Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν χωρίς styling τότε μάλλον κάνεις αυτά τα λάθη

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη

Αν σταματήσεις μόλις μερικές λάθος κινήσεις, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς ξανά με το styling των μαλλιών σου όλο το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στις διακοπές, λουζόμαστε καθημερινά, είτε για να απομακρύνουμε το αλάτι, είτε για να δροσιστούμε. Είναι αλήθεια: Τα βρεγμένα μαλλιά λειτουργούν σαν ένα μικρό, προσωπικό κλιματιστικό. Δεν υπάρχει πιο δροσερή αίσθηση από τα φρεσκολουσμένα μαλλιά στην πλάτη μας το καλοκαίρι άλλωστε.

Καθώς τα μαλλιά στεγνώνουν, εκμεταλλευόμαστε τη δροσιά τους αλλά εκείνα έχουν άλλους σκοπούς. Βλέπεις, κάποια μαλλιά χρειάζονται πιστολάκι και styling συνέχεια. Φριζάρουν, δεν έχουν συγκεκριμένη φόρμα (είναι ίσια; Σγουρά; Σπαστά;) και δεν βλέπονται, εκτός και αν τα πιάσουμε κότσο ή αν υποστούμε –τελικά- το σεσουάρ. Μπορεί όμως να μην φταίνε τα μαλλιά μας μόνο, αλλά και λάθη που επιδεινώνουν την κατάστασή τους. Για ρίξε μία ματιά και σκέψου αν κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Το μυστικό για να αποκτήσεις mermaid hair σαν της Αθηνάς Οικονομάκου

Χρησιμοποιείς πετσέτα
Έχουμε ξαναπεί πως η πετσέτα -και το τρίψιμο των μαλλιών με αυτή- προκαλεί φριζάρισμα. Άσε λοιπόν την πετσέτα και τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα παλιό t-shirt. Το βαμβακερό ύφασμα, είναι πολύ πιο φιλικό προς τα λέπια της τρίχας, δεν τα αγριεύει και έτσι περιορίζεται το φριζάρισμα ΠΟΛΥ σημαντικά.

Δεν βάζεις σωστά προϊόντα
Ναι, το λάδι μαλλιών είναι τέλειο και βοηθάει, αλλά στην αγορά υπάρχουν ειδικά προϊόντα για τις φορές που αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά όπως οι κρέμες και τα leave in conditioners. Αν λοιπόν τα μαλλιά σου φριζάρουν παρ’ όλο που τους βάζεις θρεπτικά έλαια, ίσως έχει έρθει η ώρα να στρέψεις την προσοχή σου σε άλλα προϊόντα.

Το trick για να φύγουν από τα ξανθά μαλλιά οι πρασινίλες από το χλώριο της πισίνας

Πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου
Η τριβή (όπως και με την πετσέτα) προκαλεί φριζάρισμα και έτσι, όσο τα πιάνεις, τόσο εκείνα θα φριζάρουν. Ξέρω, η κίνηση γίνεται μηχανικά και χωρίς να το καταλαβαίνεις αλλά είναι σημαντικό να σταματήσεις. Προσπάθησε να είσαι alert και να κρατήσεις τα χέρια σου μακριά από τα μαλλιά σου για μία ημέρα. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει τόσο, που δεν θα κάνεις καμία ασυναίσθητη κίνηση πια.

Με τρεις μόλις μικρές αλλαγές, μπορείς να δεις μεγάλη διαφορά στα μαλλιά σου και σου το λέω εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), που έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με το styling και τώρα το έχω μειώσει πολύ.

Αν θέλεις sun kissed αποτέλεσμα στα μαλλιά σου το καλοκαίρι δοκίμασε τα tennis highlights

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης