Ο Leonardo DiCaprio κάνει έκκληση μέσω Instagram για τη διάσωση του παπαγάλου «swift»

Τσακιρίδου Χριστίνα
Invision

Ο Leonardo DiCaprio είναι ο πιο ευαισθητοποιημένος celebrity σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα. Η έκκληση του ηθοποιού.

Πολλοί τον αποκαλούν «Mr Planet» και όχι άδικα αφού τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει τον ελεύθερό του χρόνο στην ενημέρωση -δράση περιβαλλοντολογικών ζητημάτων.

O Leonardo DiCaprio έχει προσφέρει τεράστια χρηματικά ποσά για τη διάσωση του πλανήτη. O 49χρονος είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένος για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και το δείχνει έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο διάσημος ηθοποιός συμβάλλει με κάθε τρόπο στη διάσωση του περιβάλλοντος και μέσα από τα social media παρακινεί ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους του.

H δημόσια έκκληση του Leonardo DiCaprio

Πριν από μερικές ώρες ο DiCaprio έκανε μια νέα ανάρτηση στο Instagram και ζήτησε να σταματήσει η υλοτομία αυτοφυών δέντρων στα δάση της Αυστραλίας, για να προστατευθεί ο βιότοπος του απειλούμενου με εξαφάνιση παπαγάλου «swift».

Ο σταρ της μεγάλης οθόνης τόνισε στους 62 εκατομμύρια followers του τη δυσμενή θέση που βρίσκεται το συγκεκριμένο είδος πουλιού. Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο ηθοποιός οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόλις 750 παπαγάλοι «swift» παραμένουν στη φύση.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα αποτρέψει νέες εξαφανίσεις. Οι οικολόγοι συνεχίζουν να τους ενθαρρύνουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για μηδενική εξαφάνιση», έγραψε στην ανάρτησή του ο DiCaprio.

Και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τον παπαγάλο swift, και εκατοντάδες άλλα απειλούμενα είδη δασών της Αυστραλίας, είναι να τερματιστεί η υλοτομία των γηγενών δασών σε όλη την Αυστραλία και την Τασμανία».

Ο Leonardo DiCaprio έχει δημιουργήσει τον οργανισμό «the Leonardo DiCaprio Foundation», που συγκεντρώνει χρήματα για τη διάσωση του πλανήτη και των πλασμάτων του. Για να κρατά σε εγρήγορση το ίδρυμά του, ο Χολυγουντιανός σταρ διοργανώνει events, όπως το the Leonardo DiCaprio Foundation Gala, το οποίο αυξάνει ακόμα περισσότερο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 2014, ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τον Leonardo DiCaprio ως αγγελιαφόρο ειρήνης λόγω της συμβολής τους στην προσπάθεια προώθησης της παγκόσμιας δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Πηγή κεντρικής: apimages.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης