Eurovision 2022: Συνεχίζει κανονικά η Ρωσία λένε οι διοργανωτές - Τι θα αποφασίσει η Ουκρανία

Πατούλια Κατερίνα

Η Eurovision θα λάβει χώρα στις 10 με 14 Μαΐου στο Τορίνο του Μιλάνο μετά την περσινή νίκη του συγκροτήματος Måneskin.

O πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και σε διοργανώσεις που αφορούν τη μουσική και τον πολιτισμό, όπως η Eurovision.

Η Eurovision 2022 αναμένεται να λάβει χώρα στο Τορίνο μετά την περσινή νίκη των Ιταλών με τον μεγάλο τελικό να πραγματοποιείται στις 14 Μαΐου 2022.

Τι θα συμβεί με τη συμμετοχή της Ρωσίας;

Αυτή τη στιγμή η Ρωσία είναι από τις χώρες εκείνες που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό τραγουδιού, μιας και η διαδικασία είναι ακόμα ανοιχτή. Αν τελικά εν μέσω πολέμου και εχθροπραξιών επιλεγεί τραγούδι, οι διοργανωτές του διαγωνισμού τόνισαν πως αυτή τη στιγμή η Ρωσία μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στον διαγωνισμό.

Σε μια λιτή ανακοίνωση από την ΕBU, τους διοργανωτές του διαγωνισμού, αναφέρθηκε πως ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός τραγουδιού είναι ένα event που δεν έχει πολιτικές προεκτάσεις.

«Η EBU φυσικά και ανησυχεί για τα πρόσφατα συμβάντα στην Ουκρανία και θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

Τι θα συμβεί με την συμμετοχή της Ουκρανίας

Η Ουκρανική συμμετοχή έχει έτσι κι αλλιώς έρθει στο επίκεντρο της φετινής Eurovision για καθαρά πολιτικούς λόγους.
Tην Ουκρανία θα εκπροσωπούσε στον διαγωνισμό μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη, η τραγουδίστρια Alina Pash με το Tini Zabutykh Predkiv αλλά η συμμετοχή αποσύρθηκε τελικά μιας και η τραγουδίστρια εμφανίστηκε να έχει κάνει τουρ παράνομα στην Κριμαία το 2015.

Η ίδια πάντως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά όπως είναι πολίτης της Ουκρανίας, τηρεί τους νόμους και προσπαθεί να κάνει γνωστές τις παραδόσεις της Ουκρανίας σε όλους τον κόσμο.



«Είμαι καλλιτέχνης και όχι πολιτικός»!

Κατόπιν στον διαγωνισμό ανακοινώθηκε πως για την Ουκρανία θα τραγουδήσει το γκρουπ Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania.



Αντέδρασε η Σουηδική τηλεόραση στην ανακοίνωση της EBU

Πάντως η CEO της Σουηδικής Τηλεόρασης Hanna Stjärne, που είναι και η παραγωγός εταιρία του διαγωνισμού της Eurovision, είχε αντίθετη άποψη από αυτή τη χλιαρή δήλωση της EBU τονίζοντας πως ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού πρέπει να ξανασκεφτεί όλη τη δήλωσή του:

«Δηλώνω τη συμπάθειά μου προς την βασική ιδέα ότι η Eurovision είναι ένα μη πολιτικό γεγονός, αλλά η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή μετά την εισβολή της Ρωσίας και ξεπερνά σύνορα. Επικοινωνήσαμε με την EBU και ζητήσαμε την αλλαγή της πορείας πλεύσης της και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Υπάρχει παρελθόν απαγόρευσης της συμμετοχής χωρών; Φυσικά.

Και η Ουκρανία και η Ρωσία, η Γεωργία αλλά και η Λευκορωσία έχουν βρεθεί εκτός διαγωνισμού για πολιτικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ισπανίδα... Ελένη Φουρέιρα σε λίγες ώρες έγινε το φαβορί της Eurovision

Eurovision 2022: Έγινε η αποκάλυψη για τις 41 χώρες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό (video)

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης