Στη συνταγή για αλμυρά pancakes με αυγό ένα υλικό στη ζύμη κάνει τη διαφορά

Τσακιρίδου Χριστίνα

Η πιο γευστική πρόταση για κάθε ώρα της ημέρας.

Τα pancakes είναι αναμφίβολα αγαπημένος «πειρασμός» μικρών και μεγάλων. Φτιάχνοντα εύκολα, με απλά υλικά που έχουμε συνήθως στην κουζίνα μας και συνδυάζονται άψογα τόσο με γλυκά και αλμυρά συστατικά.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε με σοκολάτα, μπανάνα ή φυστικοβούτυρο ωστόσο η αλμυρή εκδοχή τους είναι εξίσου νόστιμη και απολαυστική. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την πιο καλύτερη συνταγή για pancakes με παρμεζάνα και αυγό. Αξίζει να τη δοκιμάσεις και να την προσαρμόσεις στις γευστικές σου προτιμήσεις.

Ουσιαστικά για να φτιάξεις τα αλμυρά pancakes πρέπει να αφαιρέσεις ένα υλικό στη ζύμη και να προσθέσεις ένα άλλο.

Αφαιρούμε σίγουρα τη ζάχαρη από τη ζύμη και προσθέτουμε ένα αλμυρό τυρί, στην παρούσα συνταγή την παρμεζάνα.

Η παγοκύστη είναι το μυστικό που έψαχνες για τα τέλεια pancakes

Η πιο εύκολη συνταγή για αλμυρά pancakes

Υλικά: 1 μεγάλο αυγό
1 ¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού

Για το σερβίρισμα
2 αυγά τηγανητά ή ποσέ
ντοματίνια σε φέτες

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αυγό μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη σόδα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε παρμεζάνα, φρέσκο κρεμμύδι, θυμάρι και σκόρδο. Ανακατεύουμε αργά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Το αλείφουμε με λάδι και χρησιμοποιούμε ¼ φλιτζάνι από το κουρκούτι για να φτιάξουμε 1 τηγανίτα. Ψήνουμε τα pancakes μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πύργο και σερβίρουμε με αυγά, ντοματίνια και άλλα toppings της επιλογής μας.

Αν προσέχεις τη διατροφή σου μπορείς να δοκιμάσεις τη light εκδοχή των αλμυρών pancakes που ακολουθεί.

Light αλμυρά pancakes

Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
1 αβγό
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
70 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
70 γρ. γκούντα, light

Για το σερβίρισμα
ρόκα
ντοματίνια
ελαιόλαδο
θυμάρι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβγό, τα 50 γρ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τη γαλοπούλα και τα τυριά σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 1-2 λεπτά στη άκρη να δράσει η σόδα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε κενό μεταξύ των pancakes γιατί όσο ψήνονται απλώνουν. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια, ελαιόλαδο και θυμάρι.

Στο video που ακολουθεί θα σου λυθούν όλες οι τυχόν απορίες για την εκτέλεση της συνταγής.

Πηγή κεντρικής: spicedupmom

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης