Britney Spears: Δικαίωση στο δικαστήριο μετά από 13 χρόνια - Απομακρύνεται οριστικά ο πατέρας της

Ιωάννα Τζανή

Ευχάριστα νέα για την Britney, αφού ήρθε επιτέλους η στιγμή της δικαίωσης.

Καιρός να νιώσει και πάλι ελεύθερη η Britney Spears! Bγήκε επιτέλους δικαστική απόφαση κατά την οποία ο Jamie Spears - τον οποίο έχει κατηγορήσει για κακοποίηση και εκμετάλλευση της κακής ψυχολογικής της κατάστασης - σταματά να διαχειρίζεται τόσο την πειρουσία της, όσο και την ίδια!

Το δράμα της Britney

Ο Spears ορίστηκε κηδεμόνας της το 2008, όταν η 39χρονη αντιμετώπιζε πολλαπλά ψυχιατρικά προβλήματα και υπήρχε ανησυχία για εκείνη. Ωστόσο χθες (29/9/21), η δικαστής Brenda Penny δικαίωσε την τραγουδίστρια που παλεύει εδώ και 13 χρόνια να βγάλει μια καλή τον πατέρα της από τη ζωή της.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε την κατάσταση «τοξική», συνειδητοποιώντας πως ό,τι προβλήματα κι αν έχει η τραγουδίστρια, δε γίνεται να συνεχιστεί αυτή η εκμετάλλευση εναντίνον της.

Οι θαυμαστές της ανά τον κόσμο, που την έχουν υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια μέσω της καμπάνιας #FreeBritney, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς!

Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε την ώρα που πραγματοποιούνταν συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο υπέρ της pop star, τραγουδώντας το «Hit Me Baby One More Time». Στην πλατεία Trafalgar του Λονδίνου διοργανώθηκε, επίσης, rally υπέρ του κινήματος #FreeBritney.



Απούσα η Britney

Η ίδια δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο, αλλά «ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης», δήλωσε μια πηγή του στενού κύκλου της τραγουδίστριας στο Page Six. «Είναι σε κατάσταση σοκ και έχει χάσει τα λόγια της, αλλά κυριολεκτικά πηδάει από τη χαρά της. Δεν έχει νιώσει τέτοια χαρά εδώ και 13 χρόνια», πρόσθεσε.

Ο αρραβωνιαστικός της τραγουδίστριας, Sam Asghari, επευφήμησε μέσω Instagram την απόφαση του δικαστηρίου, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με ένα λιοντάρι. Στη λεζάντα έγραψε: «Η δύναμη της λιονταρίνας #FreeBritney».



Τι έλεγχε ο πατέρας της και ποιος πήρε τη θέση του;

Η διαχείριση της περιουσίας της Spears χωρίζεται σε δύο μέρη. Το ένα αφορά την περιουσία και τις οικονομικές υποθέσεις της και το άλλο την ίδια ως άτομο. Βάσει αυτής της νομικής συμφωνίας, έχει χάσει τον έλεγχο των οικονομικών της από το 2008.

Ο Jamie Spears ήταν αρχικά αρμόδιος και για τα δύο σκέλη της απόφασης, αλλά παραιτήθηκε ως προσωπικός συντηρητής της κόρης του το 2019 για λόγους υγείας. Ο Jodi Montgomery, ο οποίος είναι επαγγελματίας συντηρητής, ανέλαβε τότε προσωρινά τα καθήκοντα του πατέρα της.

Στο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles, ο δικηγόρος της τραγουδίστριας ζήτησε να διοριστεί στη θέση του ο ορκωτός λογιστής John Zabel.

Ο πατέρας της υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος λογιστής δε διαθέτει τα προσόντα για να επιβλέψει την περιουσία της Britney, η οποία ανέρχεται σε 59 εκατομμύρια δολάρια. Οι απόψεις του, όμως, δεν εισακούστηκαν από τη δικαστή, η οποία αποφάνθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του δικηγόρου της διάσημης pop star.



Οι δικηγόροι της ζήτησαν, επίσης, να πραγματοποιηθεί νέα ακρόαση μέσα στις επόμενες 30-45 ημέρες για να αποφασιστεί εάν θα τερματιστεί μια και καλή η θητεία του Spears.

Οι αγώνες της Britney με την ψυχική της υγεία, αλλά και τις δικαστικές μάχες που δίνει όλα αυτά τα χρόνια, έχουν προσελκύσει τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον, με τρία ντοκιμαντέρ για τη ζωή της να κυκλοφόρησαν μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Οι λόγοι που απομακρύνθηκε ο Jamie Spears

Η υπόθεση «σιγοβράζει» εδώ και χρόνια, αλλά το καλοκαίρι «εξερράγη» εν μέσω πολλών νομικών καταθέσεων εναντίον του Jamie Spears.

Στις 23 Ιουνίου 2021, η Britney έδωσε μια πολύ συγκινητική κατάθεση στο δικαστήριο, η οποία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη χθεσιμή απόφαση.

Η Brintey κατηγόρησε τον πατέρα της ότι συντηρούσε την κακή ψυχολογική της κατάσταση, αναγκάζοντάς την να παίρνει φάρμακα παρά τη θέλησή της, αλλά και αντισυλληπτικά για να την εμποδίσει να μείνει έγκυος.

«Θέλω τη ζωή μου πίσω», είπε. «Πιστεύω πραγματικά ότι αυτός ο έλεγχος είναι καταχρηστικός».



Ο πατέρας της και οι δικηγόροι του αρνήθηκαν όλους τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης, υποστηρίζοντας ότι ο Jamie Spears «θέλει το καλύτερο για την κόρη του».

«Εάν η Spears θέλει να τερματίσει τη συντηρητική θητεία και πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη ζωή της, ο πατέρας της πιστεύει ότι πρέπει να της δοθεί αυτή η ευκαιρία», είπαν οι δικηγόροι του στη δικαστή νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Mathew Rosengart, ο δικηγόρος που προσέλαβε η pop star τον Ιούλιο, κατηγόρησε τον Jamie Spears ότι προσπάθησε να την εκβιάσει ζητώντας της 2 εκατομμύρια δολάρια ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της συντηρητικής θητείας.

Ελεύθερη η Britney Spears! Αποφάσισε να παραιτηθεί ο πατέρας της από την κηδεμονία

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος ο Spears κατέθεσε αίτηση για να τερματίσει τη συμφωνία των 13 ετών, και επιτέλους έφτασε η στιγμή που απομακρύνθηκε μια και καλή από τον έλεγχο της ζωής της Britney!

Cover photo: @britneyspears

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης