Αντίο Whitney...

Αποχαιρετούμε μια πραγματική diva της μουσικής.

Την ώρα που γράφω το κείμενο αυτό η Νίκη δεν έχει διαβάσει ακόμα το sms μου. «Πέθανε η Whitney Houston» της γράφω. Όταν ξυπνήσει θα με πάρει τηλέφωνο με τρεμάμενη φωνή και θα μου πει δεν είναι αλήθεια. Θα της απαντήσω πως δυστυχώς είναι και εκεί θα «σπάσει». Φαντάζομαι πως έτσι αντέδρασαν και θα αντιδράσουν στην πληροφορία του θανάτου της όλοι αυτοί που αγαπούν τις μεγάλες γυναικείες φωνές, που πιστεύουν στο γεμάτο πάθος έρωτα στην πιο «drama queen» εκδοχή του, που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα συναισθήματα τους όταν ένα μεγάλο ταλέντο χάνεται.

Ενημερωτικά να σας πούμε πως η Whitney Houston έφυγε αιφνίδια από τη ζωή στο Beverly Hilton Hotel πριν λίγες ώρες από αδιευκρίνιστα αίτια, αλλά ποιος νοιάζεται για τις λεπτομέρειες όταν αυτό που έχει σημασία είναι πως μία σπουδαία καλλιτέχνις χάθηκε. Κάποιοι θα προλάβουν να πουν πως τα ναρκωτικά ήταν ο λόγος, αλλά η Whitney που χρόνια παλεύει με τον εθισμό της μετά από αλλεπάλληλες αποτοξινώσεις είχε καταφέρει, έλεγε η ίδια πολλές φορές στα media, να απαλλαγεί από ουσίες και κοίταζε στα 48 της το μέλλον της που τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Η Whitney Houston, όμως, κατάφερε τόσα πολλά στη ζωή της που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Πούλησε πάνω από 200 εκατομμύρια album παγκόσμια, είναι η γυναίκα με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία της μουσικής (σ.σ. 2 βραβεία EMMY, 6 βραβεία GRAMMY, 30 βραβεία Billboard, 22 βραβεία American Music και συνολιά 415 βραβεία μέχρι το 2010), η μόνη που πέτυχε επτά συνεχόμενα No. 1 Billboard Hot 100 hits και η μόνη που έχει τουλάχιστον ένα Grammy, Emmy, MTV Video Music Award, MTV Movie Award, People's Choice Award, and Billboard Music Award.

Η επιτυχία της Whitney στη μουσική ήταν σχεδόν μοιραία να έρθει δεδομένου ότι νονά της ήταν η θρυλική Aretha Franklin και ξαδέρφες της η Dionne και η Dee Dee Warwick, όλες εμβληματικές τραγουδίστριες της gospel μουσικής.

H Whitney, βέβαια, ως νεαρή έγχρωμη καλλονή ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και μάλιστα ήταν μία από τις πρώτες μαύρες γυναίκες που έγιναν εξώφυλλο στο teen περιοδικό "Seventeen". Με το τραγούδι ασχολήθηκε όταν τυχαία ένας scout της Arista records την είδε σε ένα club της Νέα Υόρκης να κάνει backing vocals σε συναυλία της μαμάς της που, Cissy Houston που ήταν τραγουδίστρια. Υπέγραψε στην δισκογραφική εταιρία το 1983 και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της το 1985. Οι κριτικοί της εποχής διθυραμβολογούσαν για τις φωνητικές δεξιότητες της νεαράς που έκανε αίσθηση για την ικανότητα της να «ακούγεται» στη ψυχή των ανθρώπων και όχι μόνο στα αφτιά τους.

Τα pop τραγούδια της έφεραν ξανά στη μόδα τη gospel μουσική και η Whitney έκανε το νο1 επιτυχία μετά την άλλη. Κορφή της καριέρας της το soundtrack της ταινίας «ο Σωματοφύλακας» του 1992 που περιέχει τα κλασικά «I will always love you» και «I have nothing». Μετά από αποχή μερικών χρόνων επέστρεψε με το soundtrack της ταινίας «The preacher's wife» και ένα χρόνο μετά το album «My love is your love» που έμελλε να πείσει τους θαυμαστές της ότι η Whitney έχει επιστρέψει για τα καλά, αλλά ο εθισμός της τελικά απασχόλησε περισσότερο τα επόμενά χρόνια από τη μουσική της.

Και όλα αυτά είναι στοιχεία και νούμερα για τη ζωή της Whitney Houston που δεν έχουν τόση αξία, γιατί το μεγαλύτερο κατόρθωμα της δεν καταγράφεται σε αριθμούς και λίστες. Η κυρία Houston κατάφερε να τραγουδήσει ένα από τα κομμάτια που κάθε γυναίκα και άντρας έχει αρθρώσει όταν κατακλύζεται από αγάπη και έρωτα. Ακόμα και οι πιο κυνικοί και σκληροί άνθρωποι δείχνουν ψήγματα συναισθημάτων στο άκουσμα του «I will always love you».

Ο θάνατος της Whitney είναι σαφώς ένα θλιβερό περιστατικό, αλλά με τόσα τραγούδια που άφησε πίσω της η mezzo soprano τραγουδίστρια δεν θα διαγραφεί ποτέ από τη μνήμη μας. Οι ρομαντικοί ας ακούσουν το «I have nothing» και οι αυτοί που δεν αντέχουν τα δάκρυα μπορούν να γιορτάσουν τη μνήμη της με το «I wanna dance with somebody». Θα σε θυμόμαστε για πάντα Whitney.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης