Επιτέλους! Ο πρίγκιπας Harry βάζει ένα τέλος στις φήμες με τα social media

Και πολύ άργησε αν μας ρωτάς.

Πριν από μερικές εβδομάδες, κάπου στις αρχές Ιανουαρίου μάθαμε για τη μεγάλη απόφαση που πήρε ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, να εγκαταλείψουν εντελώς τα social media. Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα του βρετανικού Sunday Times, ανέφερε ότι το ζευγάρι πήρε μία πιο μόνιμη απόφαση που ήταν απόρροια όλων όσων έχουν βιώσει αυτά τα χρόνια σαν ζευγάρι. Λόγω της συνειδητοποίησης της αρνητικότητας και του «μίσους» που πολλές φορές υπάρχει στα social media, οι Sussexes θα πάψουν μόνιμα να τα χρησιμοποιούν και δε θα χρησιμοποιηθούν ούτε για το Archewell Foundation, τον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχουν ιδρύσει.



Και εδώ έρχεται ο πρίγκιπας Harry να βάλει ένα τέλος σε όλη αυτή την παραφιλολογία. Σε συνέντευξή του στη Fast Company, ο πρίγκιπας Harry είπε: «… ξυπνήσαμε ένα πρωί πριν μερικές εβδομάδες για να ακούσουμε ότι μια εφημερίδα Rupert Murdoch είπε ότι προφανώς εγκαταλείψαμε τα κοινωνικά μέσα. Αυτά ήταν «νέα» για εμάς, έχοντας κατά νου ότι δεν έχουμε κοινωνικά μέσα για να τα κόψουμε, και δεν είχαμε ούτε τους τελευταίους 10 μήνες», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Η αλήθεια είναι, παρά τα καλά τεκμηριωμένα δεινά τους, τα κοινωνικά μέσα μπορούν να προσφέρουν ένα μέσο σύνδεσης και κοινότητας, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για εμάς ως ανθρώπινα όντα. Πρέπει να ακούμε τις ιστορίες του άλλου και να μπορούμε να μοιραστούμε τις δικές μας. Αυτό είναι μέρος της ομορφιάς της ζωής. Και μην με παρεξηγείς, δεν προτείνω ότι μια μεταρρύθμιση του ψηφιακού χώρου θα δημιουργήσει έναν κόσμο που θα είναι όλα σαν ένα ουράνιο τόξο και πάντα με ηλιοφάνεια, γιατί δεν είναι ρεαλιστικό, και επίσης δεν είναι ζωή».

«Μπορεί να υπάρξει διαφωνία, συνομιλία, αντίθετες απόψεις - όπως θα έπρεπε, αλλά ποτέ στο βαθμό που δημιουργείται η βία, η αλήθεια είναι μυστηριώδης και οι ζωές διακυβεύονται». Τέλος, για το πότε θα μπορούσαν να επανέλθουν στα social, είπε: «Θα επανεξετάσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν μας φαίνεται σωστό - ίσως όταν βλέπουμε πιο σημαντικές δεσμεύσεις για αλλαγή ή μεταρρύθμιση - αλλά τώρα έχουμε ρίξει μεγάλο μέρος της ενέργειας μας στη μάθηση για αυτόν τον χώρο και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε».



© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης