Η ιδιόρρυθμη ιστορία του πρίγκιπα Αλβέρτου και της πριγκίπισσας Charlene του Μονακό

Πατούλια Κατερίνα
Η ιδιόρρυθμη ιστορία του πρίγκιπα Αλβέρτου και της πριγκίπισσας Charlene του Μονακό

Η θλιμμένη πριγκίπισσα του Μονακό και τα σκάνδαλα του Αλβέρτου.

Δέκα χρόνια γάμου σε μια ιστορία αγάπης με πολλά ένοχα μυστικά. Αυτή είναι η περίεργη ιστορία του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της πριγκίπισσας Charlene, της θλιμμένης πριγκίπισσας που λίγο έλειψε να το σκάσει από τον παραμυθένιο της γάμο.

Η γνωριμία:

Η πρώτη γνωριμία του Αλβέρτου με τη Charlene λαμβάνει χώρα το 2000 σε έναν διαγωνισμό κολύμβησης. Η Charlene Wittstock είχε λίγο καιρό νωρίτερα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό στο Mare Nostrum λαμβάνει την πρώτη θέση στο ύπτιο στα 200 μέτρα.

2005 και ο Αλβέρτος αναγνωρίζει τον γιο του Αλέξανδρο:

Γνωστός πλέι μπόι τη δεκαετία του 90, ο Αλβέρτος εθεάθη με πολλά μοντέλα στην αγκαλιά του και στα πρώτα βήματα της σχέσης του με τη Charlene, αναγκάστηκε μετά από αγωγή να αναγνωρίσει τον γιο που προέκυψε μετά από σχέση με αεροσυνοδό της Air France.

Ηγέτης του Μονακό

Την ίδια χρονιά ο Αλβέρτος γίνεται ηγέτης του πριγκιπάτου του Μονακό μετά τον θάνατο του πατέρα του Ρενιέ του Τρίτου ο οποίος φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση

Η πρώτη κοινή εμφάνιση της Charlene με τον Αλβέρτο λαμβάνει χώρα στην τελετή των χειμερινών αγώνων του 2006. Εκείνη τη χρονιά η εντυπωσιακή 28χρονη Charlene μετακομίζει μόνιμα στο Μονακό, ο δεσμός του ζευγαριού επισημοποιείται και κάνουν επίσημες εμφανίσεις μαζί μέχρι και το 2011, όπου έδωσαν το παρόν ως αρραβωνιασμένοι στον γάμο του William με την Kate.

Το 2006, ο Αλβέρτος επιβεβαιώνει την ύπαρξη μια ακόμα κόρης εκτός γάμου, της Jazmin Grimaldi, μητέρα της οποίας ήταν η Tamara Rotolo, μια Αμερικανίδα που είχε κάνει μήνυση στον πρίγκιπα από το 1992.

Ο αρραβώνας του ζευγαριού του 2010:

Charlene και Αλβέρτος ανακοινώνουν τον αρραβώνα του στις 23 Ιουνίου 2010.

Ο γάμος και το παρασκήνιο:

Στο Μονακό λαμβάνουν χώρα πάντα δύο γάμοι. Πρώτα ο πολιτικός και ύστερα ο θρησκευτικός. Λίγο πριν τον γάμο, οι φήμες ήθελαν τη Charlene να κάνει πίσω κυρίως εξαιτίας των δύο παιδιών εκτός γάμου. Το θρησκευτικό μυστήριο έλαβε χώρα την 2η Ιουλίου του 2011 όπου η Charlene έλαμψε στο Armani νυφικό της με τα 4000 κρύσταλλα.

Οι οθόνες δείχνουν τη Charlene να κλαίει στον γάμο, από τον οποίο οι φήμες ήθελαν να έχει προσπαθήσει να αποδράσει με διαφυγή από το πριγκιπάτο, κάτι που δεν κατάφερε τελικά την τελευταία στιγμή.

Η ίδια υποστηρίζει σε συνέντευξή της μετά τον γάμο πως ήταν συναισθηματική φορτισμένη όπως όλες οι νύφες. Η θλίψη στο πρόσωπό της άλλα πράγματα μαρτυρούσε.

2014 και έρχονται τα δίδυμα

Μετά από τρία χρόνια γάμου, ο Αλβέρτος ανακοινώνει πως θα γίνει μπαμπάς και το ζευγάρι υποδέχεται τα δίδυμα παιδιά του στις 10 Δεκεμβρίου 2014. Η πριγκίπισσα Gabriella και ο πρίγκιπας Jacques είναι οι διάδοχοι του Μονακό και παρότι η κόρη του ζευγαριού γεννήθηκε πρώτη, ο νόμος του Μονακό ευνοεί την διαδοχή στον θρόνο του γιου του Αλβέρτου.

Κι εκεί που όλοι ησύχασαν έρχεται η χαριστική βολή. Δεκέμβριος του 2020 και μια γυναίκα από τη Βραζιλία διεκδικεί την πατρότητα για το παιδί της το οποίο υποστήριξε πως συνέλαβε όταν ο Αλβέρτος ήταν ήδη ζευγάρι με τη Charlene. Oι δικηγόροι του πριγκιπάτου ανέλαβαν δράση αλλά λίγο καιρό αργότερα η θλιμμένη πριγκίπισσα φιγουράρει το νέο πανκ λουκ της.

Το ταξίδι στη Νότιο Αφρική

Αρχές του 2021 και η Charlene ταξιδεύει στη Νότιο Αφρική για να προωθήσει φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Μια μόλυνση αναγκάζει την πριγκίπισσα να κάνει ένα χειρουργείο και έκτοτε της απαγορεύεται να πετάξει πίσω στο Μονακό.

Αρχές του 2021 και η Charlene ταξιδεύει στη Νότιο Αφρική για να προωθήσει φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Μια μόλυνση αναγκάζει την πριγκίπισσα να κάνει ένα χειρουργείο και έκτοτε της απαγορεύεται να πετάξει πίσω στο Μονακό.

Κι ενώ οι μήνες περνούν, η Charlene παραμένει μακριά από τα παιδιά της και τον Αλβέρτο, συνομιλούν με βιντεοκλήσεις και χάνει τη δέκατη επέτειο γάμου της με τον πρίγκιπα. Η Charlene, δείχνει εμφανώς καταβεβλημένη στις φωτογραφίες, παρότι η ίδια επιμένει πως θα γυρίσει στο Μονακό τον Οκτώβριο.

Τα δίδυμα και ο Αλβέρτος επισκέφτηκαν τη Charlene μετά τα σχόλια που έχουν γίνει αλλά οι φωτογραφίες δεν πείθουν πως όλα είναι καλά.

Μένει να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία της 43χρονης.