16+1 αλλαγές που αξίζει να κάνεις τώρα για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου

16+1 αλλαγές που αξίζει να κάνεις τώρα για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου

Εύκολες, γρήγορες και on budget λύσεις, για να ανανεώσεις σήμερα τον προσωπικό σου χώρο!

Η άνοιξη είναι εδώ και το καλοκαίρι απέχει μία μόλις «ανάσα». Αυτό που έχεις ανάγκη όσο τίποτε άλλο, λοιπόν, είναι μία αλλαγή που θα «σηματοδοτήσει» το καλωσόρισμα της νέας εποχής.

Πριν βιαστείς όμως να αναρωτηθείς, ποια είναι η επόμενη μετατροπή που θα κάνεις στα μαλλιά σου, μήπως να εστιάσεις κάπου αλλού; Με άλλα λόγια, μήπως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μαζέψεις το χαλί από το σαλόνι, να φυτέψεις μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σου και να εμπλουτίσεις με πιο ζωηρές πινελιές τα δωμάτια του σπιτιού;

Αν είσαι έτοιμη για μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου, τότε η αρχή αξίζει να γίνει από το σπίτι σου. Διότι όσο πιο ευχάριστος και λειτουργικός είναι ο προσωπικός σου χώρος, τόσο περισσότερο σε εμπνέει να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου. Ακριβώς για αυτό και χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποιο μεγάλο... «άνοιγμα», παρακάτω θα βρεις μερικά μοναδικά hacks που υπόσχονται να ανανεώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου και μπορείς να πραγματοποιήσεις ακόμη και αυτή τη στιγμή!

Είσαι έτοιμη;

#1 Τύλιξε τα μαξιλάρια του καναπέ σου με χρωματιστά μπλουζάκια και πουλόβερ που δεν φοράς πια. Αν έχεις και κάποια από το σχολείο με την αγαπημένη σου μπάντα σε στάμπα, ακόμη καλύτερα. Μπορείς να κόψεις τον λαιμό, τα μανίκια και να ράψεις τις άκρες, δημιουργώντας μία μαξιλαροθήκη. Εάν τα ρούχα που διάλεξες, έχουν μακριά μανίκια, μπορείς να τα δέσεις σε έναν κομψό κόμπο. Επιπλέον, τα παλιά ρούχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως γέμισμα για μαξιλαροθήκες που ήδη έχεις.

#2 Περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου ζωγραφίζοντας, δημιουργώντας εικαστικά installations ή έχεις πολλούς φίλους καλλιτέχνες; Τότε δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος να εκθέσεις τα έργα σου ή εκείνα των φίλων σου από το σαλόνι σου. Όχι μόνο θα «ζεστάνουν» τον χώρο, αλλά θα σε κάνουν να αισθάνεσαι περήφανη!

#3 Μήπως να έκανες το ίδιο με τις οικογενειακές φωτογραφίες; Ένα κολλάζ στον τοίχο από πρόσωπα που αγαπάς, είναι ο καλύτερος τρόπος να παίρνεις κουράγιο επιστρέφοντας σπίτι, έπειτα από μία δύσκολη ημέρα. Βρες μία επιφάνεια μεσαίου ή μεγάλους μεγέθους από σκληρό χαρτί (ακόμη και μία κούτα) και δοκίμασε να κολλήσεις πάνω της φωτογραφίες από το οικογενειακό σου άλμπουμ. Μπορείς να στολίσεις το κολλάζ ή να του δώσεις ένα πιο aesthetic περίγραμμα, χρησιμοποιώντας παλιά φιλμ.

#4 Ντύσε μερικά αντικείμενα, όπως τα πόδια της λάμπας που έχεις στο γραφείο, κάποιο χοντρό καλώδιο που βρίσκεται σε κοινή θέα και σε ενοχλεί, χρησιμοποιώντας έναν σπάγκο ή ένα σκοινί. Δοκίμασέ το και θα διαπιστώσεις πως αρκεί ένα κομμάτι σχοινί για να ανανεώσει και δώσει μία πιο ντιζαϊνάτη άποψη, ακόμη και στα πιο καθημερινά αντικείμενα.

On And Off GIF from Anime GIFs

#5 Στόλισε με κάτι την πόρτα σου. Αν έχεις όρεξη, μεταποίησε παλιά αξεσουάρ, κορδέλες από περιτυλίγματα δώρων, μικρά διακοσμητικά, χάντρες και «ματάκια», για να φτιάξεις ένα δικό σου «γούρι».

#6 Τόλμησε μία μεγάλη, αλλά απλή αλλαγή στη διαρρύθμιση του σπιτιού σου! Μπορεί να μην είσαι σίγουρη για το αν το κρεβάτι σου ταιριάζει καλύτερα στον απέναντι τοίχο ή σε αυτόν που είναι τώρα, αλλά μόνο αν το δοκιμάσεις θα μπορέσεις να είσαι σίγουρη. Με άλλα λόγια, φέρε τα... πάνω κάτω και να είσαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

#7 Οργάνωσε το ντουλάπι της κουζίνας στο οποίο φυλάσσεις τα τάπερ σου. Εάν και τα υπόλοιπα ντουλάπια ή συρτάρια είναι εξίσου ακατάστατα, μπορείς να συνεχίσεις με αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται πλέον να κλείνεις και να ανοίγεις τα πορτάκια με κινήσεις... καρατέκα, ούτε με τον φόβο μην σου έρθουν όλα στο κεφάλι.

#8 Καταχώνιασε στο πατάρι τα διακοσμητικά, αναμνηστικά, σουβενίρ που πλέον δεν σε εμπνέουν. Δεν πειράζει αν αδειάσει ο χώρος, σημασία έχει να έρχεσαι σε επαφή με πράγματα που όντως σημαίνουν ή θυμίζουν κάτι που έχει σημασία για εσένα.

Lara Jean Busy GIF from Larajean GIFs

#9 Αναδιοργάνωσε τη βιβλιοθήκη σου! Μπορεί να σου πάρει ένα ολόκληρο απόγευμα να ξεφορτωθείς περιοδικά, χαρτιά που δεν θέλεις και να βάλεις όλους αυτούς τους τίτλους πίσω στα ράφια, όμως αν ακολουθήσεις μία αλφαβητική ή θεματική κατηγοριοποίηση στα βιβλία, θα βρίσκεις πλέον πολύ πιο γρήγορα και εύκολα εκείνο που θέλεις.

#10 Εάν υπάρχουν βιβλία ή έντυπα που δεν θέλεις να κρατήσεις, μπορείς να τα βάλεις σε ένα καλάθι, με το οποίο θα διακοσμήσεις εν συνεχεία το σαλόνι σου. Θα είναι η δική σου «σπιτική» δανειστική βιβλιοθήκη, από την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παίρνουν βιβλία. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς απλά να τα χαρίσεις και να δώσεις παράταση στο «ταξίδι» τους από χέρι σε χέρι.

#11 Υπάρχει ένας λευκός τοίχος που κάνει το χολ σου να μοιάζει άδειο; Μπορείς να τον διακοσμήσεις με τη βοήθεια μίας ή και περισσότερων μονωτικών ταινιών. Δεν φαντάζεσαι πόσo πρωτότυπες και αρτιστίκ ταπετσαρίες μπορείς να δημιουργήσεις! Προμηθεύσου δύο διαφορετικά χρώματα, «κλέψε» μερικές ιδέες αναζητώντας στο διαδίκτυο πίνακες του Kandinsky ή του Pollock και μεταμόρφωσε το χολ σου σε έναν χώρο τέχνης και έμπνευσης!

#12 Είμαι σίγουρη πως αν ψάξεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου, όλο και κάποιο άδειο βαζάκι μαρμελάδας θα βρεις. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για την αποθήκευση οσπρίων, ζυμαρικών και να στολίσεις με αυτά τα ράφια της κουζίνας σου. Είναι μία μικρή και «σπιτική» πινελιά, που θα δώσει έναν πιο ζεστό χαρακτήρα στην κουζίνα σου.

Douche Jar GIF from Douche GIFs

#13 Συγκέντρωσε όλα τα ραφτικά σου σε ένα κουτί. Ναι, όπως κάνουν οι γιαγιάδες μας. Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη φορά που θα χάσεις ένα κουμπί, δεν θα ψάχνεις στις τσέπες παλιών ρούχων για να το αναπληρώσεις.

#14 Δημιούργησε ένα coffee station στην κουζίνα, δηλαδή το σωστό περιβάλλον για την πρωινή «ιεροτελεστία» του καφέ! Συγκέντρωσε σε μία γωνία σου πάγκου, συσκευασίες καφέ, κουτιά από τσάι και την ανάλογη οικιακή συσκευή ή το μπρίκι που χρησιμοποιείς, μαζί με μερικές από τις κούπες σου.

#15 Μήπως να έκανες κάτι ανάλογο και για τα workout σου; Επίλεξε μία γωνία στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο και τοποθέτησε εκεί τον εξοπλισμό σου (στρώμα, μπάλες, βαράκια). Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και μία «νότα» wellness, τοποθετώντας και ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, να είσαι σίγουρη πως οι προπονήσεις σου θα γίνονται όλο και πιο τακτικές.

#16 Παίξε το «Post it challenge»! Κάνε μία λίστα με μικρά πράγματα που θέλεις να κάνεις, σημείωσε τα σε post it και στόλισε με αυτά την πόρτα του ψυγείου, κάποιον τοίχο ή την πόρτα του δωματίου σου. Τοποθέτησε τα σε μία σειρά και κάθε μέρα, φρόντισε να παίρνεις και από ένα και να αναλαμβάνεις… μία «αποστολή» -είτε πρόκειται για έναν πειραματισμό με μια ξεχωριστή συνταγή, είτε για μια DIY κατασκευή ή ακόμη και για ένα ζεστό μπάνιο με έλαια και κεριά!

April Ludgate GIF from Help GIFs

#17 Τέλος, κάνε μία γρήγορη βόλτα στο σπίτι σου, σημειώνοντας σε μία λίστα τις μικροεπισκευές που χρειάζεται το κάθε δωμάτιο. Λάδι στα ντουλάπια της κουζίνας, ένα καλό τρίψιμο στη μπανιέρα, μία λάμπα που έχει καεί στο σαλόνι, είναι μικρά πράγματα που κάνουν λίγο πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας. Να είσαι σίγουρη πως θα κάνεις πολύ περήφανο τον πατέρα σου, στέλνοντάς του ένα βίντεο με εσένα να επιδιορθώνεις τη βρύση του μπάνιου!