Είναι το pokemoning το πιο «τοξικό» dating trend;

Είναι το pokemoning το πιο «τοξικό» dating trend;

Αυτός ο τύπος, θέλει να τα «πιάσει» όλα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, ο κόσμος του έρωτα και των ραντεβού για τους Millennials είναι, αν μη τι άλλο, σκληρός.

Τα dating trends που μπορούν να μας πληγώσουν είναι πολλά και το σίγουρο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουμε υπάρξει θύματα ή… θύτες. Από το ghosting και την ξαφνική εξαφάνιση κάποιου -χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία- στο breadcrumbing (δεν είσαι περιστέρι, μην «τσιμπήσεις») και από εκεί στο stashing, το tuning, το benching, το textlationship και το freckling.

Ενώ πίστευες, λοιπόν, πως δεν θα προστεθεί -τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- κάποια νέα λέξη στη λίστα με τις dating τάσεις, ήρθε το pokemoning για να σου θυμίσει ότι η πραγματικότητα σε ό,τι αφορά στον κόσμο των ραντεβού είναι πολύ πιο ζοφερή απ’ ό,τι νόμιζες. Αν θεωρούσες ότι το ghosting είναι αδυσώπητο, τότε θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν και χειρότερα από μια απλή «εξαφάνιση». Το σίγουρο είναι πως αξίζει να δώσεις βάση στο νέο αυτό trend, προκειμένου να εντοπίσεις εγκαίρως τα ανησυχητικά σημάδια την επόμενη φορά που θα βγεις ραντεβού -και ειδικότερα, στην περίπτωση που χρησιμοποιείς σε σημαντικό βαθμό εφαρμογές γνωριμιών!

Δυστυχώς… «yougotta catch them all»!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή αναλύοντας τη λέξη pokemoning η οποία φέρεται να περιγράφει το νέο αυτό dating trend. Αν δεν υπήρξες θαυμάστρια των Pokemon, τότε σε ενημερώνουμε πως το βασικό σλόγκαν της σειράς κινουμένων σχεδίων και των σχετικών βιντεοπαιχνιδιών που κυκλοφόρησαν είναι το «you gotta catch them all» -δηλαδή… «πρέπει να τα πιάσεις όλα». Στον κόσμο των Pokemon, το «όλα» που προαναφέρεται αφορά σε μερικά μικροσκοπικά και χαριτωμένα (animation) πλασματάκια. Το πρόβλημα είναι πως στον κόσμο των ραντεβού, το «όλα» περιλαμβάνει… εσένα και εμένα!

Ναι, καλά κατάλαβες. Ο άνδρας που κάνει pokemoning τα θέλει όλα δικά του. Είναι ο τύπος που, όπως λέει και ο σοφός μας λαός, «θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο». Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα για την ομολογουμένως αξιοκαταφρόνητη μέθοδο που ακολουθεί -άθελά του ή όχι.

Σύμφωνα με το Urban Dictionary (έναν δημοφιλή ιστότοπο για slang λέξεις και φράσεις), το pokemoning λαμβάνει χώρα όταν ένα άτομο βγαίνει ραντεβού με πολλούς και διαφορετικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, με σκοπό να αποκομίσει τα μέγιστα για εκείνον οφέλη από τη συναναστροφή του (ερωτική ή μη) μαζί τους και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα καλυτέρα χαρακτηριστικά του καθενός. Γιατί φέρεται έτσι; Διότι απλούστατα, είναι δύσκολο να βρει έναν άνθρωπο που να έχει ΟΛΑ όσα αναζητά.

Όλα... θέλει να τα «πιάσει» όλα!

Με λίγα λόγια, τα θέλει όλα (δυστυχώς όχι τα Pokemon) δικά του, γι’ αυτό και προσπαθεί να έχει όσους περισσότερους συντρόφους μπορεί και μάλιστα, ταυτοχρόνως! Ο άντρας που εξασκεί το pokemoning, χρησιμοποιεί πολύ τις εφαρμογές ραντεβού και γνωριμιών και μπορεί εύκολα να σε ξεγελάσει, διότι κάθε φορά που βγαίνει μαζί σου, σε κάνει να αισθάνεσαι ξεχωριστή για εκείνον. Έτσι, λοιπόν, ενώ εσύ πιστεύεις ότι συναναστρέφεσαι με έναν πραγματικό gentleman και ελπίζεις ότι έπειτα από μερικούς μήνες θα περάσετε από τη φάση του casual dating σε εκείνη της σχέσης, στην πραγματικότητα έχεις να κάνεις με ένα απίστευτα χειριστικό άτομο το οποίο ξέρει να σου λέει ακριβώς όσα θέλεις να ακούσεις για να παραμείνεις -για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- στην… «καβάντζα» του.

Δυστυχώς, μια σύντροφος δεν του αρκεί για να αισθάνεται τέλεια με τον εαυτό του και να περνάει καλά, γι’ αυτό και το ρίχνει συχνά στο… «κυνήγι» προκειμένου να «πιάσει» όσα περισσότερα όμορφα πλάσματα μπορεί. Βέβαια, έπειτα από ένα χρονικό διάστημα, αρκετές από τις γυναίκες με τις οποίες βγαίνει, αντιλαμβάνονται πως η φάση της σχέσης δεν πρόκειται να έρθει και κάπως έτσι, αρχίζουν σιγά σιγά να απομακρύνονται. Τα ίδια ραντεβού, παρόμοιες συζητήσεις και σχέδια για ρομαντικές εξορμήσεις που ποτέ δεν πραγματοποιούνται. Όταν κάτι δεν αλλάζει έπειτα από αρκετούς μήνες, τότε σίγουρα κάτι πηγαίνει λάθος. Ο expert του pokemoning, ωστόσο, δεν αποθαρρύνεται και συνεχίζει το «κυνηγι», ελπίζοντας ίσως ότι μια ημέρα θα συναντήσει την «τέλεια» γυναικά, εκείνη που έχει όλα όσα αναζητά από το άλλο του μισό. Συγγνώμη, αγαπητέ Pokemon hunter αλλά δεν συγκινούμαστε. You can't have your cake and eat it (too)! Είσαι πλεονέκτης (πόσο πιο ευγενικά να το γράψουμε;) και το ξέρεις.

Προσοχή στους «κυνηγούς Pokemon»

Παρά τους εκατοντάδες «κυνηγούς Pokemon» που κυκλοφορούν εκεί έξω και τα dating trends που σου προκαλούν απελπισία, φρόντισε να διατηρήσεις την αισιοδοξία και την ψυχραιμία σου. Το μόνο που χρειάζεται για να «επιβιώσεις» είναι να είσαι ο εαυτός σου και κυρίως, να είσαι καλά «διαβασμένη» προκειμένου να μπορείς να εντοπίζεις εγκαίρως τα ύποπτα σημάδια. Μην αγνοείς πια τα… κόκκινα σημαιάκια!