Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο και μαλακό ψητό καλαμπόκι!
Τα μυστικά για το πιο τέλειο ψητό καλαμπόκι!
Δύο πράγματα έχω να θυμάμαι από την γιαγιά μου την Χριστίνα όσον αφορά τις μυρωδιές και τα φαγητά της: η μπουγάτσα κέικ με τα μπαχάρια και τα ψητά της καλαμπόκια στον ξυλόφουρνο.
Για την μπουγάτσα θα έρθει συνταγή σύντομα, ενώ τα καλαμπόκια είναι τώρα στην καλύτερή τους φάση. Κι επειδή ο ξυλόφουρνος είναι δυσεύρετος, ας δοκιμάσουμε την σχάρα.
Η σχάρα θα πρέπει να έχει καεί επαρκώς για να βάλουμε πάνω τα καλαμπόκια. Μην πετάξεις εντελώς το εξωτερικό τους περίβλημα, το πράσινο, απλά ξεφορτώσου τις χρυσαφένιες φουντίτσες.
Έπειτα, λούσε το καλαμπόκι με μπαχαρικά που αγαπάς και βουτυράκι ή λαδάκι. Ξαναφέρε το πράσινο περίβλημα στο καλαμπόκι και ψήσε το με αυτό. Το καλαμπόκι δεν το αφήνουμε να ψήνεται και φεύγουμε. Θέλει φροντίδα, θέλει στο τέταρτο που θα το ψήσεις αγάπη και συχνό γύρισμα από όλες τις πλευρές.
Κι αφού ψηθεί, αφαιρείς και την φλούδα, το ψεκάζεις με νερό και αλατίζεις!
Eναλλακτικά, για ψητό καλαμπόκι στο φούρνο, κάνε κλικ παρακάτω