Γιατί φέτος έχεις κάθε λόγο να τσικνίσεις κι εσύ αλά... βίγκαν

Δέσποινα Καμπούρη
Γιατί φέτος έχεις κάθε λόγο να τσικνίσεις κι εσύ αλά... βίγκαν

Κάποτε η Τσικνοπέμπτη ήταν η χειρότερή μου μέρα! Τώρα, όχι πια!

Σας έχω γράψει πολλές φορές για τις διατροφικές μου συνήθειες. Πλέον ξέρουν και οι πέτρες ότι δεν τρώω κρέας από παιδί. Πρέπει να ήμουν 6-7 χρόνων όταν είδα στην τηλεόραση μια σκηνή που με στοίχειωσε. Έκτοτε έκανα τη δική μου πρώιμη επανάσταση κι έγινα ο εφιάλτης των κρεατοφάγων αλλά και της μάνας μου που με κυνηγούσε με τις αμπούλες σιδήρου μέσα στο σπίτι...

Δε θα έλεγα ότι η ζωή μου περιορίστηκε δραματικά. Όμως το φοβερό είναι ότι μέχρι σήμερα όταν λέω ότι δεν τρώω κρέας από επιλογή με κοιτούν με μισό μάτι!

Και κάπως έτσι πορεύτηκα στη ζωή μου. Να είμαι πάντα ο σπασίκλας της παρέας στα εστιατόρια. Να πρέπει πάντα να ζητάω ξεχωριστό φαγητά στα τραπέζια που μας κάνουν ή να κουβαλάω πάντα το δικό μου φαγητό για να μη γίνομαι φορτική.

Αντιλαμβάνεστε βέβαια, ότι την Τσικνοπέμπτη που όλοι τρώνε τα ψητά τους και χαίρονται, εγώ κάθομαι σε μια γωνιά με τη σαλατούλα μου και καμία πατάτα τηγανιτή για το κέφι.

Φέτος όμως αποφάσισα να πάρω την τύχη και την … Hellmann’s στα χέρια μου! Τέλος στο φασισμό των κρεατοφάγων! Και οι Vegans έχουν ψυχή ρε γαμώτο!

Ακούστε με προσεκτικά φίλοι και συναγωνιστές μου! Φέτος αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή για τις πιο νόστιμες ξεροψημένες πατάτες φούρνου που θα κάνει vegan και μη καλεσμένους να γλείφουν τα δάχτυλά τους:

Υλικά:

5 πατάτες (μεγάλες)

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. κρόκος Κοζάνης

1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s απαλή

Για συνοδευτικό dip:

Κέτσαπ Hellmann’s

Vegan μαγιονέζα Hellmann’s

Καθάρισε 5 πατάτες μεγάλες. Κόψε τις σε μικρά κομματάκια (όσο πιο μικρές οι πατάτες, τόσο πιο νόστιμες και ξεροψημένες μπουκίτσες). Ρίξε αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο τριμμένο, δεντρολίβανο, μπόλικο χυμό λεμονιού, μια κουταλιά της σούπας κρόκο Κοζάνης, λίγη μουστάρδα και βύθισε τις πατατούλες σου σε λίγο νεράκι. Άσε τις πατάτες να ξεροψηθούν στους 180 βαθμούς στον φούρνο.

Βάλε σε ένα μπολάκι κέτσαπ, μαγιονέζα Mayo και απαλή μουστάρδα Hellmann’s και φτιάξε τέλειο dip για τις πατάτες σου!

Θα με θυμηθείς!

Ο αγώνας για μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη ξεκινά! Φέτος πάμε να το κάψουμε μαζί ψήνοντας και vegan. Γιατί ενωμένοι σημαίνει, ποτέ πεινασμένοι! Μπες στον αγώνα και πάρε ιδέες αλληλεγγύης στο www.hellmanns.gr.

Καλή Τσικνοπέμπτη Vegans μου!