Ταχύτητα και σινεμά: 9 γκαζιάρικες ταινίες που μας πόρωσαν πολύ παραπάνω από όσο παραδεχόμαστε

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ταχύτητα και σινεμά: 9 γκαζιάρικες ταινίες που μας πόρωσαν πολύ παραπάνω από όσο παραδεχόμαστε

Οι 9 γκαζιάρικες ταινίες που πρέπει να δεις αν ποτέ σου άρεσε έστω και λίγο η ταχύτητα, η οδήγηση και η αδρεναλίνη.

Βάλε μπρος τη μηχανή σου, κούμπωσε τη ζώνη σου και ετοιμάσου για ένα ταξίδι υψηλών οκτανίων. Με αφορμή τη νέα προσθήκη "Fast X", θυμόμαστε άλλες 9 γκαζιάρικες ταινίες που λατρέψαμε.

Fast X Review: Ακόμα και μια λατρεμένη υπερβολή θέλει ένα μέτρον άριστον

Από mini cooper που χωράνε παντού, μέχρι custom υπεραμάξια με V8 κινητήρες που τρέχουν στην έρημο, από κλασικές ποπ ταινίες του '80 μέχρι αληθινές, συφκλονιστικές ιστορίες, αυτές οι 9 ταινίες γκάζωσαν όπως έπρεπε και έμειναν στις μνήμες μας.

9 γκαζιάρικες ταινίες που αγαπήσαμε

Rush (2013)

Αυτό το ηλεκτρισμένο βιογραφικό δράμα σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Ron Howard ( A Beautiful Mind, Apollo 13) εξιστορεί την έντονη αντιπαλότητα μεταξύ των οδηγών της Φόρμουλα Ένα, James Junt (Chris Hemsworth) και Niki Lauda (Daniel Brühl). Με συναρπαστικές ερμηνείες και συναρπαστικές σκηνές αγώνων που κόβουν την ανάσα, το "Rush" καθηλώνει τους θεατές με την αδρεναλίνη της αφήγησής του και τη δυνατή του αληθινή ιστορία.

Ford v Ferrari (2019)

Ετοιμαστείτε για μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία αποφασιστικότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το "Ford v Ferrari" παρακολουθεί τη θρυλική μάχη μεταξύ του Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Carroll Shelby (Matt Damon) και του Βρετανού οδηγού Ken Miles (Christian Bale), καθώς στοχεύουν να κατασκευάσουν την απόλυτη αγωνιστική μηχανή και να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ferrari. Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Καλύτερη Ταινία.

Mad Max: Fury Road (2015)

Βρώμικη, γκαζιάρικη, παρανοϊκή, η νέα προσθήκη στη σειρά ταινιών Mad Max του George Miller έφερε τόση σκόνη και τόση ένταση που μας έκανε να πάμε να τη δούμε στο σινεμά πάνω από δύο φορές (αλήθεια). To μετα-αποκαλυπτικό θέαμα υψηλών οκτανίων θα σε βυθίσει σε ένα ανελέητο, γεμάτο δράση κυνηγητό στην έρημο, συνδυάζοντας εντυπωσιακά οπτικά εφέ, συναρπαστικά ακροβατικά και στωικούς χαρακτήρες που ζωντανεύουν οι Charlize Theron και ο Tom Hardy.

Days of Thunder (1990)

O Tony Scott ήταν μάστερ των ταινιών δράσης και εδώ σκηνοθέτησε τον Tom Cruise στον ρόλο του ταλαντούχου αλλά θερμοκέφαλου οδηγού NASCAR σε μια ταινία ταινία γεμάτη αδρεναλίνη. Το "Days of Thunder" προσφέρει μια συναρπαστική διαδρομή καθώς εξερευνά τους κινδύνους, τις αντιπαλότητες και την ανθεκτικότητα εκείνων που ζουν τη ζωή τους με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στην πίστα.

The Italian Job (1969)

Υπάρχει και remake του 2003, καθόλου άσχημο, αλλά για τη λίστα πάμε στα πιο classic. Μια κλασική ταινία ληστείας με μια αυτοκινητιστική ανατροπή, το "The Italian Job" παρουσιάζει μια συμμορία χαρισματικών κλεφτών που θέλει να βγάλει εις πέρας ένα τολμηρό σχέδιο στην Ιταλία. Η Ληστεία Αλά Ιταλικά πέρασε στην ιστορία με τη γοητεία του Michael Cane, τα κομψά Mini Cooper (που ήταν όντως μίνι τότε) που χωράνε παντού, τις εμβληματικές σκηνές καταδίωξης και το πνευματώδες του σενάριο.

Taxi (1998)

Η απολαυστική γαλλική κωμωδία δράσης έχει στο επίκεντρο έναν ταξιτζή που έχει με εμμονή με την ταχύτητα και γίνεται ο πιο απρόσμενος και ανορθόδοξος σύμμαχος ενός αστυνομικού. Το "Taxi" συνδυάζει γρήγορες καταδιώξεις, χιούμορ και γοητευτικούς χαρακτήρες, κάνοντάς το μια απολαυστική και διασκεδαστική βόλτα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Drive (2011)

Ο Ryan Gosling πρωταγωνιστεί στωικά σε αυτό το κομψό νεο-νουάρ θρίλερ ως οδηγός κασκαντέρ του Χόλιγουντ που έχει μια βρώμικη δεύτερη δουλειά - είναι ο οδηγός διαφυγής για εγκληματίες. Το "Drive" συνδυάζει κομψά οπτικά στοιχεία, ένα μαγευτικό soundtrack και μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Need for Speed (2014)

Κλασική ταινία δεν είναι, αλλά είναι κλασικό videogame και η κινηματογραφική του μεταφορά ήταν ανέλπιστα απολαυστική, ειδικά αν έχεις πάρει ποτέ μια γεύση από το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι. Αν και εσύ νιώθεις "the need, the need for speed", να ξέρεις ότι η ταινία επιταχύνει σε υψηλές ταχύτητες με αγώνες γεμάτους αδρεναλίνη και μια ιστορία γεμάτη εκδίκηση.

Speed (1994)

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα γι' αυτό και την κρατήσαμε τελευταία. Από τα χαρακτηριστικά θρίλερ δράσης της δεκαετίας του '90 με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves, μια βόμβα και ένα λεωφορείο που δεν πρέπει να πέσει σε ταχύτητα κάτω από τα 50 μίλια/'ώρα. A, και ανταγωνιστή τον Dennis Hopper.

Oppenheimer: 9 πράγματα που δεν ήξερες για το πυρηνικό blockbuster του Christopher Nolan