Shopping alert! Τι να κάνεις όταν η καταναλωτική μανία, σου γίνεται εμμονή!

Shopping alert! Τι να κάνεις όταν η καταναλωτική μανία, σου γίνεται εμμονή!

Το shopping είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανανεωθείς, να πειραματιστείς με το στιλ σου και να δώσεις την ταυτότητα που θέλεις στην εικόνα σου. Ειδικά την προηγούμενη σεζόν, όπου παρά την πανδημία και τα συνεχή lockdowns, οι ηλεκτρονικές αγορές πήραν «φωτιά», το να ψωνίσεις αποτελούσε έναν δίαυλο επαφής και επικοινωνίας με την κανονικότητα που πρόσμενες να έρθει.

Τι γίνεται όμως όταν τα αποτελέσματα του να ψωνίζεις χωρίς μέτρο, είναι εμφανή στις ντουλάπες του σπιτιού σου, οι οποίες είναι έτοιμες να «εκραγούν»; Όταν δηλαδή ξεπερνάς τα όρια του «ψωνίζω γιατί χρειάζομαι 2-3 πραγματάκια» και περνάς στο next level του «ψωνίζω ό,τι βλέπω και μου αρέσει», ανεξαρτήτως του αν το χρειάζομαι πραγματικά.

Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει καμία από εμάς που να μην καταλαβαίνει την απόλαυση του shopping με τις κολλητές, την απίστευτη λαχτάρα όταν φτάνει το δέμα στην πόρτα σου ή την χαρά που αισθάνεσαι όταν ανοίγεις τα δώρα των γενέθλιών σου, που είναι πιο πολλά από ποτέ. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι πέρα από όλα αυτά τα συναρπαστικά συναισθήματα, όλες μας έχουμε αισθανθεί πως η ντουλάπα μας ανά περιόδους, είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτη, που καταλήγουμε να φοράμε ένα τζιν και 3-4 πουλόβερ, μην μπορώντας να διαχειριστούμε όλο αυτόν τον όγκο ρούχων.

Αν ανήκεις και εσύ, λοιπόν, στις λάτρεις του shopping, ενώ συγχρόνως αρνείσαι να αποχωριστείς το φόρεμα της αποφοίτησής σου, ακόμη και αν έχεις να το φορέσεις τουλάχιστον οκτώ χρόνια, τότε τα παρακάτω tips θα σε σώσουν.

Κάνεκάθε μήνα εκκαθάριση της ντουλάπας σου

Μπορεί όλες μας να ονειρευόμαστε μία «ντουλάπα – δωμάτιο» όπως της Κάρι Μπράντσο από το Sex and the City, έτσι ώστε να είμαστε πάντα στιλάτες και εκθαμβωτικές, ωστόσο πίστεψέ με υπάρχει και άλλη λύση. Βάλε στο πρόγραμμά σου κάθε αρχή του μήνα να πραγματοποιείς μία γενναία εκκαθάριση της ντουλάπας σου. Μπορεί τώρα η οργάνωση της ντουλάπας, να μοιάζει με «βουνό», όμως να είσαι σίγουρη ότι κάθε φορά που θα αντικρίζεις τα ρούχα σου τακτοποιημένα και ατσαλάκωτα, θα ευγνωμονείς για αυτή τη μία ημέρα που «σπατάλησες» για να οργανώσεις τα «κομμάτια» που έχεις στη συλλογή σου. Ξεχώρισε τα t-shirt, τα πουκάμισα και τα πουλόβερ, τακτοποίησε και διαχώρισε τις κάλτσες από τα εσώρουχα και πίστεψέ με, από εδώ και στο εξής θα είσαι πάντα έτοιμη «στο λεπτό» για ανεπανάληπτες και απόλυτα στυλάτε εξόδους.

Προσπάθησε να μην δανείζεις τα ρούχα σου

Μπορεί με τις κολλητές σου να μοιράζεσαι τα πάντα, αλλά τα ρούχα αποτελούν -αν μη τι άλλο- ένα πολύ προσωπικό κομμάτι στη ζωή κάθε γυναίκας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αποφεύγεις να δίνεις έστω και προσωρινά τα ρούχα σου στη φίλη ή την αδερφή σου, έτσι ώστε να γνωρίζεις ακριβώς τι υπάρχει μέσα στη ντουλάπα σου και να μένεις μακριά από τις περιττές αγορές. Άλλωστε, να θυμάσαι πως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! Σκέψου απλώς όλες εκείνες τις φορές που αγόρασες ένα ρούχο και λίγο καιρό μετά, είδες πως είχες ένα ολόιδιο στη στοίβα με τα ασιδέρωτά σου.

Ανακάλυψετα οφέλη της ανακύκλωσης των ρούχων

Η προστασία του περιβάλλοντος επανέρχεται στο προσκήνιο σε κάθε τομέα της ζωής μας. Από τη διατροφή μέχρι και το ντύσιμο, πάντα μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμη λιθαράκι στην φροντίδα του πλανήτη. Σίγουρα θα έχεις ακούσει, λοιπόν, πως ολοένα και περισσότερα brands επιλέγουν να φτιάχνουν ενδύματα από ανακυκλωμένα υλικά, όπως επίσης και ότι πολλές εταιρείες και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, έχουν δημιουργήσει τη δυνατότητα «reuse and recycling», χάρη στην οποία μπορείς να χαρίσεις ένα «κομμάτι» της γκαρνταρόμπας σου το οποίο δεν χρειάζεσαι και να αγοράσεις ένα καινούργιο σε έκπτωση. Δώσε, λοιπόν, την ευκαιρία στον εαυτό σου να ψωνίζει, συμμετέχοντας σε κάτι μεγαλύτερο που αφορά στο κοινό καλό.

Αυτό το φθινόπωρο, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ανανεωθείς και να «απογειώσεις» το στιλ σου, αφού πρώτα απαλλαχθείς από το βάρος όλων εκείνων των ρούχων που δεν χρειάζεσαι. Θέτοντας μερικούς απλούς κανόνες, βάλε τον όρο «shopping» σε ένα άλλο πλαίσιο και περιόρισε την υπερβολική κατανάλωση που σου «χτυπάει» την πόρτα. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα, το ντύσιμο θα γίνει η αγαπημένη σου ρουτίνα, χάρη στις στοχευμένες επιλογές που θα έχεις στη διάθεσή σου, οι οποίες σε συνδιασμό με λίγο ρουζ και το αγαπημένο σου κραγιόν, θα φέρουν στην επιφάνεια την πιο όμορφη και μοδάτη πλευρά του εαυτού σου.