Νεκρή η Lisa Marie Presley: Οι 4 γάμοι, η αυτοκτονία του γιου της και τα παιδιά που αφήνει πίσω

Μαρία Ροδίτη
Νεκρή η Lisa Marie Presley: Οι 4 γάμοι, η αυτοκτονία του γιου της και τα παιδιά που αφήνει πίσω

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File

Η Priscilla Presley επιβεβαίωσε τον θάνατο της κόρης της την Πέμπτη (12/1) το βράδυ. Στην τελευταία της εμφάνιση στις Χρυσές Σφαίρες η Lisa Marie έδειχνε πως δεν είναι καλά.

Η Lisa Marie Presley, τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και κόρη του Elvis και της Priscilla Presley πέθανε σε ηλικία 54 ετών, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. «Με βαριά καρδιά πρέπει να μοιραστώ τα καταστροφικά νέα για την όμορφη κόρη μου, Lisa Marie», επιβεβαίωσε η Priscilla σε δήλωση στο PEOPLE το βράδυ της Πέμπτης (12/1).

Και πρόσθεσε: «Ήταν η πιο παθιασμένη, δυνατή και στοργική γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ. Ζητάμε ιδιωτικότητα καθώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη βαθιά απώλεια. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και τις προσευχές. Αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κανένα άλλο σχόλιο».

Lisa Marie Presley: Ανακοπή καρδιάς υπέστη η μοναχοκόρη του Έλβις - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η εσπευσμένη μεταφορά στο νοσοκομείο και η αστάθεια στις Χρυσές Σφαίρες

Την Πέμπτη το πρωί (12/1) η Presley μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Εκπρόσωπος της Κομητείας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο PEOPLE ότι έγινε ΚΑΡΠΑ στην ασθενή, αφού το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε ότι είχε σημάδια ζωής.

Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνιση της Lisa Marie ήταν τη βραδιά των Χρυσών Σφαιρών, καθώς μία από τις ταινίες που διεκδικούν τα βραβεία φέτος είναι και η ταινία Elvis, αφιερωμένη στη ζωή του πατέρα της. Εκεί η 54χρονη εμφανίστηκε αρκετά καταβεβλημένη και με αστάθεια, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έκανε σπάνιες εμφανίσεις και είχε δηλώσει πως η ζωή της καταστράφηκε μετά την αυτοκτονία του γιου της, Benjamin Keough.

Ποια ήταν η Lisa Marie Presley – Οι 4 γάμοι και τα παιδιά

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί την 1η Φεβρουαρίου 1968, ακριβώς 9 μήνες μετά τον γάμο του Elvis και της Priscilla, η Lisa Marie μεγάλωσε για λίγο στην περιοχή πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες σε ηλικία 4 ετών με τη μητέρα της, μετά το διαζύγιο των γονιών της το 1973.

«Πάντα με ξυπνούσε για να τραγουδήσω τα μεσάνυχτα, ερχόταν στο τραπέζι και τραγουδούσε», είχε δηλώσει η Lisa Marie στο Good Morning America το 2009 για τον χρόνο που περνούσε με τον Elvis. Και είχε προσθέσει: «Τον θυμάμαι ως μπαμπά μου, αλλά ήταν ένας πολύ συναρπαστικός μπαμπάς».

Τον Οκτώβριο του 1988, η Lisa Marie παντρεύτηκε τον Danny Keough, έναν μουσικό από το Σικάγο, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: την κόρη τους, Riley το 1989, και τον γιο τους, Benjamin το 1992. Μετά από 5,5 χρόνια γάμου, το ζευγάρι χώρισε τον Μάιο του 1994.

Η κόρη της Lisa Marie, έχει μια τρομερή ομοιότητα με τη μητέρα της, η οποία έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή.

https://www.instagram.com/p/CnIShU3SVpy

Λιγότερο από έναν μήνα αργότερα, η Lisa Marie παντρεύτηκε τον Michael Jackson, τον οποίο πρωτογνώρισε σε μια από τις συναυλίες του αείμνηστου πατέρα της στο Λας Βέγκας όταν ήταν 7 ετών και ο Βασιλιάς της pop ήταν ακόμα μέλος των Jackson Five. «Είμαι πολύ ερωτευμένη με τον Michael, αφιερώνω τη ζωή μου στο να είμαι γυναίκα του. Τον καταλαβαίνω και τον υποστηρίζω», έλεγε τότε η Lisa Marie. «Και οι δύο ανυπομονούμε να κάνουμε οικογένεια», είχε πει.

Obit Michael Jackson

Michael Jackson και Lisa Marie Presley-Jackson

AP Photo/Bebeto Matthews

Δύο χρόνια αργότερα, το 1996, η Lisa Marie και ο Jackson έβαλαν τέλος στη σχέση τους. «Το μόνο πράγμα που είχαν κοινό ο πατέρας μου και ο Michael Jackson είναι ότι είχαν την πολυτέλεια να δημιουργήσουν όποια πραγματικότητα γύρω τους ήθελαν να δημιουργήσουν», είπε στην Oprah Winfrey η Lisa Marie Presley, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2016.

Το 2000, η Lisa Marie αρραβωνιάστηκε τον Χαβανέζο μουσικό, John Oszajca, αν και η σχέση έληξε όταν γνώρισε τον ηθοποιό Nicolas Cage σε ένα πάρτι γενεθλίων για τον Johnny Ramone την ίδια χρονιά. Δύο χρόνια αργότερα, η Lisa Marie και ο Cage παντρεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας μυστικής τελετής στη Χαβάη για την 25η επέτειο από τον θάνατο του Elvis. Ωστόσο, λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του. «Λυπάμαι γι’ αυτό, αλλά δεν έπρεπε να είχαμε παντρευτεί εξ αρχής», είπε η Lisa Marie σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός της, Paul Bloch.

Lisa Marie Presley Hospitalized

Ο Nicolas Cage και η Lisa Marie Presley

(AP Photo/Kevork Djansezian, File)

Ο τέταρτος γάμος της ήρθε το 2006 με τον Michael Lockwood, με τον οποίο η Lisa Marie απέκτησε δίδυμες κόρες, τις Harper και Finley, δύο χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια, η Lisa Marie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Ιούνιο του 2016, με το διαζύγιο να οριστικοποιείται το 2021. Από τότε, βέβαια, το πρώην ζευγάρι έζησε μια έντονη και συνεχιζόμενη διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών.

Μιλώντας στο Healthy Living το 2014, η Lisa Marie Presley περιέγραψε τον εαυτό της ως «άκρως προστατευτική» με τα παιδιά της. «Απλώς τους πνίγω από την αγάπη», είχε πει. «Είναι η προτεραιότητά μου. Αυτό κάνω. Αυτό με νοιάζει περισσότερο. Τους κρατάω κοντά μου και φροντίζω να είναι χαρούμενοι και υγιείς», είχε συμπληρώσει.

Music Q A Lisa Marie Presley

AP Photo/Damian Dovarganes

AP2012

Η αυτοκτονία του γιου της

Στις 12 Ιουλίου 2020, ο γιος της Lisa Marie, Benjamin, έβαλε τέλος στη ζωή του λίγο πριν τα 28α γενέθλιά του. «Όμορφε, όμορφε άγγελέ μου, λάτρεψα το έδαφος στο οποίο περπάτησες, σε αυτή τη γη και τώρα στον Παράδεισο», έγραψε στο Instagram λίγο μετά τον θάνατό του η Lisa Marie. «Η καρδιά και η ψυχή μου είναι μαζί σου. Το βάθος του πόνου είναι ασφυκτικό και απύθμενο χωρίς εσένα κάθε στιγμή της κάθε μέρας», είχε συμπληρώσει.

Obit-Lisa Marie Presley

Ο Elvis Presley με τη σύζυγό του, Priscilla και την κόρη τους, Lisa Marie, το 1968.

AP Photo/File

AP1968

Η Lisa Marie ήταν μια αφοσιωμένη φιλάνθρωπος, καθώς επέβλεπε για πολύ καιρό το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Elvis Presley, το οποίο ωφελεί οικογένειες αστέγων και προσφέρει στέγαση χωρίς ενοίκιο, παιδικούς σταθμούς για παιδιά και άλλες υπηρεσίες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Συνεργάστηκε επίσης με το Angel Network της Oprah Winfrey για να προσφέρει ανακούφιση σε όσους επλήγησαν από τον τυφώνα Κατρίνα, καθώς και με το Dream Factory για να ωφελήσει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ή αναπηρίες.

Οι celebrities αποτίουν φόρο τιμής στη Lisa Marie Presley

Μετά την είδηση του ξαφνικού θανάτου της Lisa Marie Presley, ήταν πολλοί και πολλές οι celebrities που της απέτισαν φόρο τιμής στα social media με παλιές τους φωτογραφίες και συγκινητικά λόγια.

https://www.instagram.com/p/CnVtipKL-cz

«Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες με τον ξαφνικό και σοκαριστικό θάνατο της Lisa Marie Presley απόψε», έγραψε η Rita Wilson, δημοσιεύοντας στο Instagram φωτογραφίες της με τη Lisa Marie, τη μητέρα της Priscilla και τη μεγαλύτερη κόρη της Lisa Marie, Riley Keough.

https://www.instagram.com/p/CnVsLbLrpqM

Ο John Travolta δημοσίευσε μια φωτογραφία της άτυχης 54χρονης γράφοντας: «Lisa, μωρό μου. Λυπάμαι τόσο πολύ. Θα μου λείψεις, αλλά ξέρω ότι θα σε ξανασυναντήσω. Η αγάπη μου και η καρδιά μου είναι με τη Riley, την Priscilla, της Harper και τη Finley».

https://www.instagram.com/p/CnVsq6Arbwy

«Ω, αυτό πονάει καρδιά μου. Lisa Marie, ήσουν μία από τις καλύτερες. Αστεία όσο δεν πάει, πανέξυπνη, ευαίσθητη, ταλαντούχα, πνευματώδης, αξιαγάπητη, γενναιόδωρη, επικριτική, αλλά πάντα σωστή, πιστή, και με λατρεία στα παιδιά σου. Η καρδιά μου ραγίζει για σένα και την όμορφη οικογένεια και τα παιδιά σου. Ο κόσμος έχασε σήμερα ένα σπάνιο διαμάντι. Ας αναπαυθεί η ψυχή σου εν ειρήνη, φίλη μου», έγραψε η τραγουδίστρια Pink.