Ο λόγος που η Marilyn Monroe είχε αλλάξει τ' όνομά της κρύβει ένα μεγάλο μυστικό

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Η Norma Jeane Baker έγινε νόμιμα Marilyn Monroe το 1956, και τα υπόλοιπα, όπως λένε,... είναι απλώς ιστορία!

Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες σταρ του Χόλυγουντ όλων των εποχών. Με το παρατσούκλι «Blonde Bombshell», η Marilyn Monroe μεσουρανούσε στη μεγάλή οθόνη για σχεδόν 10 χρόνια. Εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του Χόλυγουντ εκείνης της εποχής όπως το «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές», «Οι Αταίριαστοι», «Πώς να παντρευτείς έναν εκατομμυριούχο» και «Μερικοί το προτιμούν καυτό».

Ωστόσο, η Monroe ήταν κάτι περισσότερο από ηθοποιός: ήταν ένα σύμβολο, ένα είδωλο, ένα φαινόμενο αλλά και μια γυναίκα με πολλά προβλήματα, τα οποία όμως έκρυβε πολύ καλά πίσω από την εικόνα της. Αυτό απεδείχθη και κατά τον θάνατό της, 1962, ο οποίος επήλθε από υπερβολική δόση ηρεμιστικών.

H διατροφή και η άσκηση που ακολουθούσε η Marilyn Monroe δεν ήταν τελικά οι αναμενόμενες

Οι περισσότεροι θυμούνται τη Marilyn Monroe ως την απόλυτη ξανθιά στάρλετ που εμφανιζόταν στις ταινίες με τις υπέροχες καμπύλες και την αυξημένη αυτοπεποίθηση. Όσοι τη γνώριζαν καλά όμως μιλούσαν για μια γυναίκα απίστευτα εργατική, που λάτρευε το διάβασμα ενώ φημιζόταν για την υπέροχη αίσθηση του χιούμορ της.



Πολλές φορές στεκόμαστε στην εικόνα κάποιου και δε σκεφτόμαστε την προσωπικότητά του στην πραγματική ζωή. Η Monroe είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανθρώπου που άλλαξε τόσο πολύ την εικόνα της για να υιοθετήσει μια νέα δημόσια ταυτότητα. Τι έκανε;Έβαψε τα μαλλιά της, άλλαξε το όνομά της και τελικά μεταμορφώθηκε στην αγαπημένη ηθοποιό που όλοι θυμούνται μέχρι σήμερα.

Η Marilyn Monroe άλλαξε το όνομά της επειδή την έκανε να νιώθει ανεπιθύμητη

Το όνομά της ήταν Norma Jeane Mortenson και αργότερα βαφτίστηκε Norma Jeane Baker. Σύμφωνα με το TheThings, η Monroe αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της νωρίς στην καριέρα της, επειδή ένιωθε ότι το όνομα γέννησής της ήταν «ανεπιθύμητο» και την έκανε να αισθάνεται σαν «μια μικρή υπηρέτρια». Πριν βγει στη μεγάλη οθόνη ήταν μια φυσική μελαχρινή που έβαφε τα μαλλιά της για να πετύχει την χαρακτηριστική πλατινέ ξανθιά εμφάνιση για την οποία έγινε γνωστή. Η ιστορία πίσω από τη μεταμόρφωση της Norma Jeane Baker σε Marilyn Monroe είναι συναρπαστική, ειδικά αν σκεφτείς πώς επιλέχθηκε το καλλιτεχνικό της όνομα.



Σύμφωνα με τους Time, η ηθοποιός πρότεινε να χρησιμοποιηθεί το επίθετο «Monroe» όταν ήταν ακόμη ένα 20χρονο μοντέλο, καθώς ήταν το επώνυμο από την πλευρά της μητέρας της. Ο παραγωγός Ben Lydon, ήταν εκείνος που της έδωσε ως πρώτο όνομα το "Marilyn", από το όνομα της πρώην σταρ του Broadway, Marilyn Miller. Αν και η απόφαση πάρθηκε νωρίς στην καριέρα της, θα χρειαζόταν άλλη μια δεκαετία προτού η Monroe αλλάξει νομικά το όνομά της. Η Norma Jeane Baker έγινε νόμιμα Marilyn Monroe το 1956, και τα υπόλοιπα, όπως λένε,... είναι απλώς ιστορία!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης