Κι όμως, αυτά τα 4 πράγματα οι εργαζόμενοι θεωρούν πιο σημαντικά από έναν καλό μισθό

Ποιοι είναι οι άλλοι σημαντικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την απόφασή τους; 

Την εργασία μας όλοι την έχουμε ανάγκη. Μακάρι να μπορούσαμε να δουλεύουμε μόνο από χόμπι (τι ώραία όμως που θα ήταν!). Όταν αποφασίζουμε να δεχτούμε μια θέση, οι λόγοι για τους οποίους το κάνουμε είναι πολλοί. Μπορεί κάποιος να σκέφτεται πως ο βασικός λόγος για να πούμε το «ναι» είναι μόνο ο μισθός όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται.

Σίγουρα ο πρώτος λόγος που μας έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι ο μισθός. Ναι, είναι ένα βασικό δέλεαρ για έναν εργαζόμενο οι χρηματικές απολαβές. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το ρητό «money talks» που χρησιμοποιείται κατά κόρον στον επαγγελματικό χώρο. Όλοι μας εξάλλου έχουμε λογαριασμούς να πληρώσουμε στο τέλος του μήνα και τα χρήματα είναι η μόνη «τροφή» τους.

Έρευνες όμως δείχνουν πως τα χρήματα δεν είναι ο μοναδικός λόγος που οι εργαζόμενοι υπολογίζουν σε μια δουλειά. Ποιοι είναι οι άλλοι σημαντικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την απόφασή τους; Δες τους εδώ…

1.Τοποθεσία.

Ακόμη κι αν κάποιος κερδίσει μια πολύ καλύτερη δουλειά, η απόσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασή του ώστε να την αποδεχτεί. Τι κι αν ο μισθός είναι καλύτερος; Αν χρειάζεται να δουλεύεις 8-10 ώρες καθημερινά και επιπλέον να χρειάζεσαι άλλες 2 ώρες από το σπίτι στην δουλειά, θα τρως όλη την ημέρα σου εκτός! Ενώ αντίθετα αν ο τόπος εργασίας σου είναι πολύ κοντά στο σπίτι σου, ακόμη κι ένας πιο χαμηλός μισθός θα σου έφερνε την ισορροπία.

2.Ένα καλό αφεντικό.

Ένα καλό αφεντικό μπορεί να κάνει τη διαφορά στο να χαίρεσαι τη δουλειά σου ή να την μισείς. Ένας καλός ηγέτης μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους εργαζόμενούς του. Μπορεί να τους κάνει πιο παραγωγικούς ή να τους μετατρέψει και κουρδιστά, βαριεστημένα στρατιωτάκια.

3.Σταθερότητα.

Η σιγουριά είναι πολύ σημαντικό κίνητρο για ένα εργαζόμενο. Πάρε παράδειγμα τον εαυτό σου: θα έλεγες ναι σε μια εταιριά που θα σου παρείχε σιγουριά και σταθερότητα αλλά θα σου εξασφάλιζε χαμηλότερο μισθό ή σε μια θέση με αβέβαιο μέλλον που όμως θα σου έδινε καλά χρήματα; Η αλήθεια είναι πως η εγγύηση σε διάρκεια εργασίας, είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα για όλους μας!

4.Ένα φιλικό περιβάλλον.

Η εργασία για μια εταιρεία που εκτιμά τους υπαλλήλους της, ενθαρρύνει τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα, κάτι που αποτελεί έναν καλό τρόπο για να τελειώνει ευτυχισμένα η ημέρα μας. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζουμε με τίποτα!



© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης