Σπιτικά ροφήματα που σε δροσίζουν γευστικά τις μέρες που ο υδράργυρος φτάνει στο «κόκκινο»

Σπιτικά ροφήματα που σε δροσίζουν γευστικά τις μέρες που ο υδράργυρος φτάνει στο «κόκκινο»

Τι καλύτερο για σήμερα από το να αφιερώσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου, ώστε να ετοιμάσεις σπιτικά, δροσιστικά ροφήματα;

Βρισκόμαστε και επίσημα πλέον στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Η ζέστη έχει «κορυφωθεί», το ίδιο και η διάθεσή σου, η πόλη σταδιακά αδειάζει, ενώ εσύ μετράς τις ημέρες αντίστροφα για τη στιγμή που θα βγεις επιτέλους σε καλοκαιρινή άδεια από το γραφείο. Και αν υπάρχει κάτι που πραγματικά έχεις ανάγκη αυτό το διάστημα της ατελείωτης αναμονής και ανυπομονησίας -εκτός από το κλιματιστικό, τον ανεμιστήρα και τις κολλητές σου- είναι ένα δροσιστικό ρόφημα, το οποίο θα σε κρατάει ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ με τη μοναδική γεύση του θα εμπλουτίζει με «πινελιές» απόλαυσης την καθημερινότητά σου.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να αφιερώσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου, ώστε να ετοιμάσεις σπιτικά, δροσιστικά ροφήματα, τα οποία θα προσφέρουν στον οργανισμό σου την ενυδάτωση και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να ανταπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού; Τι καλύτερο από το να προσκαλέσεις τις κολλητές σου στην ταράτσα ή το μπαλκόνι σου, ώστε να μοιραστείς μαζί τους τα λαχταριστά mocktails σου;

Να είσαι σίγουρη πως μία κανάτα γεμάτη από κάποιο λαχταριστό ρόφημα, εμπνευσμένο από το «καλάθι» του καλοκαιριού, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να «απογειώσεις» τις σπιτικές, καλοκαιρινές συναθροίσεις με τις φίλες σου. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με μερικές απλές και εύκολες συνταγές για σπιτικά καλοκαιρινά ροφήματα, οι οποίες υπόσχονται πως με το άρωμα και τη γεύση τους, θα μετατρέψουν τα «καυτά» μεσημέρια και απογεύματα του καλοκαιριού, στις πιο αναζωογονητικές εμπειρίες!

Λαχταριστό raspberry vanilla soda δηλαδή το απόλυτο καλοκαιρινό ρόφημα

Θέλεις κάθε απόγευμα μετά το γραφείο να απολαμβάνεις ένα ρόφημα που θα κάνει πιο απολαυστική την after work χαλάρωσή σου; Περιμένεις στο σπίτι τις φίλες σου και θες να τις τρατάρεις με κάτι πολύ δροσιστικό που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Τότε, να ξέρεις πως το ρόφημα raspberry vanilla soda είναι το γλυκόξινο mocktail, το οποίο διαθέτει την απόλυτη καλοκαιρινή γεύση. Για να το ετοιμάσεις θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
  • 1 φλιτζάνι ή πακέτο φρέσκα ράσμπερι
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 λίτρο ανθρακούχο νερό
  • Πάγο

Θα ξεκινήσεις την παρασκευή του raspberry vanilla soda βάζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, σχεδόν ολόκληρο το πακέτο από τα ράσμπερι. Θα βάλεις την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας, το οποίο θα έχεις ανάψει σε μέτρια φωτιά και θα ανακατέψεις καλά το περιεχόμενο, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα αφήσεις το μείγμα να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, θα σουρώσεις καλά το μείγμα, πιέζοντας τον πολτό από τα ράσμπερι και θα ρίξεις τον χυμό σε ένα μπολ ή μία κανάτα. Έπειτα, θα προσθέσεις τον χυμό του λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Θα ανακατέψεις καλά το περιεχόμενο και θα το αφήσεις για μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν θα θέλεις να σερβίρεις το ρόφημα, θα βάλεις ένα φλιτζάνι από τον χυμό ράσμπερι σε ένα ψηλό ποτήρι και έπειτα, θα προσθέσεις τον πάγο και όσα ml ανθρακούχου νερού χρειάζεται, ώστε να γεμίσει το ποτήρι μέχρι πάνω. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις μερικά ράσμπερι μέσα στο ποτήρι για γαρνιτούρα.

pexels-naim-benjelloun-2110923.jpg

Δροσιστικός χυμός από πεπόνι με άρωμα λεμονιού και «νότες» βασιλικού

Αν θέλεις να εμπλουτίσεις την καθημερινότητά σου με ένα πρωτότυπο ρόφημα που θα κάνει πιο απολαυστική την κάθε στιγμή, να ξέρεις πως ο δροσιστικός χυμός από πεπόνι με άρωμα λεμονιού και «νότες» βασιλικού, είναι η συνταγή που θα λατρέψεις φέτος το καλοκαίρι. Όχι μόνο επειδή είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία, αλλά διότι χάρη στην προσθήκη πεπονιού, προσφέρει στον οργανισμό σου πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνη C, ασβέστιο και μαγνήσιο. Για να ετοιμάσεις το συγκεκριμένο ρόφημα, θα χρειαστείς θα εξής υλικά:

  • 3 με 4 φέτες πεπόνι
  • 500ml παγωμένο νερό
  • Χυμό ενός λεμονιού (ή λάιμ)
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Πάγο

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, κόβοντας τις φέτες από το πεπόνι, αφαιρώντας προσεκτικά τη φλούδα και τεμαχίζοντας σε μικρά κομματάκια τη σάρκα από κάθε φέτα. Έπειτα, θα τοποθετήσεις τα κομμάτια σε ένα blender και θα τα χτυπήσεις καλά, μέχρι να μετατραπούν σε αφράτο πουρέ. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, θα σουρώσεις τον πουρέ και θα κρατήσεις τον χυμό από το πεπόνι σε μία κανάτα. Στη συνέχεια, θα προσθέσεις στην κανάτα τον χυμό του λεμονιού, τα φύλλα του βασιλικού και θα ανακατέψεις καλά το μείγμα σου. Θα τοποθετήσεις την κανάτα για μία ώρα στο ψυγείο, ώστε οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών να «δέσουν» μεταξύ τους. Τέλος, θα σερβίρεις τον χυμό από πεπόνι σε ένα ψηλό ποτήρι, προσθέτοντας μπόλικό πάγο.

pexels-geraud-pfeiffer-6542302.jpg

Αυθεντικό mocktail paloma με χυμό γκρέιπφρουτ, λάιμ και σιρόπι αγαύης

Στις after work συναντήσεις με τις φίλες σου συνηθίζεις να παραγγέλνεις το διαχρονικό μεξικάνικο κοκτέιλ Paloma; Τότε να είσαι σίγουρη πως θα λατρέψεις τη non-alcohol εκδοχή του αγαπημένου σου ποτού, την οποία μπορείς να παρασκευάσεις στο σπίτι σου, μέσα σε λίγα λεπτά. Πρόκειται για ένα δροσιστικό ρόφημα με «νότες» εσπεριδοειδών, το οποίο χάρη στην προσθήκη ανθρακούχου νερού αποτελεί την ιδανική δροσιστική επιλογή για τα καλοκαιρινά μεσημέρια που η ζέστη κορυφώνεται. Για να το παρασκευάσεις, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • Χυμό ενός γκρέιπφρουτ
  • Χυμό από μισό λάιμ
  • Λεπτές φέτες (ή φλούδες) από λάιμ και γκρέιπφρουτ
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή σιρόπι σφένδαμου
  • Ανθρακούχο νερό
  • Πάγο

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για το mocktail, προετοιμάζοντας τα υλικά σου. Θα κόψεις στη μέση το γκρέιπφρουτ και θα το στύψεις καλά, ενώ θα επαναλάβεις την ίδια διαδικασία με το λάιμ, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα μέρος. Θα ενώσεις τους δύο χυμούς σε μία κανάτα και θα προσθέσεις το σιρόπι αγαύης ή το σιρόπι σφένδαμου, ανάλογα τι έχεις επιλέξει. Θα ανακατέψεις καλά το μείγμα, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, θα ρίξεις το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι, θα προσθέσεις πάγο και αρκετό ανθρακούχο νερό, έτσι ώστε να γεμίσει το ποτήρι σου. Αν θέλεις, μπορείς να γαρνίρεις το mocktail σου με μερικές φέτες από γκρέιπφρουτ ή λάιμ.

pexels-arina-krasnikova-7376985.jpg

Να θυμάσαι πως οι παραπάνω συνταγές για σπιτικά, δροσιστικά ροφήματα είναι ενδεικτικές. Συνεπώς, σκοπό έχουν να σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις τα δικά σου πρωτότυπα ροφήματα, τα οποία με τη γεύση τους θα «σφραγίσουν» το φετινό καλοκαίρι με τον πιο απολαυστικό τρόπο.