Kiss And Make Up Day: Η Παγκόσμια Ημέρα που κρύβει το «μυστικό» για μια ευτυχισμένη σχέση

Kiss And Make Up Day: Η Παγκόσμια Ημέρα που κρύβει το «μυστικό» για μια ευτυχισμένη σχέση

«Δεν έχουμε μιλήσει όλο το πρωί… χάνω τον έλεγχο και νιώθω πως λέω συνεχώς τα ίδια πράγματα. Αυτή η αγάπη όμως, είναι σημαντική… δεν θέλω να σε χάσω με αυτόν τον τρόπο. Άγγιξέ με όπως καμία άλλη… βαρέθηκα να ακούω συγγνώμη… kiss and make, kiss, kiss and make up».

Είχες έναν ακόμη καβγά με τον σύντροφό σου και κάθεσαι σε «αναμμένα κάρβουνα» μέχρι να τον δεις να σε πλησιάζει και να σου ζητά συγγνώμη; Αισθάνεσαι ότι είχες άδικο αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις για να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αυτός ο τσακωμός;

Τα πράγματα και στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι απλά: Δώστε ένα φιλί και συμφιλιωθείτε. «Kiss and Make Up», δηλαδή, διότι όπως όλα δείχνουν, το «μυστικό» που κρατά τα ζευγάρια ευτυχισμένα και ενωμένα κρύβεται σε αυτή τη σύντομη φράση. Θα την ακούσεις στο ομώνυμο τραγούδι της Dua Lipa και των Blackpink (αν είσαι fan σίγουρα θα «έπιασες» τους παραπάνω στίχους από το δημοφιλές άσμα) και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 25 Αυγούστου, θα έχεις την ευκαιρία να γιορτάσεις το… kiss and make up και να συμφιλιωθείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Μπορεί να μην γνώριζες την ύπαρξη της συγκεκριμένης παγκόσμιας ημέρας (μιας και αναμφίβολα πρόκειται για έναν εορτασμό που μας έρχεται από το εξωτερικό), ωστόσο, η αλήθεια είναι πως αξίζει την προσοχή σου. Γιατί το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας kiss and make up, ξεπερνά όλα τα σύνορα και το περιεχόμενό της μπορεί να αγγίξει κάθε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη.

Την αγκαλιά μην ξεχάσεις!

Πώς μπορείς να γιορτάσεις με τον πλέον όμορφο τρόπο την Kiss and Make Up Day; Συνδυάζοντας το φιλί με μία αγκαλιά! Τόσο απλά και όμορφα. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί! Διότι σύμφωνα με μία έρευνα που είδε πρόσφατα το «φως» της δημοσιότητας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One, αυτό είναι το «μυστικό» που κρατά δεμένα τα ευτυχισμένα ζευγάρια.

Γιατί μπορεί το να αγκαλιάσεις τον σύντροφό σου να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις έπειτα από έναν καβγά όμως, η έρευνα -στην οποία συμμετείχαν 404 ενήλικες- έδειξε πως η αγκαλιά αποτελεί τον πλέον υγιή και αποτελεσματικό τρόπο επίλυσης ενός καβγά ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ή ακόμη και σε δύο φίλους. Για την ακρίβεια, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έτσι λήγουν τους καβγάδες τα ευτυχισμένα ζευγάρια!

Γιατί; Διότι διαπίστωσαν πως οι αγκαλιές συνδέονται με τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων και τον περιορισμό των αρνητικών. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα υποστήριξαν πως μία αγκαλιά είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να δείξει κάποιος την υποστήριξή του σε ένα πρόσωπο όταν υπάρχουν προβλήματα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Ναι, δεν είναι εύκολο να παραβλέψεις τα συναισθήματά σου, όταν μάλιστα νιώθεις πως κάποιος σε έχει θίξει ή αισθάνεσαι πληγωμένη. Σκέψου όμως, πόσο πιο απλές, όμορφες και εύκολες θα ήταν οι σχέσεις μας αν δεν αφήναμε τον θυμό και το μίσος να διαλύσουν όσα με κόπο έχουμε «χτίσει». Φαντάσου πόσες ερωτικές σχέσεις ή φιλίες δεν θα είχαν διαλυθεί αν είχαν όλοι τη διάθεση να μιλήσουν και να αναλύσουν με ήρεμο τρόπο τα προβλήματά τους και να συμφιλιωθούν, δίνοντας μία ζεστή αγκαλιά και ένα φιλί.

Αυτή είναι η ουσία της ξεχωριστής αυτής παγκόσμιας ημέρας και για όλους τους παραπάνω λόγους αξίζει στο εξής να τη γιορτάζεις και εσύ -όσο ξενόφερτη και αν ακούγεται- και όχι μόνο κάθε χρόνο στις 25 Αυγούστου. Κάθε μέρα πρέπει να είναι μία Kiss And Make Up Day!

Κάν'το όπως η Dua Lipa

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα καβγαδίσεις με τον καλό σου, μην αφήσεις τον θυμό σου να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στη σχέση σου. Ένα φιλί και μία αγκαλιά αρκούν για να ξεπεράσετε το πρόβλημα και να συνεχίσετε να πορεύεστε στη ζωή αγαπημένοι!

Όπως, άλλωστε, τραγουδά και η Dua Lipa, «touch me like you touch nobody, put your hands all up on me, tired of hearing sorry, kiss and make, kiss, kiss and make up…»! Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια και στιχουργός δηλώνει πως βαρέθηκε τις συγγνώμες και δεν θέλει να χάσει τον σύντροφό της για έναν τσακωμό. Διότι ξέρει πως «αυτή η αγάπη είναι σημαντική».

Κάν’το όπως η Dua Lipa, λοιπόν. Μην κρατάς μούτρα και κακίες, βρες το θάρρος να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα συμφιλίωσης και επανασύνδεσης με ένα φιλί και μια αγκαλιά. Εκείνος που δεν θα τα δεχθεί, σίγουρα δεν τα αξίζει. Kiss and make up!