Η Μαρκέλλα Γιαννάτου πριν τις Άγριες Μέλισσες έρχεται στο Queen.gr! Μυστικά κι αποκαλύψεις της Ζωής

Κατερίνα Μπούσιου
Η Μαρκέλλα Γιαννάτου πριν τις Άγριες Μέλισσες έρχεται στο Queen.gr! Μυστικά κι αποκαλύψεις της Ζωής

Η Ζωή Μεγαρίτη θα είναι τηλεοπτικά μια ιδιαίτερη γυναίκα και η Μαρκέλλα Γιαννάτου δίνει την πρώτη της συνέντευξη λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα του τρίτου κύκλου της σειράς μιλώντας για την δική της ζωή.

Η ψυχολογία, η επτανησιακή καταγωγή, οι σπουδές στην Ιταλία, η πτυχιακή για το Big Brother, το θέατρο και οι κινηματογράφος, η μόδα, η διατροφή, ο έρωτας και η σχέση με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο για τον οποίο μιλά για πρώτη φορά.

Η ζωή της Μαρκέλλας Γιαννάτου είναι γεμάτη γλυκιές αντιφάσεις. Η μετακόμιση της ωστόσο στο Διαφάνι, ως η τηλεοπτική σύζυγός του Ακύλα Μεγαρίτη στις Άγριες Μέλισσες, κρύβει ιδιαιτερότητες και εκπλήξεις.

Από την Κατερίνα Μπούσιου

Η Ζωή θα είναι τηλεοπτικά μια ιδιαίτερη γυναίκα και η Μαρκέλλα Γιαννάτου δίνει την πρώτη της συνέντευξη λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα του τρίτου κύκλου της σειράς μιλώντας για την δική της ζωή. Μια εξομολόγηση που μπορεί να αφορά από τη συλλογή που κάνει από παιδί (και συνεχίζει μέχρι τώρα) με φιγούρες playmobil, μέχρι τη βαθιά γνώση που έχει στην ψυχολογία!

Έμαθα για εσένα είναι ότι είσαι μέλος του φόρουμ του Λακανικού πεδίου και η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό. Θέλεις να μας το εξηγήσεις;

Θα στο πω απλά χωρίς επιστημονικούς όρους. Ο Ζακ Λακάν υπήρξε Γάλλος ψυχίατρος ο οποίος εξέλιξε την μέθοδο του Φρόιντ στην ψυχανάλυση. Κάνω ψυχανάλυση τα τελευταία χρόνια και μπήκα σε αυτό το φόρουμ καθαρά για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου γύρω από την ψυχανάλυση.

Υπήρξε κάποια συγκεκριμένη αφορμή για να κάνεις ψυχανάλυση;

Είχα κρίσεις άγχους, όπως έχουμε νομίζω πια οι περισσότεροι στην εποχή μας -κυρίως εμείς οι γυναίκες- που κάποιες φορές συνοδεύονταν από δύσπνοιες.

Σε τι άλλο σε ωφέλησε;

Με βοήθησε στο να κάνω καλύτερο τον εαυτό μου και κυρίως στο να μάθω να ακούω πραγματικά και ουσιαστικά τους άλλους.

Έχω παρατηρήσει ότι ενώ σε προσωπικό επίπεδο έχεις μια τρομερή άνεση επικοινωνίας -με αρκετά στοιχεία αυθορμητισμού και λόγω κερκυραϊκής καταγωγής- όταν σε βλέπουμε δημόσια, είσαι πιο συγκρατημένη. Γιατί κρατάς αυτές τις άμυνες;

Στο δημόσιο λόγο μου είναι η αλήθεια ότι προσπαθώ να είμαι προσεκτική. Δεν έχω εκπαιδευτεί να το κάνω σωστά, γιατί ούτε πολιτικός είμαι, ούτε έχω κάποιον ατζέντη όπως έχουν οι ηθοποιοί στο εξωτερικό! (γελάει)

Κάτι ακόμα που μου έχει κάνει εντύπωση σε εσένα είναι ότι η πτυχιακή σου, όταν σπούδαζες στην Ιταλία, αφορούσε τα reality.

Και συγκεκριμένα το Big Brother! Το ανέλυσα κοινωνικά και συγκριτικά στις χώρες της Ευρώπης και επικεντρώθηκα στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Και μάλιστα ήταν το 2015, μια χρονιά που εδώ γινόταν χαμός με το Big Brother. Κάνοντας, λοιπόν, αυτή την ανάλυση ασχολήθηκα με πολλά πράγματα που είχαν κοινωνικές προεκτάσεις, όπως για παράδειγμα ότι εμείς προτιμούσαμε να έχουμε άντρα παρουσιαστή, δείχνοντας μια σοβαροφάνεια. Στην Ιταλία ήταν διαφορετικά τα πράγματα, προτιμούσαν όλων των ηλικιών τους παρουσιαστές, άντρες και γυναίκες, το αντιμετώπιζαν εντελώς διαφορετικά και πιο χαλαρά από ότι εμείς. Μη ξεχνάμε πως εκείνη την εποχή ακόμη και το Fame Story στα πλαίσια αυτής της σοβαροφάνειας το αποκαλούσαμε μουσική ακαδημία.

Η Ιταλική τηλεόραση έχει και άλλες διαφορές με την ελληνική;

Αρκετές. Στην Ιταλία σπουδάζεις για να γίνεις μόνο παρουσιαστής, αυτή η ειδικότητα είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό από το να είσαι δημοσιογράφος. Και επίσης το δικό τους star system είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφορά τους ηθοποιούς, τους τραγουδιστές, γενικότερα τους καλλιτέχνες και όχι μόνο τους ανθρώπους τηλεόρασης όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Αυτές τις σπουδές, τις έκανες με σκοπό να σε βοηθήσουν αργότερα και ως ηθοποιό, για να ασχοληθείς με την τηλεόραση;

Είχα τελειώσει τις σπουδές μου στην δραματική σχολή, αλλά ασχολήθηκα με το κομμάτι της τηλεόρασης, περισσότερο για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στο τμήμα Φιλοσοφίας που ήταν οι κύριες σπουδές μου. Και αφού είχα βοήθεια από τους γονείς μου αποφάσισα να συνεχίσω και σε άλλο πεδίο τις σπουδές μου.

Οι γονείς σου με τι ασχολούνται;

Είναι και οι δυο γιατροί. Χειρουργός γυναικολόγος ο πατέρας μου και παιδίατρος η μαμά μου.

Εσύ πως ξέφυγες από την οικογενειακή παράδοση;

Και εγώ για κάποια χρόνια έλεγα πως ήθελα να γίνω γιατρός, γιατί μου φαινόταν πιο οικείο το επάγγελμα. Αλλά αργότερα είδα πως με ενδιαφέρουν εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Να φανταστώ ότι σε θέματα πρόληψης και ιατρικών εξετάσεων είσαι προσεκτική;

Ναι, βέβαια είμαι πάρα πολύ συνεπής.

Και σε θέματα υγιεινής διατροφής;

Δυστυχώς με την διατροφή έχουμε κάποια... θεματάκια. Αν και τα τελευταία 15 χρόνια παίζω στα ίδια κιλά, ανάμεσα στα 53 με 57 κιλά. Όταν είμαι στα λιγότερα κιλά μου είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί τρώω ότι βρεθεί μπροστά μου. Μόλις όμως φτάσω στα 57, αρχίζω να μαζεύομαι.

Ποια είναι η πιο υγιεινή σου συνήθεια;

Μου αρέσει πάρα πολύ το ταχίνι με μέλι. Γενικά με το μέλι είμαι ασυγκράτητη!

Καρμικό μου ακούγεται και λόγω της φετινής συμμετοχής σου στην σειρά. Όταν σου έκαναν την πρόταση φέτος από τον ANT1 και την εταιρεία παραγωγής για τις Άγριες Μέλισσες, σκέφτηκες ότι εκτός από την ασφάλεια του να δουλέψεις με τον επί χρόνια σύντροφό σου και σκηνοθέτη της σειράς Λευτέρη Χαρίτο, έχεις αντίστοιχα και μια μεγάλη ευθύνη;

Είναι μια πολύ ωραία σειρά, είναι εξαιρετικός ο σκηνοθέτης, στην ομάδα υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί ηθοποιοί. Πολύ δύσκολο να πεις «όχι» σε μια τέτοια πρόταση.

Παρακολουθούσες από την πρώτη σεζόν την σειρά χωρίς να χάνεις επεισόδιο;

Τον πρώτο χρόνο όχι τόσο συχνά, γιατί έπαιζε λίγο πιο αργά και εγώ γενικά κοιμάμαι νωρίς το βράδυ. Το παρακολουθούσα όμως γενικά, ήξερε τι συνέβαινε στα επεισόδια.

Με την εμφάνισή σου ως Ζωή Μεγαρίτη, δηλαδή ως σύζυγος του νέου κακού του Διαφανίου του Ακύλα Μεγαρίτη, θα είσαι μια πιο βελτιωμένη έκδοση της Μυρσίνης Σεβαστού; Πολλοί κάνουν αυτή την σύγκριση.

Δεν νομίζω ότι μοιάζω στην Μυρσίνη. Πολλοί έχουν αυτή την άποψη, αλλά είμαι εντελώς διαφορετική.

(Άγριες Μέλισσες: Η Ζωή Μεγαρίτη φιλά τον Κωνσταντή - Το κοινό αντιδρά: Ζητά επανασύνδεση με Δρόσω!)

Οι πανούργοι Σεβαστοί μετακομίζουν στην Λάρισα και έρχεται η οικογένεια Μεγαρίτη που δεν είναι και τόσο...αγγελικά πλασμένη. Μοιάζεις στο χαρακτήρα με τον σύζυγό σου Ακύλα;

'Oχι η Ζωή δεν συμφωνεί με τα πιστεύω του συζύγου της, δεν υποστηρίζει την ιδεολογία του καθεστώτος, αλλά ζούμε στο 1967 και δεν μπορεί να βγει άνετα και να το δηλώσει πως είναι αντίθετη. Είναι μια δυναμική γυναίκα, αλλά σαφώς είναι καταπιεσμένη γιατί είναι σε ένα γάμο που δεν την ικανοποιεί. Είναι, όμως, μια πάρα πολύ καλή μάνα και τα παιδιά της είναι η προτεραιότητά της.

Φαντάζομαι θα είδες ότι στα social media ότι προκλήθηκε μια αναταραχή με το φιλί που δίνεις στο τρέιλερ της σειράς στον Κωσταντή. Οι θαυμαστές του τον θέλουν να είναι ζευγάρι με την Δρόσω και αντέδρασαν.

Τι να πω; Να τους ευχηθώ να γίνει αυτό που θέλουν! (γελάει) Ανάμεσα στην Ζωή και στον Κωσταντή δημιουργείται μια ωραία σχέση και δεν εννοώ ερωτική.

Ξέρω ότι αποφεύγεις πολλά χρόνια τώρα να μιλάς για την προσωπική σου ζωή. Και αν δεν ρωτούσαν πέρυσι τον Λευτέρη ο οποίος δήλωσε και ανοιχτά ότι είσαι η αγαπημένη του, δεν θα ξέραμε ότι είστε μαζί εδώ και 11 χρόνια. Εσύ παρόλα αυτά πάντα είσαι πολύ φειδωλή στο να δίνεις συνέχεια σε ότι αφορά την σχέση σας. Αναρωτιέμαι το γιατί.

Θα σου το εξηγήσω πώς το σκέφτομαι. Ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία. Μετά από 15 χρόνια σε αυτή την δουλειά άρχισα να διαβάζω ξαφνικά ότι είμαι η σύντροφος του Λευτέρη Χαρίτου. Καταλαβαίνεις ότι αυτά τα σχόλια δεν θα υπήρχαν στη αντίθετη περίπτωση. Δηλαδή αν εγώ ως γυναίκα ήμουν η σκηνοθέτης των Άγριων Μελισσών και ο Λευτέρης ήταν ηθοποιός. Τότε δύσκολα κάποιος θα ασχολούνταν και θα έγραφε πως εκείνος είναι ο σύντροφος της σκηνοθέτη. Δεν με ενοχλεί καθόλου να γράφουν για την σχέση μας, δεν με ενοχλεί καθόλου να μιλάει ο Λευτέρης για αυτή, δεν κρύβομαι, αλλά ο τρόπος που την προβάλουν είναι εκείνος που με ενοχλεί.

Επειδή έζησες στην Ιταλία που είναι και το κέντρο της μόδας, έμπαινες συχνά στον πειρασμό για shopping; Γενικά κάνεις τέτοιου είδους σπατάλες σε ρούχα και παπούτσια;

Σε ρούχα παπούτσια και τσάντες, κάνω σπατάλες, αλλά δεν είμαι από εκείνες που πηγαίνω επί τούτου για ψώνια. Μπορεί να βρεθώ για παράδειγμα κάπου για καφέ ή να πάω να αγοράσω φρούτα και αν έχει ένα μαγαζί με ρούχα δίπλα σίγουρα θα μπω να ψωνίσω. Δεν θα πάω σε μεγάλα εμπορικά κέντρα ή στην Ερμού για παράδειγμα. Φυσικά πάντα ψωνίζω όταν ταξιδεύω. Είτε πάω στην Δημητσάνα, είτε πάω στη Ρώμη θα βρω σίγουρα ένα μαγαζί να ψωνίσω ρούχα ή παπούτσια! (γελάει)

Σε είδαμε και λόγω του ρόλου σου να κάνεις αλλαγές στην εμφάνιση σου…

Ναι έκοψα τα μαλλιά μου. Παρόλο που στην ζωή μου δύσκολα κάνω αλλαγές, γιατί βαριέμαι πάρα πολύ το κομμωτήριο. Δεν μπορώ με τίποτε να καθίσω ακίνητη για 40 λεπτά! Και όταν πηγαίνω σινεμά, δυσκολεύομαι να καθίσω για τόση ώρα ακίνητη. Όταν βέβαια υπάρχει επαγγελματικός λόγος είμαι πιο άνετη στο να κάνω αλλαγές. Τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα!