#DialekseNaMinDialekseis γιατί η μητρότητα δεν είναι συνώνυμη του συμβιβασμού

Δέσποινα Καμπούρη
#DialekseNaMinDialekseis γιατί η μητρότητα δεν είναι συνώνυμη του συμβιβασμού
Lefteris_Partsalis

Η Δέσποινα Καμπούρη εξηγεί πώς, ως μητέρα, δεν χρειάζεται να διαλέξει ανάμεσα στις αγαπημένες τις δραστηριότητες και σε εκείνες με τα παιδιά της, δεν χρειάζεται να θυσιάσει τον χρόνο με τις φίλες της, ούτε και τον χρόνο με τα παιδιά της. Μπορεί να έχει τα πάντα και το κάνει καθημερινά, βάζοντας τέλος στα διλήμματα!

Μπορεί να έρχονται δύσκολες μέρες καθώς κυλάει η ζωή με τα παιδιά, τις δουλειές, τις υποχρεώσεις, όμως δεν σκέφτηκα ούτε μια φορά να άλλαζα κάτι από όσα έχω φτιάξει μέχρι σήμερα! Θέλω να πω, τις μέρες που με πιάνει απελπισία αφού εγώ επιστρέφοντας στο σπίτι μετά τη δουλειά μου, συνεχίζω να «εργάζομαι» όταν οι άλλοι σταματούν, μπορεί να έχω σκεφτεί φευγαλέα «πόσο ωραία ήταν κάποτε που η ζωή μου ήταν πιο ανέμελη και έκανα ό,τι ήθελα, όποτε ήθελα χωρίς να με νοιάζει κανείς», όμως την ίδια στιγμή ο καλός μου εαυτός με επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Σε μια πραγματικότητα που επέλεξα, έφτιαξα με κόπο, φροντίδα και αγάπη. Η μητρότητα ήταν πάντοτε η πρώτη μου επιλογή κι ας με δυσκολεύει κάποιες φορές. Γιατί όποιος πει ότι να είσαι γονέας είναι μια εύκολη υπόθεση, μάλλον λέει ψέματα! Εύκολη σίγουρα δεν είναι, όμως δεν είναι ούτε και ένα δίλημμα. Όχι το αν θα γίνεις γονέας. Αυτό έρχεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες και καλό είναι να έρχεται όταν το θες και όχι γιατί πρέπει ή γιατί «σε πήραν τα χρόνια».

1657088275627-319220546-image003.jpg

Θέλω να πω ότι άπαξ και συμβεί, πρέπει κι εσύ λίγο να βοηθήσεις την κατάσταση. Να βάλεις όρια και κανόνες. Και να χαρίσεις στον εαυτό σου μικρές ανάσες ξενοιασιάς. Το ότι έγινες μαμά, δεν σημαίνει ότι τελείωσε ο κόσμος σου. Δεν σημαίνει ότι εσύ δεν υπάρχεις πουθενά ή ότι πρέπει να ακολουθήσεις φόρμουλες. Όλα τα χρόνια που είμαι μαμά, δεν χρειάστηκε ούτε μια φορά να πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις αγαπημένες μου δραστηριότητες και σε εκείνες με τα παιδιά μου. Ξέρεις γιατί; Γιατί μπορώ να τα κάνω και τα δυο!

Δεν χρειάστηκε ποτέ να θυσιάσω τον χρόνο με τις φίλες μου ούτε και τον χρόνο με τα παιδιά μου. Γιατί θα πρέπει το ένα να λειτουργήσει εις βάρος του άλλου; Γιατί θα πρέπει πάντα να υπάρχει ένας δυσαρεστημένος στο σπίτι; Γιατί θα πρέπει να γίνεται ένα από τα δύο όταν μπορούν να γίνουν και τα δυο; Έβαλα τέλος στα διλήμματα προ πολλού. Και σε συμβουλεύω να το κάνεις κι εσύ προτού νιώσεις εγκλωβισμένη σε ένα περιβάλλον που θα σε κάνει δυστυχισμένη και εσένα αλλά και την οικογένειά σου.

Το motto #DialekseNaMinDialekseis σε προσκαλεί να πεις «ναι» σε ό,τι σε ωφελεί και σε κάνει χαρούμενη, να βάλεις τέλος στα διλήμματα και να ζήσεις τη ζωή σου χαμογελώντας πιο πλατιά, χωρίς ενοχές, χωρίς θυσίες και χωρίς συμβιβασμούς, όπως ακριβώς και η AIM White Now Sensitive.

H AIM White Now Sensitive βάζει τέλος στο δίλημμα «Λευκό χαμόγελο ή ανακούφιση από την ευαισθησία» και σε βοηθά να έχεις και τα δύο. Και λευκό χαμόγελο και απόλαυση χωρίς περιορισμούς, χωρίς πόνο ή δυσφορία. Αυτή είναι η μαγεία του να μην χρειάζεται να διαλέξεις!

image005.jpg

Ανακάλυψε περισσότερα στο video που ακολουθεί και να θυμάσαι: Ευτυχισμένη μαμά, ευτυχισμένα παιδιά!