Η Δανάη Παππά στο Queen.gr αποκαλύπτει τη ζωή της - Από τον Σασμό στην ταινία Karditsa Forever

Κατερίνα Μπούσιου
Η Δανάη Παππά στο Queen.gr αποκαλύπτει τη ζωή της - Από τον Σασμό στην ταινία Karditsa Forever

Τα παιδικά της χρόνια στην Εύβοια, η αγάπη για το χορό, το διάστημα που ήταν cheerleadear στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού, η νέα της ταινία Kαρδίτσα Forever, ο Σασμός και τα σχόλια που την κάνουν να γελά για το ρόλο της ως Θοδώρα αλλά και όλες οι εξελίξεις.

Τα παιδικά της χρόνια στην Εύβοια, η αγάπη για το χορό, το διάστημα που ήταν cheerleadear στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η νέα της ταινία Karditsa Forever, ο Σασμός, τα σχόλια που την κάνουν να γελά για το ρόλο της ως Θοδώρα αλλά και όλες οι εξελίξεις.

Την έχουμε αγαπήσει για τον αυθορμητισμό της, το μόνιμο χαμόγελό της και την αισιοδοξία της, έχουμε λατρέψει το... ταξιδιάρικο Instagram account της (@danouuz), αλλά φέτος μας νευριάζει λίγο με το ρόλο της ως Θοδώρα στο Σασμό που ταλαιπωρεί οποιοδήποτε αρσενικό βρει στο δρόμο της και τη χειραγώγηση που κάνει στο μικρότερο αδελφό της Μανόλη. Στην πρώτη της όμως ταινία στον κινηματογράφο στο ρόλο της ως Αλίκη, θα βρεθεί κάποιος που αυτή τη φορά θα ταλαιπωρήσει εκείνη. Η Δανάη Παππά πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Στράτου Μαρκίδη, «Karditsa Forever», η οποία κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες, δέκα χρόνια μετά την ταινία I love Καρδίτσα που είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία.

Aπό την Κατερίνα Μπούσιου

Είσαι έτοιμη για διάφορα… Καρδιτσιώτικα ευτράπελα στο χωριό Κάτω Μαγούλα, με τη νέα ταινία του Στράτου Μαρκίδη «Καρδίτσα Forever». Είσαι το κορίτσι του Τάσου (Θανάσης Βισκαδουράκης) ο οποίος ωστόσο δεν σου είναι πιστός. Πώς θα το αντιμετωπίσεις;

Αχ, αυτός ο Τάσος! Στην Αλίκη που υποδύομαι, φαίνεται να της αρέσει ο Τάσος, όμως εκείνος δεν είναι ξεκάθαρος μαζί της και όλο το χωριό ξέρει για το πόσο «παιχνιδιάρης» είναι με τις κοπέλες. Θα συμβούν διάφορα μεταξύ μας, όπως συμβαίνει και σε όλο το χωριό.

Πιστεύεις ότι σου… πάει ο κινηματογράφος; Το αγαπάς το σινεμά;

Περάσαμε πολύ ωραία στα γυρίσματα, γελάσαμε πολύ και ανυπομονώ να δω το αποτέλεσμα στην μεγάλη οθόνη. Είναι η πρώτη μου απόπειρα στον κινηματογράφο, ελπίζω να μου «πηγαίνει». (γέλια) Σίγουρα αγαπάω το σινεμά και πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τον ελληνικό κινηματογράφο και τις ελληνικές παραγωγές.

Επειδή μιλάμε για μια κωμωδία και μάλιστα με ηθοποιούς που έχουν ως προσωπικότητες πολύ ανεπτυγμένο χιούμορ, πώς… άντεξες στα γυρίσματα; Έγινε κάποιο ευτράπελο;

Είχαμε πολλά γυρίσματα με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, τον Λευτέρη Ελευθέριου και τον Θανάση Βισκαδουράκη και δεν ήταν καθόλου εύκολο να παραμείνω ήρεμη και να μη γελάσω. Θυμάμαι πως στην τελευταία σκηνή της ταινίας -δεν θα σου αποκαλύψω όμως τι γίνεται για κρατήσουμε και λίγο το σασπένς- κάναμε πάρα πολλές λήψεις για να καταφέρουμε να είμαστε σοβαροί! Είναι πολύ ευχάριστο να υπάρχει καλό κλίμα στα γυρίσματα γιατί έτσι γυρνάς σπίτι ξεκούραστη.

Βλέποντας την πορεία σου τα τελευταία χρόνια με τις πολύ καλές δουλειές που έχεις κάνει και στην τηλεόραση, αισθάνεσαι τυχερή για όσα έχεις καταφέρει; Έχεις το άγχος της αυριανής μέρας; Αυτό που λέμε... και μετά τι θα κάνω;

Μακάρι το ένστικτο μου να με βγάζει κάθε φορά ασπροπρόσωπη. Είμαι σίγουρα τυχερή και νιώθω ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω σε καλές παραγωγές. Και ξέρεις κάτι; Ό,τι και αν φέρει η αυριανή μέρα, ξέρω πως θα καταφέρω να βρω τον τρόπο να αντεπεξέλθω.

Διάβασα σε ένα τοπικό site της Εύβοιας (οι οποίοι σε καμάρωναν για την δουλειά σου) ότι κατάγεσαι από την Καμαρίτσα. Είσαι παιδί που μεγάλωσες τα καλοκαίρια στην επαρχία με τον παππού και τη γιαγιά;

Την Καμαρίτσα την αγαπώ πολύ. Πηγαίναμε πολύ συχνά με τους δικούς μου στο χωριό -η γιαγιά και ο παππούς μένουν στην Αθήνα- όποτε κάθε Πάσχα και καλοκαίρι βρισκόμασταν στην Εύβοια και περνούσαμε χρόνο όλοι μαζί οικογενειακά. Ακόμη μου αρέσει να πηγαίνω, έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Καταρχάς βολεύει πολύ ως απόσταση γιατί είναι μόνο 1,5 ώρα από την Αθήνα και είναι το κατάλληλο μέρος για χαλάρωση και αποτοξίνωση από την καθημερινότητα.

«Μου άρεσε πολύ να είμαι στο γήπεδο. Είναι μια εμπειρία την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Με την αγάπη που έχεις για το χορό, μικρή ονειρευόσουν ότι αυτό θα είναι το κύριο επάγγελμά σου; Τι άλλο σου είχε περάσει από το μυαλό να γίνεις;

Ο χορός ήρθε στην ζωή μου σχετικά αργά. Βέβαια από τη στιγμή που τον ανακάλυψα, δεν ήθελα να κάνω τίποτα άλλο. Όμως, πριν από αυτό σκεφτόμουν διάφορα. Σε κάποια φάση όταν ήμουν μικρή, ήθελα να γίνω αρχιτέκτονας και προσπαθούσα να σχεδιάσω διάφορα σπίτια από τη γειτονιά μας. Αργότερα, όμως, ανακάλυψα πως το να είσαι αρχιτέκτονας δεν σημαίνει απλά να ζωγραφίζεις σπίτια, αλλά θέλει πολύ διάβασμα και δεν ήμουν διατεθειμένη για αυτό! (γέλια)

Ως cheerleader για ένα μικρό διάστημα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, έζησες την αγάπη και το θαυμασμό των φιλάθλων;

Πόσο μου άρεσε να είμαι στο γήπεδο! Οι φωνές, τα συνθήματα, όλα ήταν υπέροχα! Οι φίλαθλοι βέβαια δεν ήταν εκεί για τις μαζορέτες, αλλά για τους παίκτες και τον αγώνα, όποτε δεν έχω κάποια σημαντική ιστορία να μοιραστώ. Όμως, το να βλέπω τους Ευρωπαϊκούς αγώνες από μέσα από το γήπεδο είναι μια εμπειρία την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ!

«Η Θοδώρα μπορεί να είναι κακομαθημένη, αλλά θα έχει κάποιες συναισθηματικές διακυμάνσεις τις οποίες δεν θα τις περιμένουμε»

Σε άκουσα να δηλώνεις, πως σε ιντριγκάρισε αμέσως ο ρόλος της Θοδώρας στο Σασμό όταν διάβασες το βιβλίο. Συνήθως αυτοί οι ρόλοι είναι οι λεγόμενοι… αντιπαθητικοί προς το κοινό.

Ήθελα από την αρχή τον ρόλο της Θοδώρας. Διαβάζοντας το βιβλίο σκέφτηκα ότι αυτή την ηρωίδα θα ήθελα να υποδυθώ και όταν μου έγινε η πρόταση από την παραγωγή, είπα σχεδόν κατευθείαν το ναι! Ήθελα να κάνω έναν διαφορετικό ρόλο από ό,τι έχω κάνει μέχρι στιγμής και τελείως κόντρα από τον πραγματικό μου χαρακτήρα. Συνήθως έπαιζα το «θύμα» ή την αφελή. Τώρα όσοι με σταματούν στο δρόμο μου λένε συνήθως «Σε αντιπαθούμε πολύ ως Θοδώρα αλλά σε αγαπάμε πολύ ως Δανάη» (γέλια)

Θα έχει κάποια ρωγμή ευαισθησίας η Θοδώρα; Τη βλέπουμε να είναι πολύ σκληρή και με το Μανόλη αλλά και με τον Πέτρο.

Μπορεί να βλέπουμε την Θοδώρα μέχρι στιγμής ως μια κακομαθημένη και πολύ πιεστική κοπέλα, όμως σαν χαρακτήρας θα έχει κάποιες συναισθηματικές διακυμάνσεις τις οποίες δεν θα τις περιμένουμε.

Αυτό θα γίνει μετά τον θάνατο του Πέτρου;

Γνωρίζω μόνο να σου πω για τα επεισόδια που έχουμε ήδη γυρίσει, δεν ξέρουμε εμείς οι ηθοποιοί πολλά πράγματα από όσα γράφονται για αυτό δεν μπορώ να είμαι σαφής στην απάντησή μου. Αλλά νομίζω ότι η Θοδώρα θα επηρεαστεί από διάφορα που θα γίνουν στη ζωή της. Η σειρά σε σχέση με το βιβλίο έχει αρκετές αλλαγές όπως έχετε δει.

Πώς αντιδράς με τα σχόλια στο Twitter; Είσαι το αγαπημένο πρόσωπο των χρηστών γιατί τους... νευριάζεις με όσα κάνεις ως ρόλος. Ποιο ήταν το πιο ευφάνταστο σχόλιο με το οποίο γέλασες;

Το να διαβάζω τα σχόλια στο Twitter, είναι η νέα αγαπημένη μου συνήθεια! Τρελαίνομαι με αυτά που γράφουν. Δεν ξέρω που τα βρίσκουν και πώς τα σκέφτονται αυτά, αλλά πραγματικά κάποια σχόλια είναι ευφυέστατα! Το αγαπημένο μου είναι όταν σχολιάζουν το πατίνι της Θοδώρας. Εδώ που τα λέμε είναι ένας χαρακτήρας από μόνος του αυτό το πατίνι, έτσι δεν είναι; (γέλια)

«Είμαι ακόμη πολύ μικρή σε ηλικία για να παντρευτώ»

Η τηλεοπτική προσωπική σου ζωή είναι πολύ... άστατη. Η σταθερότητα όμως που έχεις στην κανονική σου ζωή με τον εδώ και τρία χρόνια σύντροφό σου Λάμπρο Λάζαρη, θα οδηγήσει ακόμη και σε μια επισημοποίηση, ενδεχομένως ένα γάμο;

Δεν ξέρω γιατί αλλά τον τελευταίο μήνα, όλοι με ρωτάνε για το αν θα παντρευτώ! Θα σου πω όμως ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο της σχέσης μας και μέχρι στιγμής δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Μου αρέσει πολύ η ιδέα του να κάνω οικογένεια και θα ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω τη δική μου. Απλά νιώθω πως είμαι ακόμη κάπως μικρή σε ηλικία. (γέλια)

Ποια φράση χαρακτηρίζει αυτό που είσαι και τη χρησιμοποιείς συχνά;

Ποτέ να μην κάνεις σε κάποιον κάτι που δεν θα ήθελες να σου κάνει. Αυτό.


*Στην ταινία «Karditsa Forever» που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18/11 πρωταγωνιστούν οι: Θανάσης Βισκαδουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Σοφία Παυλίδου, Τάσος Γιαννόπουλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Τάσος Παλαντζίδης, Ευτυχία Φαναριώτη κ.α. Σε ρόλο guest θα δούμε και τον Παύλο Χαικάλη.