Πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα

#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.

ΥΛΙΚΑ

4 πορτοκάλια

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250ml. ηλιέλαιο

250γρ. ζάχαρη κρυσταλική

150γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1κ.σ. βανίλια εκχύλισμα

1κ.γ. ανθόνερο

100γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

4 αυγά

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1κ.γ. σόδα

Για το σιρόπι:

600γρ. ζάχαρη κρυσταλική

500γρ. νερό

1 ξυλάκι κανέλλα

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Διάβασε όλη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com