Oppenheimer: 9 πράγματα που δεν ήξερες για το πυρηνικό blockbuster του Christopher Nolan

Oppenheimer: 9 πράγματα που δεν ήξερες για το πυρηνικό blockbuster του Christopher Nolan

Το Oppenheimer του Christopher Nolan έχει νέο trailer και εμείς ξεψαχνίζουμε τις πιο hot πληροφορίες που θα σε κάνουν να θες να το δεις ακόμα περισσότερο.

Το "Oppenheimer" έχει ολόφρεσκο trailer που μας δίνει μια καλύτερη ματιά για το πολυαναμενόμενο blockbuster του Christopher Nolan. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει ήδη κάποια πολύ ενδιαφέροντα trivia πριν καν κυκλοφορήσει.

Τελικά πόσες ταινίες Dune να περιμένουμε;

Oppenheimer: Το πυρηνικών διαστάσεων blockbuster του καλοκαιριού

"Είσαι ο άντρας που τους έδωσε τη δύναμη να αυτοκαταστραφούν και ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος". Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Kenneth Branagh, Rami Malek, Florence Pugh και Josh Hartnett ετοιμάζονται για το project που θα "εξασφαλίσει μια ειρήνη που δεν έχει ποτέ η ανθρωπότητα". Πόσο επικίνδυνη ακούγεται αυτή η πρόταση μετά το Μανχάταν project.

Με σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher Nolan, το "Oppenheimer" είναι ένα επικό θρίλερ γυρισμένο σε IMAX® που βάζει το κοινό στο παλλόμενο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει.

9 Trivia που θα ήθελες να ξέρεις πριν δεις την ταινία το καλοκαίρι

Η ταινία κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στις 20 Ιουλίου, αλλά στη χώρα μας θα έρθει στις 24 Αυγούστου, γιατί πολύ απλά δεν πάμε πολύ σινεμά το καλοκαίρι και οι εταιρείες διανομής δεν ρισκάρουν τόσο μεγάλο blockbuster να πάει χαμένο και να μην κάνει εισιτήρια.

Το ίδιο δεν ρισκάρει ούτε και η Universal. Άπαξ και έκανε το μεγάλο jump ο Christopher Nolan από την Warner Bros. στην Universal, θα του κάνει όλα τα χατίρια, γιατί πολύ απλά είναι ο Nolan. Και του τα κάνει όντως. Ένα από αυτά, που το είχε χτίσει από όσο ήταν στην Warner Bros., είναι ότι έχει κάνει το στούντιο να είναι αποκλειστικό του για έξι εβδομάδες. Δηλαδή, η Universal συμφώνησε να μην κυκλοφορήσει καμία ταινία τρεις εβδομάδες πριν και τρεις μετά την κυκλοφορία του "Oppenheimer". Αυτό σημαίνει ότι καμία ταινία του στούντιο δεν θα είναι απέναντί του στα εισιτήρια και ότι η Universal θα επικεντρωθεί μόνο σε αυτό.

Γιατί έφυγε ο Nolan από την Warner Bros. θα μας πεις. Γιατί ο αγαπημένος μας σκηνοθέτης ενοχλήθηκε τόσο πολύ το 2021 που βγήκε η Warner Bros. και ανακοίνωσε ότι για εκείνη τη χρόνια, ό,τι ταινία ετοιμάζει θα τη βγάλει ταυτόχρονα και στο HBO Max, που γύρισε και "έκραξε" την streaming πλατφόρμα ανοιχτά και αποχώρησε και από το στούντιο εν τέλει. Το λες και "bad move" από την Warner Bros. (που βασικά, την ελέγχει η AT&T, που κακά τα ψέματα, δεν την ένοιαζε και τόσο το σινεμά τότε. Τώρα καίγεται βέβαια). Το "Oppenheimer" θα είναι η πρώτη ταινία του Nolan που δεν θα βγει από την Warner Bros. εδώ και καμιά δεκαετία.

https://www.instagram.com/p/CmEgux3MvMX

Ο Christpher Nolan συνήθως έχει ο ίδιος τις ιδέες για το τι ταινίες θέλει να φτιάξει. Εδώ όμως τα πράγματα κύλησαν λίγο διαφορετικά. Ο παραγωγός Charles Roven του έβαλε την ιδέα (και σε αυτόν και στην παραγωγό Emma Thomas) και του είπε για το βραβευμένο με Πολύτζερ βιβλίο (Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer των Kai Bird και Martin J. Sherwin). Ο Nolan διάβασε το βιβλίο και εν τέλει δέχτηκε να γυρίσει την ταινία.

Όχι ότι δεν περιμέναμε ένα εξωφρενικό cast, αλλά το συγκεκριμένο παραείναι οσκαρικό. Έχει μέσα πέντε ηθοποιούς που έχουν βραβευτεί με το χρυσό αγαλματίδιο: Casey Affleck, Kenneth Branagh, Matt Damon, Gary Oldman, Rami Malek. Α και άλλους τρεις που -απλά- έχουν προταθεί (Robert Downey Jr., Tom Conti και Florence Pugh).

Μιας και μιλάμε για ηθοποιούς, ο Cillian Muprhy έχει συνεργαστεί με τον Nolan σε άλλες πέντε ταινίες (Batman τριλογία, Inception και Dunkirk). Στο "Oppenheimer" όμως θα είναι η πρώτη φορά που θα πρωταγωνιστήσει.

Ένας άλλος ηθοποιός που πάντα συνεργάζεται στις ταινίες του είναι ο Michael Caine, ο οποίος εμφανίζεται σε κάθε του ταινία (με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο). Προς το παρόν, δεν υπάρχει στο cast, αλλά το ίδιο είχε συμβεί και με το "Dunkirk" και μπορεί εκεί να μην τον είδαμε, αλλά τον ακούσαμε όμως. Μένει να δούμε αν… θα τον δούμε στο βιογραφικό δράμα.

Το "Oppenheimer" είναι γυρισμένο με έναν συνδυασμό από IMAX® 65mm και 65mm φωτογραφίας μεγάλου φορμά και για πρώτη φορά γυρίζονται σε IMAX® ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία.

Γνωστό "γκικάκι", ο Nolan θέλει όσο το δυνατόν λιγότερο green screen στις ταινίες του γιατί προτιμάει τα πρακτικά εφέ από τα σπέσιαλ. Και καλά κάνει βέβαια, αλλά έχει και την υπομονή και το budget για να το κάνει (και το crew). Θυμάσαι την νταλίκα που αναποδογύρισε στο "The Dark Knight", το αεροπλάνο που μπήκε μέσα στο αεροδρόμιο στο "Tenet" ή τα σκηνικά του διαστημόπλοιου στο Interstellar. ο ίδιο έχει δηλώσει και για το "Oppenheimer", το οποίο μάλιστα είπε ότι τον δυσκόλεψε όταν έπρεπε να γυρίσει τη δοκιμή Trinity (την πρώτη έκρηξη πυρηνικού όπλου που είχαν κάνει ερευνητικά στο Νέο Μεξικό). Το πώς γύρισε πυρηνική έκρηξη με πρακτικά εφέ, πραγματικά θέλουμε απεγνωσμένα να το δούμε.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023