Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη από τον Σασμό στο Queen.gr: Πέρασα την τρελή φάση των Emo στα 15 μου!

Κατερίνα Μπούσιου
Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη από τον Σασμό στο Queen.gr: Πέρασα την τρελή φάση των Emo στα 15 μου!

Τη γνωρίσαμε ως Εστρέα στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης», της κάναμε σκληρή κριτική ως Θεοδοσία στις «Άγριες Μέλισσες». Τη συγχωρέσαμε βέβαια μετά τη συγκλονιστική σκηνή της δολοφονίας της που έκανε πάταγο στα social media. Φέτος την αγαπάμε ως γνήσια Κρητικοπούλα στον «Σασμό» του Alpha!

Τη γνωρίσαμε ως Εστρέα στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης», της κάναμε σκληρή κριτική ως Θεοδοσία στις «Άγριες Μέλισσες». Φέτος την αγαπάμε ως γνήσια (ερωτευμένη) Κρητικοπούλα στον «Σασμό» του Alpha...

Μεγάλωσε περικυκλωμένη από τέχνη. Ο μπαμπάς της είναι συνθέτης, η μητέρα της που έχασε στα 16 της χρόνια, αγαπούσε τον χορό και την προέτρεπε να γίνει μπαλαρίνα, η αδελφή της είναι σκηνογράφος, ο αδελφός της, Κωνσταντίνος, σπούδασε σκηνοθεσία. Στα 15 της έζησε την μόδα των Emo και την τρέλα της εφηβείας.

Από την Κατερίνα Μπούσιου

Η τύχη της έπαιξε πολλά παιχνίδια και τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως ευνοεί όσο ποτέ, το πείσμα και την δύναμή της. Την γνωρίσαμε ως Εστρέα στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης», της κάναμε σκληρή κριτική ως Θεοδοσία στις «Άγριες Μέλισσες». Τη συγχωρέσαμε, βέβαια, μετά τη συγκλονιστική σκηνή της δολοφονίας της που έκανε πάταγο στα social media. Φέτος την αγαπάμε ως γνήσια Κρητικοπούλα στον «Σασμό» του Alpha, που ζει έναν απαγορευμένο έρωτα μέσω μια βεντέτας. Ως Αργυρώ Βρουλάκη έχει να αντιμετωπίσει πολλά «όχι» και πολλά «πρέπει». Ως Χριστίνα ζει τον έρωτα στο πλευρό του σκηνοθέτη Θανάση Τότσικα ήρεμα και απλά.

Οι θαυμαστές σου, ζήτησαν στο twitter να μη σε ταλαιπωρήσουν ως ρόλο. Να μη τραβήξεις ως Αργυρώ τα δεινά που τράβηξες ως Θεοδοσία στις Άγριες Μέλισσες ή ως Ελπίδα στον Σιωπηλό δρόμο.

Γέλασα πολύ με αυτά που έγραφαν, ήταν πολύ πετυχημένα μερικά σχόλια. Ειδικά με την φράση που έλεγα συνέχεια στις Μέλισσες «πατέρα να σου βάλω να φας;»

Η αλήθεια είναι ότι δεν σε επιλέγουν για τους εύκολους ρόλους…

Δεν είναι όμως κάτι που επιδιώκω. Χαίρομαι όμως που αυτοί οι τρείς τελευταίοι μου ρόλοι είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που μου συνέβη! ‘Όπως και με το θέατρο και τον ρόλο της Αντιγόνης φέτος το καλοκαίρι.

Για τον ρόλο σου ως Αργυρώ, έκανες φέτος μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου. Είσαι των ριζικών αλλαγών ή το πας βήμα βήμα, όταν αποφασίζεις να αλλάξεις κάτι στην εμφάνισή σου;

Το χρώμα στα μαλλιά άρχισα να το αλλάζω από την εποχή των γυρισμάτων στον Σιωπηλό δρόμο. Παλιά δεν ήμουν πολύ υπέρ των ριζικών αλλαγών, αλλά τώρα δεν τις φοβάμαι. Στην εφηβεία μου έκανα βέβαια αρκετά extreme πράγματα. Πέρασα μια φάση στα 16 μου που είχα αλλάξει πέντε χρώματα στο κεφάλι μου! (γελάει)

Στιλιστικά πόσο extreme ήσουν τότε;

Εγώ ανήκω στην γενιά που περάσαμε την φάση των Emo, των ποζεράδων και ως έφηβη είχα επηρεαστεί και εγώ εμφανισιακά, πέρασα από αυτή την τρελή φάση στα 15 μου και άλλαζα συνέχεια στυλ. Αυτό κράτησε για δύο χρόνια όμως. Με την ευκαιρία να πω ότι είμαι 28 χρονών και όχι 33 που κάποιοι γράφουν στο Internet! (γελάει)

Οι γονείς σου δεν αντιδρούσαν τότε με τις τρέλες σου;

Όχι καθόλου. Έλεγαν «αν δεν τα κάνει τώρα, πότε θα τα κάνει;» Είχα πάντα την εμπιστοσύνη τους και την αποδοχή τους.

Ξέρω ότι ο μπαμπάς σου είναι μεγάλος υποστηρικτής σου σε ό τι και αν κάνεις.

Συζητάμε για όλα και ακούω τη γνώμη του. Πάντα δίνει το παρών στην ζωή μου. Για πολλούς μήνες πέρυσι και λόγω της πανδημίας, δεν κατάφερνα να τον δω για μεγάλο διάστημα, όπως και τα αδέλφια μου και τα ανίψια μου. Μου έλειψαν όλοι πάρα πολύ, αλλά θα επανορθώσω!

Με τον αδερφό της, Κωνσταντίνο

Είπες πρόσφατα ότι μερικά από τα γυρίσματα του τηλεοπτικού σου σπιτιού της οικογένειας Βρουλάκη, γίνονται στο πατρικό σου. Αισθάνθηκες περίεργα στο πρώτη σκηνή που έκανες περνώντας το κατώφλι του σπιτιού που μεγάλωσες;

Ήταν πάρα πολύ περίεργα! Ήταν υπέροχο που ένιωσα αρχικά την οικειότητα ότι βρίσκομαι στο χώρο μου μετά από καιρό. Αλλά στην συνέχεια, συγκινήθηκα πολύ, ειδικά σε αυτή την σκηνή που συμπωματικά και ως Αργυρώ, επέστρεφα στο πατρικό μου μετά από πολλά χρόνια!

Με τον Ορφέα Αυγουστίδη είχατε χημεία από την πρώτη στιγμή;

Στην αρχή δεν το καταλάβαινα, γιατί ήμουν πολύ αγχωμένη. Μετά όμως άρχισα σιγά σιγά να συνειδητοποιώ πως είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορώ να συνεννοηθώ πολύ καλά και να δουλέψουμε τόσο ωραία μαζί.

Εκείνος λόγω κρητικής καταγωγής καταλαβαίνει το θέμα της βεντέτας. Εσένα σου φαίνεται λίγο… ξένο όλο αυτό για την σημερινή εποχή;

Και όμως δεν είναι ξένο για εμένα. Πέρυσι είχαμε αντίστοιχα μια υπόθεση βεντέτας στα Ανώγεια που είδε το φώς της δημοσιότητας. Δυστυχώς είναι ακόμη επίκαιρο, είναι κάτι που αφορά την ελληνική κοινωνία όπως φυσικά αφορά και το θέμα του έρωτα.

Ως Αργυρώ και Αστέρης, θα καταφέρετε να κρατήσετε πολύ καιρό ακόμη τον δεσμό σας κρυφό από όλους;

Τα ψέματα δεν αντέχουν για πολύ, η αλήθεια βγαίνει τελικά στο φως! Αυτό μόνο θα σου πω! Θα είναι πολύ δύσκολο και για εμάς και για τις οικογένειές μας. To ερώτημα είναι: Θα νικήσει τελικά ο έρωτας; Και εμείς ακόμη δεν το γνωρίζουμε αυτό.

Όλοι στα social media περιμένουν το πώς θα αντιδράσει η μητέρα του Αστέρη, η Καλλιόπη Σταματάκη που υποδύεται η Μαρία Τζομπανάκη. Θα σας δούμε φαντάζομαι σε κοινές σκηνές μαζί…

Μελλοντικά ναι, βέβαια, θα μας δείτε μαζί! Το πώς θα μας δείτε δεν μπορώ να σου πω ακόμη. Είναι όλοι ένας και ένας οι ηθοποιοί στην σειρά, είναι υπέροχο να συνεργάζομαι μαζί τους. Είμαστε πολύ ωραία ομάδα.

Ως Χριστίνα θα το άντεχες να είσαι σε μια σχέση με τόσο προβλήματα να την εμποδίζουν;

Εγώ είμαι της άποψης ότι οι δυσκολίες ευνοούν τον έρωτα, τον αναζωπυρώνουν! Τα ζευγάρια που έχουν πάθος μεταξύ τους, συνήθως προκύπτουν από απαγορευμένες καταστάσεις. Δεν μου έχει τύχει αλλά θα μπορούσε να μου συμβεί. Δεν μου φαίνεται τρελό.

Στη δική σου περίπτωση από ό τι είδαμε από το φετινό καλοκαίρι, ζεις πιο normal συνθήκες. Έκανες με άνεση κάποιες δημόσιες εμφανίσεις με τον σύντροφό σου, Θανάση Τότσικα.

Δεν κρυφτήκαμε ποτέ με τον Θανάση. Πάντα κυκλοφορούσαμε δημόσια, απλά στα μέρη που πηγαίναμε δεν είχε τύχει να μας βρει κάποιος παπαράτσι. Το καλοκαίρι έτυχε απλά να μας δουν.

Βρεθήκατε και οι δύο στον γάμο της Δανάης Μιχαλάκη στην Σύρο. Πως ένιωσες;

Όταν είδα την Δανάη Μιχαλάκη ντυμένη νύφη έβαλα τα κλάματα! Είναι πολύ αγαπημένη μου φίλη και συγκινήθηκα πάρα πολύ. Ήταν η πρώτη φορά που παντρευόταν μια τόσο στενή μου φίλη. Συνηδειτοποίησα από τη άλλη, ότι έφτασα πια στην ηλικία που παντρεύονται οι φίλοι μου! (γελάει) Ήταν και μια καλή αφορμή, βέβαια, να βρεθώ και με τους ηθοποιούς από τις Άγριες Μέλισσες. Το περίμενα πώς και πώς αυτό το reunion!