Stop The Press! O oίκος Dior θα παρουσιάσει την επόμενη Cruise Collection 2022 στην Αθήνα

Διονυσία Καλαποθαράκου

To event είναι προγραμματισμένο να γίνει εδώ στις 17 Ιουνίου.

Εβδομήντα χρόνια πριν ο οίκος Dior είχε φωτογραφίσει τα μοντέλα του, τα οποία είχαν ποζάρει στο φακό του Jean-Pierre Pedrazzini, μπροστά στον Παρθενώνα για το γαλλικό περιοδικό Paris Match. Σήμερα, με μία λιτή ανακοίνωση, ένας από τους πιο εμβληματικούς και ιστορικούς οίκους μόδας μας έκανε γνωστό ότι επιστρέφει στη χώρα μας και θα πραγματοποιήσει την επίδειξη για τη συλλογή του Cruise 2022 στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα εν μέσω πανδημίας.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου», δήλωσε η Maria Grazia Chiuri, η Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Christian Dior. «Ως κάποια που έχει γεννηθεί στη Ρώμη, για έμενα η Ελλάδα είναι ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές της. Από τη μυθολογία στην «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τη δεξιοτεχνία των σύγχρονων δημιουργών, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν ονειρικό προορισμό και με αυτήν τη διοργάνωση ενός fashion show θα γιορτάσουμε τη μαγεία που προκύπτει από την αλληλεπίδραση των πολιτισμών.

H φωτογράφιση του Dior πριν από 70 χρόνια στην Ακρόπολη
«Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας με τόσο σπουδαία ομορφιά. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, από χορό έως σχέδιο, θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να εντάξω στη συλλογή μου και τη δουλειά Ελλήνων δημιουργών», πρόσθεσε η Chiuri στη δήλωσή της.

Κάτι παρόμοιο είχε κάνει η Creative Director του γαλλικού fashion house και με προηγούμενες Cruise συλλογές της που παρουσίασε στο Lecce της Ιταλίας και στο Marrakech του Μαρόκου, εντάσσοντας τοπικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά στα ρούχα και στα σχέδια της. Ένα fashion event που έρχεται τη χρονιά που η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της για ανεξαρτησία και σηματοδοτεί μία συνολική αλλαγή και μία εκ βάθρων αναγέννηση σε όλους τους τομείς… και στης μόδας και στου πολιτισμού!
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 μικρές τσάντες κατάλληλες για άνοιξη και καλοκαίρι

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης