρέπει να πας για βουτιές αν δεν έχεις μαζί σου ένα δεύτερο μαγιό. Τα μικρόβια και οι μύκητες καραδοκούν στην καυτή άμμο, ενώ το υγρό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξή τους. Μετά το κολύμπι, λοιπόν, σκουπίσου καλά και φόρεσε το στεγνό μαγιό σου.

5. Το έθνικ παρεό

Ακόμη κι αν δεν θέλεις να το φορέσεις, αξίζει να το έχεις στην τσάντα σου, διότι θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση σε πολλές περιπτώσεις. Θα το απλώσεις στην ξαπλώστρα ή την άμμο, αν η πετσέτα σου λερωθεί ή βραχεί πολύ, θα το «πετάξεις» γρήγορα επάνω σου για να πας στο beach bar να πάρεις τον καφέ σου και φυσικά, θα τυλιχθείς με αυτό όταν πέσει η θερμοκρασία, λίγο μετά τη δύση του ηλίου. Ναι, είναι ένα item που αξίζει μια θέση στην καλοκαιρινή σου must-have λίστα!

…με το ροζ φλαμίνγκο τι γίνεται;

Όσον αφορά στο φουσκωτό, ροζ φλαμίνγκο, δεν το βάλαμε στη λίστα μας διότι -είτε σου αρέσει είτε όχι- θα το δεις φέτος σε όποια παραλία επισκεφτείς (εντός και εκτός Ελλάδος). Μπορεί να το έχουν πάρει ήδη οι κολλητές σου οπότε σε κάθε περίπτωση, τη selfie τη… «χολιγουντιανή» θα την βγάλεις! Αν ψάχνεις έμπνευση, άντλησέ την από Kendall Jenner.

Πρόσεχε, λοιπόν, να μην υπερφορτώσεις τη τσάντα και το αμάξι σου! Βάλε αυτά τα 5 must-have items στην τσάντα σου, πήγαινε στην παραλία, άπλωσε την πετσέτα σου στην άμμο, πιες τον παγωμένο Nescafé Frappé στο σούπερ stylish ποτήρι σου και επιτέλους, χαλάρωσε! Το ελληνικό καλοκαίρι σε περιμένει να το ζήσεις με ενέργεια και διάθεση ρομαντική, όπως κάθε χρόνο.

#ena_potiri_kalokairia