Το podcast που ενδιαφέρει όλες τις γυναίκες! Εσένα κι εμένα... Η Χριστιάνα Μήτση ανοίγει μια αγκαλιά

POWER TO INSPIRE • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 05

Άλμα Ζωής: Ας μιλήσουμε για εκείνες τις πρώτες ώρες μετά τη διάγνωση…

00.00/23:11

Ιστορίες, συζητήσεις και facts που εμπνέουν τη γυναίκα σήμερα από τη διευθύντρια του Queen.gr, Κατερίνα Ιωακείμ. Success stories με στόχο την ενδυνάμωση, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ανανέωση των φιλοδοξιών μας. Think big, girl!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google
Κατερίνα Ιωακείμ

Σήμερα θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να είμαστε πραγματικά εκεί για τη γυναίκα που δίνει τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού αλλά και πώς θα βοηθήσει η καθεμία μας τον εαυτό της σε περίπτωση θετικής διάγνωσης.

Ιστορίες, συζητήσεις και facts που εμπνέουν τη γυναίκα σήμερα. Success stories με στόχο την ενδυνάμωση, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ανανέωση των φιλοδοξιών μας. Think big, girl! Είναι το Power to Inspire podcast της εβδομάδας σου και σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που αφορά κάθε γυναίκα. Εσένα κι εμένα. Τη φίλη σου, τη μαμά σου, τη συνάδελφο στο γραφείο.

Θα μιλήσουμε για τον καρκίνο του μαστού, όχι γενικά και με καρδιά σφιγμένη. Θα επικεντρωθούμε στο πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε μια γυναίκα που δίνει τον αγώνα της, πώς θα είμαστε εκεί σε κάθε βήμα, με την καρδιά ανοιχτή και την αγκαλιά μας επίσης. Και μαζί μας σε αυτή τη συζήτηση έχουμε μια σπουδαία γυναίκα.

Η Χριστιάνα Μήτση, η Χριστιάνα δεκάδων γυναικών που μάχονται με τον καρκίνο του μαστού, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου Άλμα Ζωής, θα μας βοηθήσει επίσης να καταλάβουμε πώς μπορούμε να είμαστε πραγματικά εκεί για τη γυναίκα που μας χρειάζεται αλλά και πώς θα βοηθήσει η καθεμία μας τον εαυτό της σε περίπτωση θετικής διάγνωσης.



Εδώ για σένα - Με αυτό το αφιέρωμα οι γυναίκες του Queen.gr στεκόμαστε εδώ, δίπλα σου στον αγώνα σου

Ας μιλήσουμε για εκείνες τις πρώτες ώρες μετά τη διάγνωση

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που η σκέψη να μιλήσουν στους δικούς τους ανθρώπους, στους γονείς τους για παράδειγμα. Είναι ανάγκη, όμως σε κάποιον να τα πουν, με κάποιον να μοιραστούν τον αγώνα που θα δώσουν. Που μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που δεν έχει στήριγμα ή που δεν θέλει να μιλήσει στην οικογένειά της;

Ποια είναι τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα σε αυτή τη διαδρομή;

Λέμε πως η πρόληψη σώζει ζωές αλλά… πολλές φορές αποφεύγουμε την εξέταση. Πώς μπορούμε να σπάσουμε αυτό το ταμπού του φόβου για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας;

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές συμβουλές που θα θέλατε να δώσετε σε όποιον βρίσκεται δίπλα σε μια γυναίκα που δίνει τον αγώνα της; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε πραγματικά;

#ΕδώΓιαΕσένα: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να νιώσει η φίλη σου καλύτερα

xristiana mitsi alma zois karkinos mastou pink october

H Χριστιάνα Μήτση σε αυτό το podcast απαντά σε όλα όσα θέλεις να μάθεις και ίσως φοβόσουν να ακούσεις. Πέταξε αυτόν τον φόβο από πάνω σου! Άκουσε, μίλα, ενημερώσου, μοιράσου το βάρος της αγωνίας σου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν σε βοηθήσουν. Και έχουν και μια ανοιχτή αγκαλιά για σένα.

Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα

Στο Άλμα Ζωής διαβάζουμε πως στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες. Ωστόσο, οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Συντονίσου στην αγαπημένη σου πλατφόρμα, άκου το podcast και έλα να αλλάξουμε την κάθε μέρα μας!

Spotify

https://open.spotify.com/show/6o0CjslI8SM4ecmBVXsIKn

Google Podcasts

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy50cmFuc2lzdG9yLmZtL3Bvd2VyLXRvLWluc3BpcmU=

Apple Podcasts

https://podcasts.apple.com/us/podcast/power-to-inspire/id1577753423

Rss Feed

https://feeds.transistor.fm/power-to-inspire