Η Υβόννη Μπόσνιακ έφτιαξε muffins με blueberry και μας έδωσε τη συνταγή

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Υβόννη Μπόσνιακ έφτιαξε muffins με blueberry και μας έδωσε τη συνταγή

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά απλά υλικά και όρεξη για μαγειρική.

muffins γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και αποτελούν πρόταση για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σου αφου διαθέτει υπέροχη γεύση και υφή. Φτιάχνονται πολύ εύκολα στο σπίτι, με απλά υλικά που οι περισσότερες από εμάς έχουν ήδη στην κουζίνα τους.

Μικρά μυστικά για τα τέλεια muffins

1) Για να πετύχουμε τη σωστή σύσταση ζύμης δεν πρέπει να την δουλέψουμε για πολλή ώρα στο μίξερ, απλώς να χτυπήσουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.

2) Τα muffins χρειάζονται ειδική φόρμα ψησίματος την οποία πρέπει να βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε ώστε να μην κολλήσουν τα muffins στο ψήσιμο.

3) Για να είμαστε σίγουρες ότι τα muffins μας είναι έτοιμα, παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπάμε τη ζύμη όσο είναι ακόμη στο φούρνο. Αν βγει καθαρή, τότε τα muffins έχουν ψηθεί σωστά.

Η Υβόννη Μπόσνιακ φτιάχνει churros και μας αποκαλύπτει τη συνταγή (video)

H συνταγή για τα blueberry muffins της Υβόννης Μπόσνιακ

Η Υβόννη Μπόσνιακ λατρεύει την μαγειρική και μοιράζεται συχνά τις συνταγές της με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας το μοντέλο έφτιαξε αρκετά διαφορετικά πιάτα, το ψωμί της ωστόσο ήταν αυτό που ξεχώρισε και έγινε viral. Πριν λίγες ώρες η Υβόννη μπήκε ξανά στην κουζίνα με στόχο να φτιάξει λαχταριστά blueberry muffins. Για καλή μας τύχη, μοιράστηκε την συνταγή την οποία θα βρεις στις παρακάτω γραμμές.

Yλικά: 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1/2 κγ. Σόδα Μαγειρικής
Λίγο αλάτι

muffins2.jpg

2 αυγά
160 ml σπορέλαιο
60 ml γάλα
200 γραμμάρια γιαούρτι
120 γραμμάρια ζάχαρη

Στη gallery που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Σε φόρμες muffin βγάζει 12 cupcakes. Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com