Ροφός με αγκινάρες αυγολέμονο

Χορταστική, νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει θάλασσα με γη

Υλικά

800 γρ. ροφός (ή άλλο "παχύ" ψάρι), σε φιλέτα
2 κούπες νερό
8 μέτριες ή 4 μεγάλες φρέσκιες ή καταψυγμένες αγκινάρες
½ κρεμμύδι
½ καρότο
1 φύλλο δάφνης
κόκκοι μαύρο πιπέρι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κγ άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
χυμός από μισό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε καλά τα φιλέτα του ψαριού. Τα αλατοπιπερώνετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε για 10΄, 2 κούπες νερό , το μισό κρεμμύδι, το καρότο, το φύλλο δάφνης, λίγο αλάτι και τους κόκκους πιπεριού. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τις αγκινάρες, τα φιλέτα του ψαριού, τον άνηθο και το ζωμό που κρατήσατε. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10΄περίπου και το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Χτυπάτε τα αυγά σε μικρό μπλέντερ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και λίγο - λίγο μισό φλιτζάνι ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα .Συνεχίζετε το χτύπημα και όταν δέσει το αυγολέμονο, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό. Ανακινείτε την κατσαρόλα με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού. Προσοχή, δεν ανακατεύετε με κουτάλι για να μην διαλυθούν οι αγκινάρες και το ψάρι.

Βάζετε πάλι την κατσαρόλα πάνω σε σιγανή φωτιά για να ζεσταθεί και να δέσει η σάλτσα δίχως να βράσει.
Σερβίρετε το φαγητό στο πιάτο και το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης