Διακοπές με την κολλητή: Τρεις must προορισμοί για όλα τα γούστα

Ιωάννα Κατσίμπα
Διακοπές με την κολλητή: Τρεις must προορισμοί για όλα τα γούστα

Η εποχή του χρόνου που λατρεύουμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη είναι επιτέλους εδώ και οι συζητήσεις με την κολλητή στο chat για τις φετινές διακοπές μας, έχουν πάρει «φωτιά»! Αυτό το καλοκαίρι, άλλωστε, η ανάγκη να περάσουμε τις πιο ανέμελες και ξέγνοιαστες διακοπές, είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, λόγω του δύσκολου χειμώνα που αφήσαμε πίσω και μας στέρησε πολλές όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Κυκλάδες, Ιόνιο, Πελοπόννησος ή ατελείωτο άραγμα στο εξοχικό για όσο θέλουμε; Τα μέρη είναι πολλά, το ίδιο και οι επιλογές μας, όμως βασικό κριτήριο για να μην μπερδευτούμε ακόμη περισσότερο, θα πρέπει να είναι ο λόγος που θέλουμε να επισκεφτούμε ένα από αυτά τα μέρη αλλά και οι προσδοκίες που έχουμε από τον συγκεκριμένο προορισμό. Σε κάθε περίπτωση, διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, οπότε η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα, ούτως ώστε να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται το πρόγραμμα των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Και επειδή πέρα από την ξεγνοιασιά, ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να προκαλέσει εντάσεις και ευτράπελα, διαταράσσοντας έστω και ελαφρώς κάποιες φορές τη συναισθηματική μας γαλήνη ή τη σχέση με τις φίλες μας, φέτος συγκεντρώσαμε τους τρεις απόλυτους καλοκαιρινούς προορισμούς για κάθε γούστο, έτσι ώστε αυτές οι διακοπές με την κολλητή, να μην μας προκαλέσουν... πονοκέφαλο, αλλά να μας μείνουν κυριολεκτικά αξέχαστες.


Για εσάς που δεν χορταίνετε βουτιές σε καταγάλανα νερά

Εσύ και η κολλητή σου ανήκετε στα... δελφινάκια της παρέας; Τότε είναι φανερό πως το βασικό κριτήριο για την επιλογή του σωστού μέρους για εσάς τις δύο, δεν είναι άλλο από τα πρασινογάλανα νερά του Ιονίου, με τις μαγευτικές παραλίες που περιτριγυρίζονται από καταπράσινους λόφους. Επομένως, εάν λατρεύετε τις ατελείωτες βουτιές και τις θαλάσσιες περιηγήσεις ανακαλύπτοντας τον βυθό της θάλασσας με τα βατραχοπέδιλα και τις μάσκες σας, τότε συστήνουμε αναμφισβήτητα τη Λευκάδα! Άλλωστε, ποια παραλία μπορεί να συγκριθεί με το «Κάθισμα» και να χάσει; Φτάνοντας εκεί θα αντικρίσετε μια αξεπέραστη θέα από ψηλά, που το μόνο που μπορεί να τη νικήσει, είναι το συναίσθημα που θα νιώσετε όταν βουτήξετε στα γαλαζοπράσινα νερά και αισθανθείτε την ενέργεια της παραλίας να σας κατακλύζει. Η συγκεκριμένη παραλία έχει απαράμιλλη ομορφιά και πεντακάθαρα νερά, ενώ το ηλιοβασίλεμα στο συγκεκριμένο σημείο είναι απλά μοναδικό! Φυσικά, δεν είναι η μοναδική επιλογή στο νησί για τους λάτρεις της θάλασσας, καθώς ανάμεσα στις επιλογές «παίζουν» επίσης, οι «Εγκρεμνοί», το «Πόρτο Κατσίκι» και το «Καλαμίτσι», που έχουν εξίσου μαγευτικά νερά. Το σίγουρο είναι πως τόσο το μάτι, όσο και το σώμα σας, θα χορτάσουν θάλασσα και η ψυχή σας θα γεμίσει «αποθέματα αλμύρας» για όλο τον χειμώνα.

Για εσάς που η ηρεμία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα

Το πάνω Κουφονήσι μπορεί να είναι ένα μικρό νησί αλλά είναι και... θαυματουργό. Επομένως, αν αναζητάτε ηρεμία, γαλήνη και ξεκούραση, αυτός ο προορισμός αποτελεί μονόδρομο! Εκεί, η καθημερινότητά σας θα είναι απλή, λιτή, ξεκούραστη και μαγευτική. Το πρωί θα ξυπνάτε και θα απολαμβάνετε ένα πλούσιο πρωινό, είτε χαζεύοντας το γραφικό κεντρικό σοκάκι του νησιού, είτε αγναντεύοντας τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά του λιμανιού. Στη συνέχεια, θα χαλαρώνετε στις μαγικές παραλίες του νησιού, όπως είναι ο Φοίνικας, ο Φανός, η Ιταλίδα, το Πορί, το Γάλα, καθώς και σε άλλους ονειρικούς κολπίσκους που θα συναντήσετε στο πέρασμά σας. Επιστρέφοντας με τα πόδια ή το καϊκάκι -μιας και ξεχάσαμε να αναφέρουμε πως δεν χρειάζεται αυτοκίνητο στο νησί- μην παραλείψετε να κάνετε ήρεμες βόλτες στα παραδοσιακά σοκάκια της Χώρας, που φυσικά θα σας οδηγήσουν για ένα aperitivo, με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. To βραδάκι φορέστε κάτι απλό και ετοιμαστείτε να κάνετε «meet up» με όλο το νησί, αφού τα 2-3 στέκια στα οποία συγκεντρώνονται οι ντόπιοι και οι τουρίστες, θα σας συναρπάσουν.

Για εσάς που θέλετε να συνδιάζετε βουνό και θάλασσα

Είστε από εκείνες που λατρεύετε τις εγχώριες γαστρονομικές αναζητήσεις και θέλετε να ανακαλύπτετε διαφορετικές κουλτούρες ακόμη και εντός συνόρων, ενώ δεν χορταίνετε διαδρομές με το αυτοκίνητο, συνδυάζοντας εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα; Τότε ένας είναι ο προορισμός για εσάς: Κρήτη και πάλι Κρήτη! Οι παραλίες, οι διαδρομές και οι πεζοπορίες θα σας εκπλήξουν, όποιον νομό και εάν επιλέξετε, αφού στο εν λόγω νησί οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ. Χρειάζεται σίγουρα καλός προγραμματισμός και πολύ γερό στομάχι, αφού εκεί θα δοκιμάσετε πολλές ξεχωριστές γεύσεις, που δεν θα τις βρείτε αλλού, όπως χοχλιούς, χανιώτικο μπουρέκι, σφακιανή πίτα, αντικριστό, καλιτσούνια, τσιγαριαστό και φυσικά στάκα. Ένα είναι το σίγουρο όμως! Ακόμη και εάν δεν έχετε πολύ στενή σχέση με την κουζίνα, μετά από αυτές τις διακοπές δεν θα χορταίνετε να διαβάζετε και να εκτελείτε κρητικές συνταγές.

Αυτό το καλοκαίρι, ξεχάστε τις ατελείωτες διαδικτυακές αναζητήσεις για να βρείτε τον απόλυτο και πιο «in» καλοκαιρινό προορισμό, αφού οποιαδήποτε από τις τρεις αυτές επιλογές και αν ακολουθήσετε δεν θα μετανιώνετε λεπτό για την απόφαση που πήρατε. Έτσι και αλλιώς, το καλοκαίρι είναι στιγμές ξεγνοιασιάς, ηλιοκαμένα πρόσωπα και αλατισμένα μαλλιά. Κλείστε εισιτήρια, λοιπόν, ετοιμάστε βαλίτσες και τρέξτε στο πλοίο, έτοιμες για να «χτίσετε» ανεξίτηλες στιγμές στον χρόνο!