Όταν ένα video στο YouTube αρκεί για να σε κάνει να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα στο στυλ σου…

Διονυσία Καλαποθαράκου

Το «'ΑLE Inspirations με την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη» είναι το video μόδας που πρέπει να δεις αν θες να αλλάξεις τον τρόπο που ντύνεσαι, φυσικά προς το καλύτερο.

«Μην φοράς καρό με floral», «μην βάζεις τα biker μποτάκια σου με corporate παντελόνια», «μην κάνεις layering με δύο εμπριμέ μοτίβα»… η μόδα είναι γεμάτη απαγορεύσεις που ακόμα και αν θεωρείς ότι ξέρεις πώς να τις ξεπεράσεις, τη στιγμή που είναι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να σπάσεις τα ενδυματολογικά taboo, διστάζεις. Τουλάχιστον έτσι ένιωθα εγώ μέχρι πριν από λίγες μέρες που πάτησα το play και είδα μονορούφι και τα οκτώ λεπτά του video που γύρισε η style expert, Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, σε συνεργασία με τα ‘ΑLE. Το πρώτο «ενδυματολογικό μάθημα» της σεζόν, από τα «’ΑLE Inspirations by Alexandra Katsaiti», ήταν ό,τι πιο διαφωτιστικό έχω δει το τελευταίο διάστημα. Απελευθέρωσε τη φαντασία μου και μέσα από 4-5 πολύ χρηστικά και εύκολα styling tips που ανέλυσε με έκανε να νικήσω τους φόβους μου και να ξεκινήσω να ντύνομαι «διαφορετικά», πιο μοναδικά και σίγουρα πολύ fashionable.

Mύθοι που καταρρίφθηκαν στο μυαλό μου part #1
Tα floral με τα καρό prints μπορούν να συνδυαστούν άψογα αρκεί να κινούνται σε παρεμφερή, χρωματική παλέτα. Το mix printed look δεν είναι αποτρεπτικό αν θες να είσαι κομψή, το ακριβώς αντίθετο! Σε βοηθάει να δημιουργήσεις τη δική σου στυλιστική ταυτότητα. Δεν ήξερε από μόδα η Anna Wintour που φορούσε δύο ξεχωριστά μοτίβα μαζί; Ένα liberty floral και ένα με έντονες γεωμετρίες… ρητορική ήταν η ερώτηση.




Μύθοι που καταρρίφθηκαν στο μυαλό μου part #2
Δεν υπάρχουν στεγανά στο τι παπούτσια μπορείς να συνδυάσεις με λίγο πιο «επίσημα» ρούχα. Η Αλεξάνδρα φόρεσε το καρό, ‘ALE πανταλόνι της με δερμάτινα biker boots και ήταν ό,τι πιο cool έχουμε δει τελευταία. Μην αυτοπεριορίζεσαι και μην βάζεις ταμπέλες ανάμεσα στα ρούχα. Στην εποχή της πολυμορφικότητας και της ρευστότητας των τάσεων δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» ρούχα, υπάρχουν μόνο καλοί και κακοί στυλιστικοί συνδυασμοί.
Μύθοι που καταρρίφθηκαν στο μυαλό μου part #3
To layering μπορεί να γίνει ένα πολύ θηλυκό «όπλο» στην ενδυματολογική μας «φαρέτρα». Φόρεσε ένα λεπτό ζιβάγκο μέσα από το πουλόβερ, το φούτερ, το πουκάμισο και το wrap top σου και αυτομάτως θα νιώσεις ιέρεια του street style, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για εξτρά πόντους στη σιλουέτα σου όπως έκανα εγώ μέχρι τώρα. Τα ρούχα κολακεύουν τις καμπύλες αρκεί να ξέρεις πως να συνδυάσεις τις υφές και τις γραμμές τους και η Αλεξάνδρα μας έδειξε το πώς.


Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα, λοιπόν, από το παραπάνω video; Όσο καλά και να γνωρίζεις κάποιους κανόνες, όσο σωστά και αν έχεις μάθει να ακολουθείς συγκεκριμένες νόρμες στον τρόπο που ντύνεσαι, πάντα υπάρχει «κάποιος που ξέρει καλύτερα» για να σε απελευθερώσει. Για να σπάσει τα στεγανά που μόνη σου έχεις βάλει στη φαντασία και στο στυλ σου και να σε κάνει να ξεδιπλώσεις τον πιο chic και μοναδικό εαυτό σου, εύκολα και απλά. Ευχαριστούμε «’ALE Inspirations» και Αλεξάνδρα Κατσαΐτη που ήσουν αυτός ο «κάποιος» για εμάς…. Μείνε συντονισμένη για περισσότερα μαθήματα μόδας και πολύ χρήσιμων styling tips για να ντύνεσαι #likeapro εύκολα και απλά!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης