Πώς να φτιάξεις τα πιο healthy frozen smoothies

Μαρία Λουϊζα Βούρου

Ποια ώρα είναι η καταλληλότερη για να πιείτε smoothie;


Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου!




Τι πιο ωραίο να απολαμβάνεις το καλοκαιράκι παρέα με ένα δροσιστικό smoothie bowl; Η πιο hot τάση στο wellness τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής και όχι μόνο! Ένας υπέροχος τρόπος να δροσιστείς αλλά και να κρατήσεις τη φόρμα σου! Πολλές φορές με ρωτάτε για τα smoothie που ανεβάζω πώς τα φτιάχνω!



Θα σας πω σήμερα τα μικρά μου tips για να τα φτιάχνετε γρήγορα και απλά και φυσικά υγιεινά!



Tip 1



Αγαπημένη μου συνήθεια είναι να πηγαίνω στη λαϊκή αγορά για να προμηθεύομαι φρέσκα φρούτα και λαχανικά που τα βρίσκω και σε καλές τιμές! Φυσικά πλέον πηγαίνω με μάσκα κ γάντια και οι πάγκοι έχουν αραιώσει αισθητά. Αγοράζω τα φρούτα και λαχανικά που θέλω όπως και τα αγαπημένα μου φυτά σε γλαστράκια όπως δυόσμος, μέντα, βασιλικός που τα χρησιμοποιώ στα detox ροφήματα μου.



Tip 2



Συμφέρει περισσότερο να έχετε γλαστράκια παρά να τα αγοράζετε έτοιμα συσκευασμένα γιατί καμία φορά χαλάνε πολύ γρήγορα αν δεν τα χρησιμοποιήσετε αμέσως. Επίσης τα γλαστράκια σας δίνουν και περισσότερη ποσότητα να χρησιμοποιήσετε από ό,τι τα συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ και είναι πιο οικονομικά. Λίγο πότισμα μόνο μέρα παρά μέρα.



Tip 3



Προετοιμάσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας για τα smoothie. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια, τοποθετήστε τα έπειτα σε σακουλάκια με ειδικό zip και βάλτε τα στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε πάντα έτοιμα παγωμένα φρούτα για τα smoothie σας.





Extra tip: Τα φρούτα και τα λαχανικά που βλέπετε ότι έχουν παραωριμάσει και μπορεί σε λίγες μέρες να μην τρώγονται μην τα πετάτε βάλτε τα κατευθείαν στην κατάψυξη. Έτσι δε θα αχρηστευτούν και θα μπορέσετε να τα βάλετε στους χυμούς σας και στα smoothie bowl.



Tip 4



Προσέξτε την αναλογία στα smoothie σας. Συνήθως χρησιμοποιούμε 2 ειδών φρούτα και 1 λαχανικό. Αν βάλετε παραπάνω λαχανικά ίσως χρειαστεί να βάλετε λίγη ποσότητα παραπάνω από κάποιο φρούτα πιο γλυκό όπως η μπανάνα. Ανάλογα με το πόσο «σφιχτό» η αραιό θέλετε το smoothie σας προσθέστε το γάλα της επιλογής σας!



Tip 5



Όταν βαζουμε διαφόρων ειδών σκόνες πχ πρωτεΐνη, σπιρουλίνα, açai berry κλπ προσέχουμε την ποσότητα. Ειδικά σε σκόνες που έχουν έντονη γεύση οπως η σπιρουλίνα βαζουμε στο κουταλάκι του γλυκού συνήθως κοφτό. Στις πρωτεΐνες βαζουμε παραπάνω ( 1-2 κουταλιές σουπας ή αν υπάρχει το ειδικό scoop).





Tip 6



Προτιμήστε να τα καταναλώνετε πρωινές ώρες ή μεσημέρι. Αποφύγετε μετά τις 6 το απόγευμα εκτός αν έχετε σκοπό να γυμναστείτε. Καθώς περιέχουν φρουκτόζη λόγω των φρούτων ή σε κάποιες περιπτώσεις αν έχετε βάλει και γλυκαντική ουσία αυξάνεται η πιθανότητα να μην προλάβετε να κάψετε τις θερμίδες τους. Φυσικά από το να μείνετε με άδειο στομάχι και να πεινάτε μπορεί να τα καταναλώσετε.



Ελπίζω να σας βοήθησα με τα tips μου και να ξεκινήσετε να φτιάχνετε και εσείς υπέροχα υγιεινά και δυναμωτικά smoothie!



Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog

Fit your life the easy way






ΥΓ. Περιμένω τα μηνύματα σας στο προφίλ μου στο Instagram: maria_louiza_real και Facebook : Maria Louiza Vourou



© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης