Ποιος είναι ο Austin Butler του Elvis, ο άνθρωπος που έχει γοητεύσει όλο το ίντερνετ

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ποιος είναι ο Austin Butler του Elvis, ο άνθρωπος που έχει γοητεύσει όλο το ίντερνετ

Μαθαίνουμε για τον Austin Butler, τον πρωταγωνιστή της ταινίας Elvis του Baz Lurhmann και το μεγαλύτερο ιντερνετικό crush των ημερών.

Το Χόλιγουντ πιστεύει ότι είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι. Το διαδίκτυο τον λατρεύει. Έπαιξε σε ταινία του Quentin Tarantino, υποδύθηκε τον Elvis και είναι ήδη βραβευμένος. Τον λένε Austin Butler και σίγουρα θα μας απασχολήσει για καιρό. Ποιο είναι όμως το ανερχόμενο αυτό αστέρι;

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι νικητές του σινεμά και της τηλεόρασης σε μια άβολη (αλλά δίκαιη) τελετή

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Austin Butler

https://www.instagram.com/p/CeL-nwCIKSW

Είναι Αμερικανός ηθοποιός από την Καλιφόρνια, 31 ετών (γεννημένος τον Αύγουστο 1991) και ξεκίνησε την καριέρα του από τη μικρή οθόνη. Οι πρώτοι του ρόλοι ήταν στο Disney Channel και το Nickelodeon, συνέχισε αργότερα με εμφανίσεις σε εφηβικά δράματα, ενώ άρχισε σιγά-σιγά να μαζεύει περισσότερη προσοχή από τον ρόλο του ως Wil Ohmsford στη σειρά φαντασίας "The Shannara Chronicles" του MTV και ως Sebastian Kydd στο "The Carrie Diaries" του CW.

Στη μεγάλη οθόνη μεταπήδησε το 2018, όμως ένα σημαντικό άνοιγμα έγινε το 2019, όταν έπαιξε στην ταινία του Quentin Tarantino, "Once Upon A Time in Hollywood" (ελλ. τίτλος Κάποτε στο… Χόλιγουντ). Το μεγάλο break ήρθε όταν ανέλαβε τον απαιτητικό ρόλο του Elvis, στην ομώνυμη, γεμάτη γκλίτερ, τραγούδι και δράμα ταινία του Baz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby).

Austin Butler: Ποια είναι η ιστορία του;

Ο Austin Butler μεγάλωσε πολύ κοντά στην Disneyland, έχει μία αδερφή και παρόλο που η οικογένειά του δεν είχε πολλά χρήματα (όπως έχει δηλώσει), η μητέρα του, Lori, πάντα κατάφερνε να τους χαρίζει εισιτήρια διαρκείας για το θεματικό πάρκο. Δυστυχώς, έχασε τη μητέρα του στα 20 του (το 2014), από καρκίνο.

Ο Butler αγαπούσε πάντα τις ταινίες, χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο είδος. Η σχέση του με τον κόσμο του θεάματος ξεκίνησε όταν στα 13 του τον προσέγγισε ένας αντιπρόσωπος μιας casting εταιρείας για κομπάρσους, ο οποίος τον βοήθησε να διαπιστώσει ότι του αρέσει πολύ η όλη διαδικασία και έτσι παρακολούθησε και μερικά μαθήματα υποκριτικής, πριν τον ανακαλύψει το Nickelodeon (στον πρώτο του μάνατζερ τον σύστησε μια φίλη του από εκείνη την εκπομπή).

https://www.instagram.com/p/CeEYSOaO8gC

Είναι πολυταλαντούχος

Ο νεαρός ηθοποιός είναι πολυταλαντούχος και ένα all-in-one προφίλ που κάθε μεγάλο στούντιο ψάχνει σε έναν ηθοποιό. Εκτός από καλός ηθοποιός, έμαθε μόνος του να παίζει πιάνο και κιθάρα, ενώ έντονες συζητήσεις τον θέλουν να έχει και μια πάρα πολύ καλή φωνή. Μάλιστα για τον ρόλο του ως Elvis έκανε έναν χρόνο προετοιμασία με voice coaching και έτσι όπως μάθαμε από τον ίδιο τπν σκηνοθέτη της ταινίας, σε αρκετές στιγμές ακούμε τη δική του φωνή να τραγουδάει.

Έίχε πολύ καλή σχέση με την κόρη του Elvis Presley, Lisa Marie

Η Lisa Marie Presley έδωσε την έγκρισή της για τον Austin Butler πριν κυκλοφορήσει η ταινία. "Είναι σχεδόν σαν να τον κατεύθυνε. Έβαλε ό,τι είχε, την καρδιά του, την ψυχή του, ό,τι είχε στην έρευνα, στο διάβασμα, στην παρακολούθηση, στη μάθηση. Τον τίμησε με κάθε δυνατό τρόπο", είχε πει σε συνέντευξή της.

Μάλιστα, τον Μάιο, μίλησε και δημόσια μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram για την ταινία και τον πρωταγωνιστή της, γράφοντας "Αν ο Butler δεν κερδίσει Όσκαρ για τον ρόλο, θα φάω το ίδιο μου το πόδι. Μπορείς να νιώσεις και να δεις την αγνή αγάπη του Baz, τη φροντίδα και τον σεβασμό για τον πατέρα μου, σε όλο αυτό το όμορφο φιλμ και είναι επιτέλους κάτι που εγώ, τα παιδιά μου και τα παιδιά τους, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι."

Ακόμα και μετά την κυκλοφορία, οι δυο τους κράτησαν επαφή, με τον ηθοποιό να εμφανίζεται και στο πάρτι γενεθλίων που διοργανώθηκε για τον Έλβις, το οποίο θα σηματοδοτούσε τα 88α γενέθλιά του.

austin butler and lisa marie presley

Austin Butler, Priscilla Presley, Lisa Marie Presley και Riley Keough

Invision

Πέρα από άλλες επίσημες συναντήσεις, ο Austin Butler, ο οποίος κατέκτησε Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού για τον ρόλο του στο "Elvis" πριν λίγες ημέρες, ο ηθοποιός ευχαρίστησε στην ομιλία του την Lisa Marie, λέγοντας χαρακτηριστικά "Οικογένεια Πρίσλεϊ, σας ευχαριστώ που μου ανοίξατε τις καρδιές σας, τις αναμνήσεις σας, το σπίτι σας. Lisa Marie και Priscilla, σας αγαπώ για πάντα".

Σε άλλα δυσάρεστα νέα, η Lisa Marie Presley απεβίωσε εχθές το βράδυ, σε ηλικία 54 ετών, μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Μάθετε περισσότερα εδώ:

Νεκρή η Lisa Marie Presley: Οι 4 γάμοι, η αυτοκτονία του γιου της και τα παιδιά που αφήνει πίσω

Κέρδισε μέχρι και τον Harry Styles

Στην κασέτα της οντισιόν του για το ρόλο του Elvis Presley στο Elvis (2022), ο Austin Butler έδωσε μια συναισθηματική ερμηνεία του "Unchained Melody", η οποία συγκίνησε και ενθουσίασε τον σκηνοθέτη Baz Luhrmann τόσο πολύ που έτσι αποφάσισε να του δώσει τον ρόλο.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος για ένα τόσο φανταχτερό blockbuster. Ο Butler κατάφερε να υπερτερήσει ενάντια σε μεγάλα ονόματα και ταλαντούχους ηθοποιούς, ανάμεσά τους ο Harry Styles, ο Miles Teller και ο Ansel Elgort.

Austin Butler & Elvis = L.F.E.

Ο Austin Butler έβαλε όλη του την ψυχή για να καταφέρει να αποδώσει τον ρόλο και να δώσει ίσως την πιο σημαντική ερμηνεία της ζωής του, με εκτενείς πρόβες και έντονη προσπάθεια για να υιοθετήσει τη φωνή του και να νιώσει ότι συνδέεται.

Ήρθε τόσο κοντά με τον χαρακτήρα, που ακόμα και όταν παρέλαβε τη Χρυσή Σφαίρα και έδωσε τον ευχαριστήριο λόγο του, ακόμα και τότε θύμιζε τον Βασιλιά. Κάτι που φυσικά σχολιάστηκε και γι' αυτό μετά την τελετή, εξήγησε "Είχα τρία χρόνια που ήταν το μοναδικό μου επίκεντρο, οπότε είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κομμάτια του στο DNA μου και θα είμαι πάντα συνδεδεμένος". Ενώ παλαιότερα είχε πει σε συνέντευξή του "Κατά τη διάρκεια του Elvis, δεν είδα την οικογένειά μου για περίπου τρία χρόνια. Είχα μήνες που δεν μιλούσα σε κανέναν και όταν μιλούσα, το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν ο Elvis".

"Ήσουν ένα είδωλο και ένα επαναστάτης, και σε αγαπώ τόσο πολύ! Σε θυμάμαι και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!", είπε όταν παρέλαβε τη Χρυσή του Σφαίρα.

Η επόμενη δουλειά του Austin Butler θα είναι στην επερχόμενη σειρά του AppleTV+, "Masters of the Air", ένα πολεμικό δράμα όπου θα υποδύεται έναν πιλότο μαχητικού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με τον χορό των βραβείων να έχει ήδη ξεκινήσει, περιμένετε να δείτε αρκετό Austin Butler. Βραβεύτηκε στις Χρυσές Σφαίρες, είναι στους υποψηφίους των SAG Awards και είμαστε και σίγουροι ότι θα τον δούμε και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

SAG 2023: Δύο ταινίες σαρώνουν τις υποψηφιότητες και γράφουν ιστορία