‘ΑLE Inspirations με την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: 5 styling tips που έμαθα βλέποντας το video

Διονυσία Καλαποθαράκου
‘ΑLE Inspirations με την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: 5 styling tips που έμαθα βλέποντας το video

Kαι ανυπομονώ να τα εφαρμόσω στις καθημερινές μου εμφανίσεις!

2
3

Ο Jean-Jacques Rousseau είχε πει πως «η αληθινή εκπαίδευση συνίσταται λιγότερο σε διδαχές και περισσότερο σε ασκήσεις». Και πριν αρχίζεις να αναρωτιέσαι ποια εφαρμογή μπορεί να έχει η ρήση ενός Ελβετού φιλοσόφου του 18ου αιώνα στην καθημερινότητα και στη ζωή μας, σε προλαβαίνω και σου λέω πώς όσο περισσότερο μεγαλώνουμε τόσο πιο σημαντικό είναι να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας, να αναθεωρούμε πράγματα που παίρναμε σαν δεδομένα και να δοκιμάζουμε στην πράξη -όχι μόνο στη θεωρία- ό,τι νέο δούμε και διαβάσουμε. Αυτό ισχύει από την πνευματική καλλιέργεια, τη μαγειρική, την εργασιακή μας κουλτούρα, μέχρι και τη μόδα.

Αυτά σκεφτόμουν όταν πάτησα το play στο νέο video που έκανε η style expert, Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, σε συνεργασία με την ‘ALE, πως μπορεί να γνωρίζω τους βασικούς ενδυματολογικούς κανόνες αλλά πάντα υπάρχουν styling tips και «μαθήματα μόδας» που μπορώ να πάρω. Η σκέψη μου αποδείχθηκε πολύ σωστή, σχεδόν προφητική σαν τα λόγια του Rousseau και βλέποντας την Αλεξάνδρα να εναλλάσσει τα πιο hot νέα ρούχα και αξεσουάρ από τη συλλογή ‘ALE F/W 2020-21 κατάλαβα πως η μόδα είναι λίγο σαν τη ζωή, αν δε δοκιμάσεις κάτι δεν μπορείς να πεις ότι το «κατέχεις».

Η ευκολία με την οποία η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη σε αυτό το «'ΑLE Inspirations μάθημα» κάνει layering, συνδυάζει αρμονικά δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους μοτίβα, φοράει το ίδιο trench coat πρωί και βράδυ και κρατάει μία cross-body δερμάτινη τσάντα με τον πιο chic τρόπο, με έκανε να πιάσω στυλό και χαρτί (κυριολεκτικά!) και να αρχίσω να σημειώνω όλα τα νέα styling tips που έμαθα και ανυπομονώ να υιοθετήσω στα every day looks μου. Αν διψάς και εσύ για μάθηση και πρωτοποριακό στυλ δεν έχεις παρά να τα διαβάσεις παρακάτω και να γίνεις η νέα μου συμμαθήτρια σε αυτό το «Fashion History X». Καλό διάβασμα!




Mάθημα Πρώτο: Μπορείς να συνδυάσεις καρό με εμπριμέ χωρίς φόβο (μόνο με πάθος!)
Δύο από τα μεγαλύτερα print trends της σεζόν, τα καρό και τα floral, δημιουργούν φορεμένα μαζί ένα υπέρκομψο mix printed σύνολο. Αρκεί να κινούνται σε διακριτικούς τόνους της χρωματικής παλέτας και τα δύο κομμάτια που θα επιλέξεις να συνδυάσεις, όπως το γκρι καρό παντελόνι με το μπλε floral πουκάμισο που φόρεσε η Αλεξάνδρα στο video.
Μάθημα Δεύτερο: Αν βρεις το σωστό παλτό μπορείς να το φοράς όλες τις ώρες, πρωί και βράδυ
Kαι με τον όρο «σωστό» εννοούμε αυτό που δεν είναι ούτε πολύ «λεπτό» ούτε πολύ «χοντρό», ούτε υπερβολικά επίσημο ούτε πολύ αθλητικό, σαν αυτό το κλασικό trench coat ‘ALE που δοκιμάζει η Αλεξάνδρα στο video.

https://www.instagram.com/p/CGURWObgZZF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
ale non usual 122098233 260101638774273 5625698697008367382 n

Μάθημα Τρίτο: Μην φοβηθείς το layering! Φόρεσε ένα σοφιστικέ ζιβάγκο μέσα από το πουκάμισό σου και «παίξε» με τις διαφορετικές υφές και όγκους των κομματιών.
Σε μία τέτοια περίοδο με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας να μας απασχολούν καθημερινά, το να κυκλοφορούμε με ένα λεπτό ζιβάγκο μέσα από το top ή το πουκάμισό μας δεν είναι μόνο ένδειξη γούστου αλλά και σημάδι προσαρμοστικότητας στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής.
Μάθημα Τέταρτο: Oι πλισέ φούστες είναι ό,τι πιο θηλυκό μπορείς να φορέσεις φέτος και δεν προσθέτουν πόντους στη σιλουέτα αν τις φορέσεις με τον κατάλληλο τρόπο.
Η Αλεξάνδρα καταρρίπτει το κλισέ που θέλει τις πιέτες να παχαίνουν και φοράει μέσα από αυτήν την so chic δερμάτινη, πλισέ φούστα ένα λεπτό ζιβάγκο ή από πάνω της ένα wrap top που τονίζει τη μέση. Και τα δύο κάνουν τη σιλουέτα να δείχνει πιο ντελικάτη από ποτέ!

Mάθημα Πέμπτο: Mερικά μόνο αξεσουάρ αρκούν για να δώσουν μία ρετρό λάμψη στο σύνολό σου
Δοκίμασε να φορέσεις ένα μπερέ με άρωμα Γαλλίας (τσάμπα είδαμε το «Εmily in Paris» σε δύο μέρες;), να κρατήσεις την cross-body τσάντα σου σαν φάκελο και να φορέσεις ένα στενό, biker jacket πάνω από την κομψή φούστα σου ή το ρομαντικό σου φόρεμα. Μικρές vintage πινελιές που θα κάνουν το σύνολό σου να δείχνει όχι υπερβολικά γλυκανάλατο ή αναχρονιστικό αλλά très chic!