Μεγάλο Σάββατο ετοιμάζουμε: Μαγειρίτσα με αυγολέμονο και ταχίνι
Στο φετινό πασχαλινό τραπέζι, η μαγειρίτσα σας θα πάρει τα περισσότερα credits- απλά ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή που μας δίνει ο chef Ανδρέας Λαγός.
Υλικά
Για τη μαγειρίτσα
1 συκωταριά νεαρού αρνιού
300γρ. έντερα νεαρού αρνιού
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
500γρ. ποικιλία μανιταριών, κομμένα σε φέτες
1 κιλό χορταρικά(σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες κλπ.)
2 καρότα, τριμμένα
1/2ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3κ.σ.δυόσμο ψιλοκομμένο
4.σ ρύζι γλασέ
Αλάτι-πιπέρι
150γρ. ελαιόλαδο
Ζωμό βοδινού ή από τα κόκκαλα αρνιού
Για το αυγολέμονο
2 κρόκους αυγών κατα προτίμιση βιολογικά
Χυμό από 2 λεμόνια
100γρ. γιαούρτι
3κ.σ ταχίνι
Αλάτι πιπέρι
Εφαρμογή
Για τη μαγειρίτσα
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τη βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με νερό, λίγο ξίδι και την αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
Συγχρόνως πλένουμε πολύ καλά τα έντερα μέσα έξω και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά, τα έντερα και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά, τη ψιλοκομμένη συκωταριά, το καρότο, τα μανιτάρια, τα χορταρικά χοντροκομμένα για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό(να φτάνει λίγο πάνω από την επιφάνεια των υλικών) και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30 λεπτά περίπου.
Τέλος προσθέτουμε το ρύζι επιπλέον ζωμό αν χρειάζεται, αναλόγωσ με το ποσο παχύρευστη θέλουμε να είναι και συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε τον άνηθο, το δυόσμο ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για το αυγολέμονο
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν ελαφρώς.
Λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε ξεκινάμε το αυγολέμονο. Αν έχουμε κάνει από νωρίς τη μαγειρίτσα την ξαναβάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράσει κατεβάζουμε από την φωτιά και αρχίζουμε να παίρνουμε κουταλιές από το ζουμί και το προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά ενώ χτυπάμε, συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τα αυγά να πάρουν τη σωστή θερμοκρασία και όλο μαζί το μείγμα το ρίχνουμε στην μαγειρίτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Εάν επιθυμούμε σε κάθε πιάτο βάζουμε και από μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι!
Καλό Πάσχα!
Who is Who
Ανήσυχος chef, ο Ανδρέας Λαγός πιστεύει πως υλικά αγνά, ποιοτικά και προσιτά μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι μοναδικό, δίνοντας την αληθινή διάσταση στην έννοια "gourmet". Εκτός από την παρουσία του σε γνωστά περιοδικά μαγειρικής και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, δημιούργησε ένα διαφορετικό "εστιατόριο" και ένα ιδιαίτερο "περιβάλλον σεμιναρίων" ονόματι NOMAD, που περιπλανιούνται και παραβρίσκονται σε διάφορα σπίτια: ο Ανδρέας και η ομάδα του, οι Co-NOMADs, προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους λάτρεις της γαστρονομίας, και δεν είναι παρά μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση στο private dining. «Με τον τρόπο αυτό ακολουθώ το πιάτο μου μέχρι το τραπέζι και επικοινωνώ με τους ανθρώπους που το απολαμβάνουν, ακούγοντας τις απόψεις και τα σχόλιά τους. Θεωρώ ότι το ωραιότερο κομπλιμέντο για έναν μάγειρα είναι να του λένε: «Το φαγητό σου μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια!» γράφει ο Ανδρέας στο site του, και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!
Μέχρι να επανέλθουμε με περισσότερα για την φιλοσοφία του Ανδρέα στην κουζίνα αλλά και πολύτιμα tips & tricks, μπορείτε να μπείτε στο site του και να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα κάνοντας κλικ εδώ www.andreaslagos.com.