«Φάκελος» βήχας: Ένας οδηγός με όσα χρειάζεται να γνωρίζει κάθε μανούλα

«Φάκελος» βήχας: Ένας οδηγός με όσα χρειάζεται να γνωρίζει κάθε μανούλα

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην «καρδιά» του χειμώνα, με τον καιρό να μας κάνει… νάζια και το κρύο να γίνεται λίγο και πιο έντονο μέρα τη μέρα, οι περισσότερες μανούλες έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους, ειδικότερα εκείνων που πηγαίνουν σχολείο. 

Η πολύωρη παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ο μη επαρκής αερισμός των κλειστών χώρων καθώς και η παράβλεψη βασικών κανόνων υγιεινής από τα παιδιά, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους ξέρουμε πως αργά ή γρήγορα, συμπτώματα όπως ο πυρετός, η μπουκωμένη μύτη και ο βήχας, θα χτυπήσουν την «πόρτα» μας.

Μιλώντας εκ πείρας και μεγαλώνοντας δύο παιδιά Δημοτικού, θεωρώ πως ένα παιδί είναι ικανό να αντέξει αρκετά συμπτώματα, με δυσκολία όμως υπομένει τον ενοχλητικό και επίμονο βήχα. Διότι όχι μόνο παρεμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητές του, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζει τον ύπνο του και δεν το αφήνει να ξεκουραστεί επαρκώς. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο βήχας του παιδιού μπορεί να προκαλέσει έντονη ανησυχία στους γονείς, οι οποίοι προσπαθούν να εξακριβώσουν από πού προέρχεται.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr