Πρωτομαγιά στην Αθήνα: Τρεις δραστηριότητες για εσένα που ξέμεινες στη βάση σου

Πρωτομαγιά στην Αθήνα: Τρεις δραστηριότητες για εσένα που ξέμεινες στη βάση σου

Γιόρτασε τον ερχομό του Μαΐου με αισιοδοξία, όπως πραγματικά του αναλογεί!

Αν είσαι μία από εμάς, που είχε την τύχη και συγχρόνως την ατυχία να βρίσκεται στην Αθήνα για το φετινό τριήμερο της Πρωτομαγιάς, σίγουρα έχεις διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν δεύτερο Δεκαπενταύγουστο μέσα στην ίδια χρονιά, με τη διαφορά πως δεν κάνει αφόρητη ζέστη. Ναι, η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί... δραματικά, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης βρίσκονται σε κάποιο νησί. Οπότε, αν ξέμεινες πίσω, μπορείς να απολαύσεις τα πλεονεκτήματα αυτής της μεγάλης εξόδου προς όφελός σου.

Συνεπώς, μην σε παίρνει από κάτω που ένα ακόμη τριήμερο σε βρίσκει στο σπίτι. Μην σκέφτεσαι πόσο άδικη είναι η ζωή ή πόσο πολύ θα ήθελες να φοράς το μπικίνι σου, ενώ λιάζεσαι σε κάποια αμμουδερή ακτή των Κυκλάδων, αγναντεύοντας το απέραντο μπλε του Αιγαίου και πίνοντας δροσερά κοκτέιλ. Αντίθετα, αναζήτησε διασκεδαστικούς τρόπους για να επωφεληθείς από το γεγονός πως παραμένεις στη βάση σου. Διότι να είσαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, αρκεί να έχεις τη διάθεση για εξερεύνηση, socializing και... αστικές περιπέτειες -αν και το δεύτερο δεν είναι απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν βρίσκεις κάτι που να σε εμπνέει αρκετά, ώστε να εγκαταλείψεις την άνεση του καναπέ σου, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές διασκεδαστικές προτάσεις, για να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου.

Κάνε το μπαλκόνι σου... νησί και κέρασε τις φίλες σου σπιτικά mocktails

Αντί να ανταλλάσσεις μηνύματα, ηχητικά και selfies με τις φίλες σου στα social media, τι θα έλεγες να τις καλούσες στο σπίτι σου, για να ξορκίσετε παρέα τη moody διάθεσή σας, απολαμβάνοντας σπιτικά mocktails φτιαγμένα από τα χεράκια σου; Ναι, μπορεί να μην βρίσκεστε στην Τζια ή το Ναύπλιο όμως, πραγματοποιώντας μερικές μετατροπές στο μπαλκόνι σου, έχεις τη δυνατότητα να το μεταμορφώσεις εύκολα και γρήγορα σε έναν επίγειο «παράδεισο» που θυμίζει εξωτικό νησί. Τι θα χρειαστεί να κάνεις; Να το «ντύσεις» με πολύχρωμες κουρελούδες, να προσθέσεις φυτά, φαναράκια και μερικές μαξιλάρες, στις οποίες θα αράξετε σαν βασίλισσες. Φυσικά, μην παραλείψεις να στολίσεις τα κάγκελά σου με τα απαραίτητα φωτάκια, τα οποία θα κάνουν ακόμη πιο cozy και φιλόξενη την ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σου, μόλις θα δύσει ο ήλιος. Όσο για τα ροφήματα, μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από ένα προηγούμενο κείμενό μας.

megan-nixon-QkLF1Jy6Bzo-unsplash-(1).jpg

Πραγματοποίησε μία σόλο, μονοήμερη εξόρμηση σε κάποιον κοντινό προορισμό

Μία ημέρα off από τις υποχρεώσεις του γραφείου, ειδικότερα μία Δευτέρα, είναι πάντα μία καλή αφορμή να βάλεις στην τσάντα σου ένα από τα αδιάβαστα βιβλία που έχεις εδώ και καιρό στη βιβλιοθήκη σου, να μπεις στο αυτοκίνητό σου και να... δραπετεύσεις από τον θόρυβο της πόλης, για να περάσεις λίγες ώρες ωφέλιμου me-time σε κάποιον κοντινό, φυσιολατρικό προορισμό. Θέλεις να εξερευνήσεις κατάφυτα μονοπάτια; Τότε, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν στην Πάρνηθα. Μήπως επιθυμείς να πραγματοποιήσεις ένα «ταξίδι» στο παρελθόν; Το Σούνιο με τον εντυπωσιακό ναό του Ποσειδώνα είναι η ιδανική επιλογή. Σου άνοιξε η όρεξη για θαλασσινά εδέσματα και ονειρεύεσαι ένα «πλούσιο» γεύμα δίπλα στη θάλασσα; Βάλε μπρος για Χαλκίδα ή αλλιώς, την «πόλη των τρελών νερών»! Υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορείς να πραγματοποιήσεις μία σύντομη, σόλο εξόρμηση, ώστε να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου και να επιστρέψεις ανανεωμένη πίσω στη βάση σου.

chris-mai-xPcaS-9bhAQ-unsplash.jpg

«Πιάσε» τον Μάη και πλέξε το δικό σου στεφάνι σε ένα πράσινο σημείο της πόλης

Πρωτομαγιά χωρίς λουλούδια γίνεται; Δεν γίνεται! Ακριβώς για αυτό, αύριο αξίζει να επισκεφθείς κάποιο «πράσινο» σημείο της πόλης, όπως το Πάρκο Αντώνη Τρίτση στο Ίλιον, τον Εθνικό Κήπο στο Σύνταγμα, τον Λόφο του Φιλοπάππου, ώστε να πλέξεις το δικό σου λουλουδένιο στεφάνι και να «πιάσεις» τον Μάη! Όπου και αν αποφασίσεις να κατευθυνθείς, μην παραλείψεις να εξοπλιστείς με τα εργαλεία που θα χρειαστείς για το στεφάνι σου. Τι θα χρειαστείς; Ένα ψαλίδι και τη βάση για το στεφάνι σου. Μπορείς να αξιοποιήσεις ένα μεγάλο κομμάτι σύρμα, το οποίο θα πλέξεις αρκετές φορές, ώστε να δημιουργήσεις μία αρκετά σταθερή και γερή βάση. Εναλλακτικά, μπορείς να προμηθευτείς ένα ειδικό, κυκλικό σφουγγάρι ανθοδετικής, το οποίο θα βρεις σε κάποιο ανθοπωλείο. Εφόσον αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις σύρμα, θα χρειαστεί να πάρεις μαζί σου ένα καρούλι από σπάγκο, ώστε να δέσεις με αυτόν την πρασινάδα και τα λουλούδια στη συρμάτινη βάση σου.

sofia-holmberg-HIZxRw5vPpY-unsplash.jpg

Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις τη φετινή Πρωτομαγία, σημασία έχει να απολαύσεις αυτήν την ημέρα στο έπακρο. Να θυμάσαι πως λίγες φορές τον χρόνο έχουμε τη χαρά να περνάμε τη Δευτέρα μας μακριά από τις υποχρεώσεις του γραφείου και να ξεκινάμε την εβδομάδα μας σε χαλαρούς ρυθμούς, οπότε μην αφήσεις αυτήν την ευκαιρία να σε προσπεράσει. Γιόρτασε τον ερχομό του Μαΐου με αισιοδοξία, όπως πραγματικά του αναλογεί!