Σπάνιες φωτογραφίες της Βασίλισσας Ελισάβετ στο φως της δημοσιότητας

Γωγώ Φούντα

Ένας θησαυρός καταχωνιασμένος σε μία σοφίτα!

Ανέκδοτες φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας είδαν το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζονται σε έκθεση από σήμερα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει οικογενειακές στιγμές των γαλαζοαίματων, οι οποίες απεικονίζουν το Βασιλιά Edward VIII και στο πλευρό του τη νεαρή τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανακαλύφθηκαν πέρυσι σε μία σοφίτα μετά τον μυστηριώδη θάνατο του φωτογράφου W. Jones. Η οικογένειά του ήρθε σε επαφή με τον βασιλικό φωτογράφο Ian Pelham-Turner ο οποίος στο παρελθόν είχε συμπεριλάβει σε έκθεσή του φωτογραφίες του οι οποίες και απεικόνιζαν τη βασιλική οικογένεια. Τα φωτογραφικά αυτά ντοκουμέντα εκτίθενται στο flagship store του Debenhams στην Oxford Street με αφορμή τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου, δηλαδή τη συμπλήρωση 60 χρόνων βασιλείας της Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τον Ian Pelham-Turner, η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι σπουδαία και συναρπαστική: « Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, συνειδητοποίησα ότι είχα μπροστά μου μία μακρά περίοδο από τη ζωή της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένης και της παιδικής της ηλικίας αλλά και τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της βασιλικής ιστορίας της Βρετανίας. Αυτό βέβαια που είναι πιο αξιοθαύμαστο απ' όλα είναι ότι ο W.Jones δεν έλαβε απολύτως καμία αναγνώριση όσο ζούσε ενώ είναι μυστήριο για όλους μας το πώς μπόρεσε να τραβήξει τόσες πόζες της βασίλισσας».

«Διάφορες φήμες λένε ότι ανήκε στο βασιλικό στρατό και η ιδιότητά του ως βασιλικός φωτογράφος ήταν απλά για κάλυψη. Την αλήθεια βέβαια δε θα την μάθουμε ποτέ. Το σημαντικό είναι ότι χάρις σε αυτόν τον άνθρωπο καταφέραμε να αποκτήσουμε αυτό το τόσο σπάνιο υλικό».

Διαβάστε επίσης: Η Kate Middleton και το φόρεμα «πλύνε- βάλε»

Πρίγκιπας Γουίλιαμ- Kate Middleton: Πώς πέρασαν την πρώτη επέτειο του γάμου τους;

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης